Koliko uopće centi škola dobije od jednog kupona?
Meni je članak glup.
To je potpuno isti princip kao i npr neke cashback opcije na karticama - potrošiš 10.00kn i dobiješ 10kn vrijednosti "bodova".
Za početak tih 10.000kn si ovako i onako potrošio.
A ovih 10kn je samo bonus. Ako ga ne želiš - ne moraš ga koristiti.
Ja uvijek koristim te cashback opcije. I već sam stavila par primjera da je cashback Konzumove akcije (osim za onaj printer) oko 1% što je sasvim uobičajeno.
Evo prošle godine sam sinu kupila za cashback sat za rođendan. Mogu biti
a) sretna što ga praktično ništa nisam platila, ili
b) grintati kako sam ga platila 100x više nego inače košta jer sam prije toga kupila za 100x više robe na karticu na koju imam cashback pa me košta toliko koliko sam potrošila za te bodove
PS - proučila sam malo što još dotična novinarka piše po drugim člancima - čisti senzacionalizam bez imalo dublje analize... trash novinarstvo
Ako sam vas shvatila dobro: za odredjeni novac potrosen u Konzumu dobije se kupon koji se moze dati skoli (ili online upisati da pripada nekoj skoli) i onda, kad skupi dovoljno kupona, skola ih mijenja za opremu u Konzumu? A u Zutinom razredu se kuponi skupljaju u razredu i jos se zna koliko je koje dijete donijelo kupona?
A sve u svemu, u skolama se reklamira Konzum, i potice se kupovina u Konzumu.
Sve ne to ok, ali da svatko zna kolko je koje dete donesli, baš i nije ok
Uvijek možeš reći da si skenirala doma sama deset kupona
Pa neće se njeno dijete izdvajati nego eventualno ona. Cist sumnjam da tamo neka Karen vodi preciznu tablicu tko je koliko kupona napisao u grupi I jesu li svi napravili prijavak. Pogotovo sto je ro whapp grupa znaci nakon 20 poruke nitko nema blage veze što se pisalo prije toga. Tak da većina toga u nje oj glavi, čist sumnjam da ikoga drugog briga tko je koliko kupona javio
Moze ili uzgojit kicmu pa ignorirat što drugi pisu ili ako joj je bas toliko stalo se uklopiti može i napisat lažno da je 7 kupona registrirala, ko to može osporiti?![]()
Kako to sve lijepo zvuči.
Evo, za navedeni Epson printer treba skupiti 6800 kupona, što znači da roditelji učenika jedne škole u Konzumu trebaju potrošiti 68.000 €. Za printer koji u dućanu košta 150 €.
Ako škola ima 600 učenika i svaki joj učenik donira samo 1€, kupili bi odmah 4 printera.
Posljednje uređivanje od čokolada : 09.09.2023. at 17:37
Pa to s Epsonom je neobično, jer vidim da za Microsoft Surface Go 3 treba 4.100 kupona a on dodje 600ak eura znaci 1% cashback za kupone sto je prilično fer. Monitor je 1.800 kupona a dodje oko 200€ znaci sličan omjer…
ja imam tih kupona i vidim da je škola prijavljena, pa ću vjerojatno prijaviti. S druge strane imam oba seta zdravoljubaca uključivo one specijalne pa ako je netko zainteresiran…![]()
Onda očito je malko "duže "vrijeme skupljanja kupona
Pa mi ionako kupujemo u Konzumu, i draže mi da se tako mogu kuponi skupiti i dati školi, nego kad se trosilo na plisance i ostale gluposti.
Ali ne bih specijalno isla u konzum samo radi kupona
Da, u vocap grupu pišu kolko je tko donio, msm nema veze, ali po meni škola bi trebala biti mjesto gdje se uči kritičko razmišljanje, nekonzumerizam i solidarnost. Ovo mi je nekak krivi pravac. Msm možda zabrijavam, ne bi bilo prvi put, ali opet.
Škole često mole roditelje koji su u mogućnosti da im doniraju nešto novaca ili bar paket kopirnog papira. To samo pokazuje koliko država drži do obrazovanja.
Pa jel će itko znati jesi li dala ili ne?
Lako i laže
Možda i netko od tih hvalisavaca isto laže
Malom sam u sparu uzela prošle g pernicu, koristio je drvene za predškolu kratko par puta, danas je raska vratila pernicu jer se olovke nisu dale našiljiti. Mine pucaju, išiljio je do polovice olovke. Ali super da takve stvari smiju na tržište, deru roditelje gdje mogu.
Žuta danas stvarno ima svakakvog smeća na tržištu. Meni se pokazalo da je kupit skuplje i kvalitetnije zapravo isplativije i povoljnije jer duže traje (pričam o škol.priboru). Npr loš šestar se razvali u jednom poligodištu, dobar metalni traje godinamaaa.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 11.09.2023. at 18:31
Žuta, odi u Narodne novine i kupi pribor Maped. Nije skup, a kvaliteta je vrlo dobra. Pernicu mu ostavi, samo zamijeni bojice, kupi par olovaka, malu gumicu i malo šiljilo s kućicom. Pokušaj ga naučiti da čuva stvari.
Potpis na Maped. Još ako imaju trokutasti presjek, savršeno.
Ja sam imala običaj isprobati bojice. Uvijek smo ih imali cijelu hrpu i doma i za školu. I sad ih nalazimo po kući, drvene, voštane, uljne krejone, krede (ufff, njih nisam voljela) i flomasteri... Šiljilo s kućicom da se ne mora ići do koša.
Olovke isto, B2 su nam bile najbolje. Faber Castell trokutaste s gumicom. Maped isto, ali mislim da nisu imale gumicu. Giotto Pyramid su isto bile odlične, ali nije ih bilo lako nabaviti. Potrošili smo cijelo bogatstvo na pribor, ali meni je to bio gušt i smatrala sam to ulaganjem.
Kad klinac osjeti da mu pribor paše, trudi ga se sačuvati, iako su mom mlađem krali sve osim škara, koje su bile zrcalne, za ljevake.
Shvaćam, ali dobili su hrpe olovki na sve strane i napunila sam im pernice, i glupo mi je bilo sad bacat bojice jer nisu točno nove, sad odpakirane, i sve iz istog kompleta. Ali da, žnj brendovi, katastrofa.
Uzela sam sad odvojeno pribor za likovni, i odvojeno mapu, jer je u kutiji likovnog već bio kolaž, a onda opet i u mapi isto, uz hrpu stvari koje nisu tražene.
Ima li netko ideju gdje uzeti foliju kao foliju, za prekrivanje stola?
mi smo uvijek nadopunjavali ili slagali bojice u pernicu iz različitih kompleta, ostatke ostataka ... dobivalo se za rođendane različitih brendova, neki su bili bolji neki lošiji
inače, žuta, mislim da ćeš ispaliti s nerviranjem oko različitih školskih tema i nadobudnih roditelja ... vjerujem da ćeš do trećeg djeteta oguglati, ali imaš ovdje forum i čitaš što ti mi malo starije, koje smo prošle s više djece sve to, savjetujemo - oladi! Nek skupljaju kupone, nek kupuju poklone za učiteljice, nek pišu po grupama šta hoće, uvijek će biti takvih mama ... lijepo ih otpravi i reci da se ne slažeš jer nemaš i gotovo. uopće neka ti ne bude neugodno. masu odraslih treba isto odgajati da ne žive u svom balonu i da ne žive svi ljudi s istim mogućnostima, vrijednostima, potrebama i sl.
za kupovannje poklona, raznih dodataka, u grupi lijepo odgovoriš kako je ideja odlična, ali da nažalost sad nisi u mogućnosti izdvojiti novac i točka.
za rođendane skupljaj poklon vrećice i neke poklone koja tvojoj djeci nisu potrebna i prosljeđuj dalje. kupi neku igračku ili majicu u dućanu kao što su kik/pepco/kineski dućan (ima i za nekoliko eura) i čokoladu i dobro. nitko ne zapisuje tko je što dao.
Za folije možeš možda pitati i u nekom dućanu imaju li ambalažu. Neki s velikim proizvodima. Učinit ćeš i za okoliš nešto dobro![]()
velika reazrezana vrećica, konzum, spar, za smeće... bilo kakva
Ili ostatak od plastičnog stolnjaka (možeš i kupiti 40 cm onog na metre, obično je oko 4€ po metru, a širina je 140 cm pa imaš za barem dvije podloge u jednoj širini).
A bojice kreni šiljiti, koju ne možeš našiljiti, baci, a od ostatka napravi komplet. Ako ti fali neka boja možeš ih kupovati na komad u Mulleru. Nije jeftino, ali jeftinije nego da zbog jedne boje kupuješ cijeli set.
P.s. ako nemaš, aktiviraj si Mudricu, s njom u Mulleru imaš popust 10% jednom mjesečno. A mislim da i u nekim drugim dućanima sa školskom opremom isto.
Ili za podlogu može i komad plastičnog stolnjaka, spužvica- obični periš
U mulleru na mudricu je popust 16.9.
Posljednje uređivanje od jelena.O : 12.09.2023. at 14:21
Nemamo ni mi set. Dapače, moje jadno dijete ima mamu koja sluša učiteljicu pa sam minimirala stvari u maloj pernici prema preporuci učiteljice, a onda su se pojavila djeca s neboderima od pernica. Onda smo mi vrtićku pernicu nadopunili. Nije na kat, i ne stane puno boja, ali smo našli neku zlatnu sredinu. Jedno dijete u razredu baca stvari od svih ostalih, pa im normalno popucaju te špice po duljini bojice da se više ne može našiljiti. Al što je tu je. To mi je najmanji problem, budući da ne pazimo da su sve bojice iz istog kompleta.
Olovke sam ja kupovala najsuper ovakve i onakve, al su u prvom razredu sve izmiješali pa dođe neka žnj olovka kući. Upozorila sam ga na to, ali sam vidjela kao odličnu priliku da malo nauči paziti na svoje stvari.
Pa to, da, msm onak na pid učimo ih čuvanju zemlje kad krene ožujak pjesmice i što sve ne a ostatak godine piši briši peri deri ... msm jesam živac nezz kak s tim na kraj, evo tek sam se danas sjetila da je raska rekla na roditeljskom da će svima vraćat pernice da si svaki dan skompletiraju, a ja juče onak ispalila jer sam u grču više od svega što spominju da treba kroz g puta tri, ...
Mudrica odlično, baš sam sad iz mulera, pa ću za idući put znat.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 12.09.2023. at 17:11
Mala djeca troše puno pisaćeg pribora i bojica. Negdje si napisala da kako će izvježbati rukopis i motoriku. E, tako. Do petog razreda treba toga hrpa, kasnije puno manje, ali u međuvremenu stižu trokuti i šestar i slično, što se uvijek gubi i krade jer prof mat piše minuse ako nemaš.
Moj je danas naoštrio (našiljio) cijelu crvenu olovku. Ništa nije ostalo od njeBaš mu je zabavno u školi
![]()
Žuta, Vrijeska ti sve dobro kaže. Nema ti smisla nervirat se oko svega toga.
A da vidiš poslije kad krenu s poklonima za učiteljicu
Samo pomalo i ne se nervirati.
Da se nać i akcija, samo se treba malo potrudit, prostudirat šta valja na tržištu, šta ne.
Joj da te crvene bojice se troše više od svih drugih.
Srećom mi nismo imali ludorije neke veće s poklonima kad usporedim s pričama od Bubilo.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...-eura-15373957
Evo još malo o Konzumovoj kampanji potpore školama![]()
Jao! Nisu normalni. Jesu li ti kuponi papirnati? Ako jesu, koliko smeća će se napraviti za hrpu stvari koje se neće realizirati, jer netko nije skupio 1800 kupona ili će možda netko nabaviti držač za papir (ni ne znam što je to), a uopće mu ne treba, jer gleda što može sa svojih parsto kupona.
Onu prvu rundu zdravoljubaca smo doplaćivali po 10 kn i to je bilo baš super prilika za one koji kupuju u Konzumu. Sada mi je puno bolja akcija u Lidlu, za potrošenih 250€ u jednom mjesecu dobiješ 4 proizvoda gratis. Ukupna vrijednost tih proizvoda je cca 10€ i neke od tih proizvoda ću nastaviti kupovati jer su se pokazali kao jako dobra alternativa skupljim proizvodima.
Slažem se, Lidl je često dobra alternativa Konzumu i drugima.
Ali da se vratimo na topic - upravo Lidl sezonski ima kvalitetne marke pisaćeg pribora. Vidi ovdje: https://www.lidl.hr/l/hr/letak/skols...w/flyer/page/6
Mi smo godinama najprije otišli po pisaći pribor najprije u Lidl (i to četvrtkom ujutro, dok su pune police) a onda po ostalo u druge trgovine (Narodne novine ili Muller za pribor koji u Lidlu nije bio dostupan). Moj stariji i danas obožava Lidlove jako debele bilježnice A4 koje imaju 4-5 zona odvojenih šarenim pregradama. Ja isto volim njihove bilježnice A5 sa spiralnim uvezom. Prije 2 dana još su ih imali u ponudi.
Svakako manje smeća od zdravoljubaca ili svih onih ostalih plišanaca koje su godinama dijelili.