Stranica 44 od 51 PrviPrvi ... 344243444546 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,151 do 2,200 od 2559

Tema: Prvašići 2015/2016

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

silly, kaže da nemaju pola rješenja u knjigama i da su oni to radili na početku polugodišta al dosta napreskokce da je profa rekla da će to "preskočiti".

Ona mi je objašnjavala nešto, al iskreno nisam povezala nešto suprotan predznak, malo sam u gužvi, pa..sorry nisma pohvatala.

Vidi jel ti tu ima nešto korisno:https://edutorij.e-skole.hr/share/pr...nog_broja.html

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    silly, kaže da nemaju pola rješenja u knjigama i da su oni to radili na početku polugodišta al dosta napreskokce da je profa rekla da će to "preskočiti".

Ona mi je objašnjavala nešto, al iskreno nisam povezala nešto suprotan predznak, malo sam u gužvi, pa..sorry nisma pohvatala.

Vidi jel ti tu ima nešto korisno:https://edutorij.e-skole.hr/share/pr...nog_broja.html
    Ma hvala ti ali u stvari moje pitanje nije na temu apsolutnih vrijednosti nego kako se u 6. razredu oš uči pisati da jednadžba nema rješenja. Ili se ne uči pa je greška u udđbeniku. Ili jednostavno najbolje da stavim sve skup na ignore

Gledala sam primjere kod A. Horvatek i nisam nigdje vidjela da je ona dala takav primjer jednadžbe bez rješenja... Što je i logično jer se tek uče metodama rješavanja jednadžbi.

Pretpostavljam da previše vremena ulažem u jedan zadatak, bolje da se fokusiram na to da će sad u 6-om mjesecu pisati gradivo iz 11-og i 12-og a bez jednog sata ponavljanja iako su to radili zadnje pred pola godine
    Posljednje uređivanje od sillyme : 25.05.2021. at 12:16

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pitanje je koliko kužim: jel smije pisati nemoguće rješenje?
    Rješenje može biti ima jedno,dva ,tri rješenja,nema rješenja ili kako bi josephk reko MK- matematički kriminal,ne zalazi više tu ,ali bi reko tak. Moj veliki je u srednjoj imala dosta zadataka s rješenjima MK

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sillyme mogu pitat kćerku, ja ti pojma nemam šta oni rade.

Imaju izvrsnu al i vrlo zahtjevnu strogu profu iz matke, tako da samo njih 2 ima peticu.

Ne znam jel imaju isti udžbenik i jednakim tempom prate gradivo, al evo pitam je, pa javim.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jedino pametno iz lijevog linka
    Za negativne realne brojeve
    |x|=-x
    Zašto znak za minus ako je apsolutna vrijednost uvijek pozitivan broj?

Ali to važi samo kod varijabli ( a,b,x..)
    Pošto silly ima fiksni broj -1 ,a znamo da apsolutno ne može biti negativan broj,nego dapače je pozitivan broj ili 0. Onda ni jedan broj x ne zadovoljava tu jednadžbu ,tj. prazan skup je rješenje tj. {0 prekrižena}. Knjiga trenutno nemam iz 6. razreda ali to je to u globalu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nek vidi u knjigama, mjerodavno su knjige i papiri koje je učiteljska dala,rekla, napisala

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sillyme, kaže moja da njih profa traži da kod takvih zadataka (problemski zadatci kad nema rješenja, nemoguće rješenje) pojasne zašto nema rješenja odnosno zašto je zadatak nemoguće riješiti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U stilu množenja da,ali ne u smislu kak si ti zamislila.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    U stilu množenja da,ali ne u smislu kak si ti zamislila.
    sve pet

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Je li onaj pregled kod školskog liječnika jedini koji treba obaviti ili još koji? I kada su prijave/upisi? U petom ko za vrtiće il rujnu?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Je li onaj pregled kod školskog liječnika jedini koji treba obaviti ili još koji? I kada su prijave/upisi? U petom ko za vrtiće il rujnu?
    Dijete kreće sad na jesen 2022. ili 2023? Jeste obavili onaj predupis, prijavu?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Žuta, ovdje su ti sve obavijesti vezane uz upise 2022/2023.
    https://www.zagreb.hr/upisi-u-osnovnu-skolu/528
    Na dnu stranice su dokumenti gdje vidiš sve škole, školske medicine, kontakte i dr.

Uglavnom, osim ovog pregleda kod školske medicine, dijete ide i na razgovor/testiranje kod strucnog tima škole u koju spada po mjestu stanovanja (ukoliko zelite upis u neku drugu školu, obavite intervju/testiranje u pripadajucoj skoli i javite se zeljenoj skoli pa cete dobiti info morate li i tamo dolaziti na razgovor ili priznaju testiranje iz pripadajuce skole).
    Ne znam jeste li dobili pozivnice za ovaj razgovor u skoli u vrticu/maloj skoli u koji dijete ide? Ukoliko niste, moj savjet je da nazoves izravno skolu i dogovoris termin testiranja. To se vec obavlja od cca kraja veljace i traje do lipnja (dok se svi izredaju).

Novost je da od razdoblja korone, vise nema posebnih upisa u lipnju vec se i sam upis obavlja na tom razgovoru u skoli i to je to. Nema drugih procedura.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Žuta, mislim da imaš temu upis prvašića i tamo sve detalje.
    Tu su tu svježije info u upisima (od prošle god): http://forum.roda.hr/threads/94299-P...%87i-2021-2022

Nego ekipa kako vaši sedmaši? Brzo bome preletilo od upisa u 1. razred 2015. ideees....
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 23.03.2022. at 10:43

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Možda najbolje otvorit novu temu za upis prvašića generacija 2022./2023.

Ja sma sve pozaboravljala, al znam da procedura prvo kreće iz vrtića.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nije to baš tako. Ima puno djece koja ne pohađaju vrtić. Na vratima vrtića postoji samo obavijest o rasporedu pregleda, ali to je oglašeno i na općini, školi, ambulanti školske medicine i sličnim mjestima. https://gov.hr/hr/upis-u-prvi-razred/1006 Kopiram samo bitno: Raspored pregledaObavijest o rasporedu utvrđivanja psihofizičkog stanja djece pronaći ćete tijekom veljače u medijima, na oglasnim pločama odgojno-obrazovnih i zdravstvenih ustanova te mrežnih stranica županijskog upravnog odjela nadležnog za poslove obrazovanja, odnosno Ureda Grada Zagreba nadležnog za poslove obrazovanja. Dijete trebate dovesti u osnovnu školu kojoj pripada prema adresi prebivališta, a ako pregledu ne možete pristupiti u predviđeno vrijeme, dužni ste o tome obavijestiti školu i dogovoriti drugi termin.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 23.03.2022. at 11:24

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Nije to baš tako. Ima puno djece koja ne pohađaju vrtić. Na vratima vrtića postoji samo obavijest o rasporedu pregleda, ali to je oglašeno i na općini, školi, ambulanti školske medicine i sličnim mjestima. https://gov.hr/hr/upis-u-prvi-razred/1006 Kopiram samo bitno: Raspored pregledaObavijest o rasporedu utvrđivanja psihofizičkog stanja djece pronaći ćete tijekom veljače u medijima, na oglasnim pločama odgojno-obrazovnih i zdravstvenih ustanova te mrežnih stranica županijskog upravnog odjela nadležnog za poslove obrazovanja, odnosno Ureda Grada Zagreba nadležnog za poslove obrazovanja. Dijete trebate dovesti u osnovnu školu kojoj pripada prema adresi prebivališta, a ako pregledu ne možete pristupiti u predviđeno vrijeme, dužni ste o tome obavijestiti školu i dogovoriti drugi termin.
    Sva djeca su obvezna ići u malu školu u vrtić sukladno Zakonu o predškolskom odgoju. Propisane su sankcije/kazne za roditelji koji svoje dijete ne upišu u malu školu.
    Ja bih svakako izvorno priupitala za informacije o upisu u školu u vrtiću u koji dijete ide u malu školu jer se prakse dosta razlikuju, kao što cure tu i pišu.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 23.03.2022. at 11:52

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod nas na zapadu termin za školski razgovor daje doktor
    ,ali nije svugdje tako
    Žuta trebaš i zubara obaviti
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 23.03.2022. at 11:46

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ocito su razlicite prakse. Kod nas klinci dobiju pozivnice u vrticu (jer je kvartovski vrtic i kvartovska skola) ali ima djece koja nisu iz kvarta, oni moraju sami dogovoriti termin sa skolom.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

To je sasvim drugo, u maloj školi se drugačije radi, mala škola je kod NAS slučajno u vrtiću, negdje drugdje negdje drugdje
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 23.03.2022. at 11:54

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

To je sasvim drugo, u maloj školi se drugačije radi
    Hoćeš reći da ne dobiju iste informacije za upis u školu kao i ostala djeca koja idu u vrtić?
    To bi bila diskriminacija.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

To je sasvim drugo, u maloj školi se drugačije radi, mala škola je kod NAS slučajno u vrtiću, negdje drugdje negdje drugdje
    A ha tek sad vidim ovaj post, ostao je na prethodnoj stranici. Onda svakako pitati tete koje rade s djecom u maloj školi.

Moram priznat nisam nikad čula da su djeca koja idu u malu školu dislocirana, za sve vrtiće za koje znam imaju u svom programu i malu školu, no ostavljam naravno mogućnost da negdje nije tako.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 23.03.2022. at 11:57

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kod nas se termin u ambulanti skolske medicine dobivao isključivo u vrtiću.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Dobe ali možda dobe i na drugim mjestima, ali na školi svakako piše raspis natječaja.

Postoji i terminko

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jelena.O, jel znaš negdje gdje se mala škola održava u prostorima koji nemaju veze s vrtićem? Baš me zanima

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jelena.O, jel znaš negdje gdje se mala škola održava u prostorima koji nemaju veze s vrtićem? Baš me zanima
    U ZG se dešava u vrtiću, ali po selima i slično u područnim školama

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

U svakom slučaju, Žuta, ne trebas cekati svibanj-lipanj. Testiranja i upisi se obavljaju vec sada.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Najbolje pročitati na potencijalnoj školi koja je procedura

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Hvala svima. Obavili smo oftalmologa, logopeda, zubara i školsku doktoricu, pa me zanimao postupak baš upisa. Budem zvala školu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

O pa žuta ti si na konju, svašta ste već obavili sretno na upisu prvašici!

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

U ZG se dešava u vrtiću, ali po selima i slično u područnim školama
    Yap, moji necaci, koji nisu isli u vrtic, su isli u malu skolu u pravu skolu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Yap, moji necaci, koji nisu isli u vrtic, su isli u malu skolu u pravu skolu.
    Al ne u ZG ili ?

jer danas je u ZG koliko znam svugdje mala škola u vrtićima.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I ja kad sam išla u malu školu išla sam u pravu školu, bili svugdje

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Al ne u ZG ili ?

jer danas je u ZG koliko znam svugdje mala škola u vrtićima.
    Nisu u zg.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Lili, djeca se u prvi razred upisuju u cijeloj Hrvatskoj. Nisu svugdje uključeni u vrtiće. Mala škola jest obvezna, ali izvan Zagreba često se organizra u osnovnim školama. Mjerodavno je stručno povjerenstvo, a ne vrtić. U Zagrebu s djelatnici vrtića u pravilu uključeni u rad tog tima, ali to ne mora biti tako. Nositelj je škola, iako se u Zagrebu iz praktičnih razloga mala škola često organizira u vrtićima.Za Zagreb vrijedi ovo: https://www.zagreb.hr/upisi-u-osnovnu-skolu/528
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 24.03.2022. at 16:03

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma znam to Peterlin, al zuta je pitala za sebe, a koliko znam ona zivi u Zg.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Dete je upisano, sad samo ostaje nabavka svega.
    Knjige dobiju u školi.
    Što još osim toga dete treba obavezno kod polaska? Pernica, torba, mapa, ....?
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 17.06.2022. at 17:06

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Torba, pernica, olovka, gumica, siljilo, drvene boljice, flomasteri, vodene, tempere.

Trebat ce dosta biljeznica (koje ce btw poskupit jer cijena papira ide u nebo, ja sam svoje vec opskrbila za dogodine) al u ovom trenu ne znas hocei uciteljica trazit crtancice ili odmah pisanke A. U svakom slucaju pisanke slijede jako brzo.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 17.06.2022. at 17:14

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Fala. Valjda se može negde nać i običnih bilježnica, jeftinijih. Huh.
    Vjrv će trebat dres za sport i papuče.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 17.06.2022. at 17:26

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ne treba nikakav dres samo obicna bijela majica, toga imas povoljno po ducanima, a papuce neke skole imaju, neke ne.

Biljeznice ako su jeftine onda su obicno jako tankog papira, nekvalitetne i imaju mali broj listova, pa se vise isplati odmah kupit dobru biljeznicu, duze traje. Za jedno dijete to nije problem,ali kad je vise skolske djece nabere se toga.

Sretno prvasici!
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 17.06.2022. at 17:44

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ne treba nikakav dres samo obicna bijela majica, toga imas povoljno po ducanima, a papuce neke skole imaju, neke ne.

Biljeznice ako su jeftine onda su obicno jako tankog papira, nekvalitetne i imaju mali broj listova, pa se vise isplati odmah kupit dobru biljeznicu, duze traje. Za jedno dijete to nije problem,ali kad je vise skolske djece nabere se toga.

Sretno prvasici!
    Zapravo i jeftine i skupe pisanke imaju jednaki broj stranica a papiri po kojima se piše su jednake kvalitete. Razlika je samo u debljini korica, neke imaju i oslikane korice s unutrašnje strane, a neke imaju još dva lista papira da se ne piše na prvom i zadnjem listu. A one najskuplje imaju na sebi još i brendirane likove i posute su šljokicama.
    Slično je i s bilježnicama za više razrede.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sorry nina al nije istina. Ogromna je razlika u gramazi papira i broju listova.

Da sad ne pisem litanije, pogledaj ovu temu ranije stranice.Na svakoj deklaraciji kod cijene ti je navedena gramaza papira i broj listova.To se moze vidjet na etiketama u bilo kojem ducanu, papirnici, knjizari...
    Korice su zasebna prica.Predebele korice takodjer nisu dobre jer su teske.

Nema gorega kad dijete cvrsto pise i s druge strane papira se vidi sta je pisalo na prvoj,a onda krene pisat na toj drugoj strani.

Moji imaju biljeznice od papira 80 gr i veci broj listova preko 50 (najcesce Target i slicne).

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Sorry nina al nije istina. Ogromna je razlika u gramazi papira i broju listova.

Da sad ne pisem litanije, pogledaj ovu temu ranije stranice.Na svakoj deklaraciji kod cijene ti je navedena gramaza papira i broj listova.To se moze vidjet na etiketama u bilo kojem ducanu, papirnici, knjizari...
    Korice su zasebna prica.Predebele korice takodjer nisu dobre jer su teske.

Nema gorega kad dijete cvrsto pise i s druge strane papira se vidi sta je pisalo na prvoj,a onda krene pisat na toj drugoj strani.

Moji imaju biljeznice od papira 80 gr i veci broj listova preko 50 (najcesce Target i slicne).
    Kad smo kupovali bilježnice brojala sam listove. Moguće da su mi promakle neke još jeftinije opcije, ali razlika u pisanki od kunu-dvije u konzumu i targetovih je samo u koricama.
    Pisanke D i matematika 3/4 imaju veći broj listova, i ne mislim na njih nego na crtančice i pisanke abc.
    Mi smo Targetove kupovali samo zbog šljokica.
    Posljednje uređivanje od ninaXY : 19.06.2022. at 01:35

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma nebo zemlja su razlika u svemu sta sam navela i broj listova (isto sam brojala,a pise i na etiketi) i kvaliteta papira (gramaza da nije pretanak).

Korice da ne komentiram od tih najjeftiniiih izgledaju ko kupus nakon 2 tjedna. A ako se joa kupuje omot za njih (to nisam nikad radila) onda se tek ne isplate.

I da pisanke imaju manji broj listova od biljeznica za vise razrede.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 19.06.2022. at 09:41

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nina zapravo hocu reci kupovanje tih jeftinih na kraju zna ispast skuplje jer ih treba vise,a u Promingu se za skroz ok lovu kupe i kvalitetnije. Nisu uopce tako skupe kao sto ljudi misle, pa i da se kupuju u Muelleru (oni znaju imat skupe akcije).
    Iako je moj No.1 uvijek Proming.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 19.06.2022. at 10:05

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I ja kupujem u Promingu ali trenutačno uopće nemaju jeftinijih bilježnica, vjerojatno se sve rasproda na početku školske godine ili im ih se ne isplati držati. Sve pisanke A imaju po 16 listova i to sam sad išla provjeriti pa se ne može desiti da te jeftinija bilježnica ispadne skuplje. Mojim klincima se nikada ni jedna pisanka nije raskupusala, jednostavno ih prebrzo ispišu da bi se to desilo. A omoti koštaju 10 kn za 10 komada i potraju duže od jedne školske godine.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam bila prije mjesec dana, al sam kupovala ove velike biljeznice (bilo je povoljnijih) jer od dogodine vise ne trebamo pisanke

Bila sam na Vrbanima i zena mi je rekla da se sve prodaje ko ludo jer ljudi znaju za najavu poskupljenja papira (ide 50% gore), a da je na Remizi ducan poluprazan kao pred zatvaranje
    Pa ako si bila tamo probaj mozda Vrbane.

Samo ja i frendica smo kupile 60ak velikih biljeznica.

Uvijek odmah uzimam za cijelu skolsku godinu da vise nemam brige oko toga.

Ima prakticnih i povoljnih paketa biljeznica preko e-kupi (to je najpovoljnije) samo tada nema trenutaka uzivanja u biranju biljeznica

#ljubiteljica skolskog i uredskog pribora i inoga#
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 20.06.2022. at 08:40

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Connect pisanka A ima 24 lista, i kvalitetni su

Iako smo koristili Target jer mi Connect nije stala u omot, ako se ne varam

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Connect pisanka A ima 24 lista, i kvalitetni su

Iako smo koristili Target jer mi Connect nije stala u omot, ako se ne varam
    Je, i Connect je odličan.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ako se ne varam imaju šest predmeta - koliko potraje jedna dobra bilježnica s više listova papira po recimo predmetu tipa hrvatski? Pretpostavljam, dosta se piše.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moj je iz hrvatskog imao jednu crtančicu i tri pisanke.
    Iz prirode crtančicu i 2 pisanke, iz matematike 3 bilježnice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •