Stranica 48 od 52 PrviPrvi ... 384647484950 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,351 do 2,400 od 2559

Tema: Prvašići 2015/2016

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mamu koja ne dramatizira oko svega. Tako hoću da me dožive. Prema crtežima kak me nacrtaju rekla bih da me gledaju puno pozitivnije nego ja svoju mamu ikad u moje 34 g.

Znate kak zovu ro po portalima? - Okotitelji.

Dakle, radim na sebi, borim se, uzela sam neku edukaciju, tražit ću posao kad to završim, evo je mala pozvana kod moje frendice na rođendan, ali ako su se djeca u razredu grupirala, meni je prvo da joj velim da ne uzme to tolko srcu. I jučer mi je rekla da nije da je uvijek sama, ali da odu se družit sa starijima. Pitam je kaj i ti ne odeš - kaže, nije joj zanimljivo. Al zna reć ima prijateljicu ovu, onu. I dve mame su mi bile simpa, i ova jedna par puta pokrenula interakciju, sem kaj dođem tam izmučena ko šlapa jer se tad svega nanizalo, te bolesti, te vodene, prehlade, bolest šaka usta, czss, ujak, mater, svega, i da zvuči ko glupe izlike, al kad ne spavam i imam migrene doista mi nije do razgovora jer i ako da onda uhvatim ljude i krenem kukat.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Onda lijepo s osmjehom (malo i lažnim nema veze), jednostavno kažeš da si priločno umorna i da ti trenutno ne ide najbolje samoj s troje djece.
    Normalni ljudi neće zamjeriti. Skrenut će temu ili će te pustiti na miru.
    Sjedi na klupici u parkiću, možda nakon nekog vremena naleti neka mama s kojom će ti biti drago popričati.
    Nemoj biti stroga prema sebi, ali se pokatkada moraš i prisiliti za interakciju s ljudima. Možda ti tako uleti i kakvo poznanstvo i neki poslić (imam jednu koja je tako dobila posao na pola radnog vremena).

Ni ja ne gledam blagonaklono na majke odgojiteljice,ali isto tako mogu procijeniti kome je financ. pomoć potrebna, a kome nije.
    Da sam na tvom mjestu,ako netko loše komentira tvoj status, ja bih iskreno rekla da je tebi u ovom životnom trenutku kada ne možeš s troje djece pronaći posao i njih smjestiti u vrtić, to spas jer bi ti djeca bila kruha gladna.

Vezano uz posao - je l bi možda radila u McDonaldsu? Koliko sam shvatila vrlo su fleksibilni s radnim vremenom. Možda bi mogla raditi na 4-5 sati od jeseni, kad djeca krenu u šk i vrtić.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Fakat mi nije jasno po kojim portalima RO zovu "okotitelji". Ja to baš nigdje nisam vidjela.

I ja sam alergična na RO i to najviše zato jer znam koliko je meni bilo i je teško i koliko radim, a nikad mi nije palo na pamet sjediti doma i cuclati državu Ok, ti si možda jedina koju znam da joj ta mjera baš treba/trebala je.

Već sam pisala da nudim posao i na pol radnog vremena i svakako pa se baš nitko nije javio što mi govori da evidentno RO ne žele raditi.
    Evo, ponavljam ponudu. Ako te zanima javi mi se u inboks pa ćemo vidjeti što se da napraviti. Bez obaveze.

Što se tiče druženja, nemam pametnih ideja jer ja funkcioniram potpuno drukčije i nemam i nisam nikad ni imala vremena pozivati mame i djecu k nama doma, a nemam ni gdje. Moja kći ima jednu prijateljicu od 1. razreda OŠ i toliko su si dobre da evo i ove godine idemo zajedno nas tri i dva psa na more i super to bude. Ja kuham i brinem o svemu, a njih dvije uživaju i skupljaju energiju za sljedeću akademsku godinu. Iz gimnazije je ostao jako povezan razred i oni se sastaju tu ii tamo, ali to je onak masovno, na hrpi su svi. S faksa ima krug od 5-6 cura i dva dečka s kojima se druži, ali na način da odu na kavu poslije faksa, ili proslave uspješno položen ispit, no s njima se ne druži privatno van kruga bolnica. I eto, sve se svodi na jednu prijateljicu i to je ok i dosta. Tak bude i tvoja kći i to je najčešće tako. Nitko nema pun autobus prijatelja. Nemam ni ja. Zna se što su prijatelji. Ovo sve drugo su poznanici i prolaznici kroz naše živote.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Imali smo sličan problem.
    Slažem se s curama. Meni je bilo lakše, jer sam poznavala roditelje iz kvarta iz parkića u vrtićko doba. Isto sam se raspitivala kod nastavnica druži li se, treba li mu pomoći i sl., zvala sam k sebi par puta obitelji (nemam ni ja kapaciteta zvati često), ali sam razgovarala s drugim roditeljima kad sam imala priliku i neki su zvali našeg k sebi, tako da kad kreneš, ne mora biti da će te samo opteretiti, možda pozovu tvoju curku k sebi nekad. Samo trebaš krenuti. Možeš nekome ponuditi jedan dan da uzmeš dijete odmah poslije boravka k sebi pa da ga pokupe. Neki ponedjeljak, kad si imala vikend prije da središ stan. Meni je recimo u petak najgora situacija u stanu.
    Što se posla tiče, ja ne vidim problem da kažeš da si trenutno bez posla pa koristiš tu mjeru, al da si na edukaciji i da se želiš zaposliti. Možda se u razgovoru s drugim roditeljima i tu otvore neka vrata. Problem bi bio da se žališ što se ukida mjera.

Uglavnom, svi pišemo isto, tako da valjda ima tu neke istine. Ali ne treba odustajati nakon jednog pokušaja.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sad vidim da je Tanči napisala drugačije, ali nisam iz njezinog posta shvatila da je njezina kći bila bez prijatelja, nego je imala jednu.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Osim što potpisujem gornje postove, dodat ću da je i mene pogađalo što mi je dijete svojedobno bilo bez (odgovarajućih) prijatelja u razredu, neminovno je da te to boli. Onda smo i ja i ona shvatile da je JEDNA prava prijateljica dovoljna za razredno okruženje jer se u paru lakše "plete mreža" dok si u školi.
    Spominješ agresivnost i čudne teme u vezi sa svojom djecom - na tome morate raditi, teško će se netko sprijateljiti s djetetom koje ne može kontrolirati ispade bijesa. Sorry ako sam nešto krivo shvatila.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nisu toliko ispadi bijesa nego onako ne znam, budu čudni nekad kad dođu od oca.

Sad ne mogu tražiti posao jer doista nemam kamo s njima dok ne krenu u vrtić/školu, a potom ću se potpuno fokusirati na edukaciju jer ako ne prođem morat ću vratiti novce u cijelosti.

Tanči, ima na index portalu u komentarima, i općenito u komentarima svuda. Znam da su ljudi bijesni i jasno je zašto, ali ovo je mržnja na kub.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sad gledam, kad su na igralištu, svi se neš grupiraju i zadirkuju. Druga djeca grupica i onda njih troje grupica. Jedni drugima viču da su bebe ...
    Ili to tak treba biti?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Nisu toliko ispadi bijesa nego onako ne znam, budu čudni nekad kad dođu od oca.

Sad ne mogu tražiti posao jer doista nemam kamo s njima dok ne krenu u vrtić/školu, a potom ću se potpuno fokusirati na edukaciju jer ako ne prođem morat ću vratiti novce u cijelosti.

Tanči, ima na index portalu u komentarima, i općenito u komentarima svuda. Znam da su ljudi bijesni i jasno je zašto, ali ovo je mržnja na kub.
    Daj, molim te, komentari na portalima su opcenito septicka jama drustva. Na bilo koju temu.
    Sto se tice mjere RO to je cista politicka propaganda na racun zaposlenih koji pune proracun. Sto ne znaci da imam nesto protiv korisnica koje samo koriste ono sto im je ekipa omogucila. Nitko nije lud samo tako pustiti povlastice i novac koji stize na racun.
    Nazalost, u tvom slucaju, koliko god ti to cini dobro jer imas neki izvor prihoda za samopozudanje i sliku o sebi cini ti lose .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Posao kreni sad tražiti, brzo će ljeto biti gotovo i počet će školska godina

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

E, vidiš. Velika razlika između nas dvije je ta da bih ja odavno radila, a naknada se ionako ne gubi ako se zaposliš, zar ne? Dakle, dupla lova.
    Kužim sve, troje djece, ovo i ono, ali treba posložiti i boriti se.
    Ja sam bez sekunde bolovanja ili kašnjenja/izostajanja brinula o bolesnom i nepokretnom mužu i kćeri.
    Bilo je teško, ali je išlo.
    Savršena organizacija je bila potrebna.
    Zašto? Zato jer je bolovanje plaćeno 70% i gubim bonuse i nagrade, a to si nisam mogla priuštiti.
    I sve to putujući javnim prijevozom iz Zaprešića u Zagreb i nazad jer ne vozim.
    I duplo sam starija od tebe i imam par kroničnih i nezgodnih dijagnoza.
    Posljedice?
    Ima ih. Ne spavam. San mi je zauvijek uništen.
    Ali moje dijete je dobro. Malo je i ona osjetila posljedice svega toga, ali uspješno ih rješavamo. Na faksu je top topova. Doslovno bolje ne može.
    Peseki su dobro.
    Uređujemo stan. Borimo se. Napredujemo i rastemo.
    Čak sam i s mojima na domak rjeßenja za podjelu nekretnina na moru.
    I tak… hoću reći, bez borbe ne ide.
    Moraš se trgnuti!
    Moraš!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tanči, svaka tebi hvala i čast, ali taj stav- ako sam ja mogla, možeš i ti, odnosno, može svatko, duboko je pogrešan. Ne samo da ne motivira, nego može još dublje zakopati (možda ne žutu, kojoj želim sve najbolje, nego onako generalno).
    Što te ne ubije, često te ne ojača, nego te trajno ošteti...
    Posljednje uređivanje od Svimbalo : 18.07.2023. at 09:26

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

O tom- po tom, a i otišli smo s teme.
    Moja poanta je da se treba boriti, pokrenuti…a i ne mora.
    Briga me

Sent from my iPhone using Tapatalk

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Fokusirat ću se na edukaciju do siječnja, jer je izazovno i u protivnom ću morati vratiti nemale novce. Ako mi uleti gig, kakve sam znala raditi, okej, ako ne ne. Snać ću se.
    Javim se Tanči za tvoj oglas, promaknuo mi, pa ako ne ja, možda bude frendica zainteresirana. Hvala.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Dakle, prvi dani škole i izdatci. Produženi i obrok na naplatu, okej knjige su besplatne. U drugim gradovima nisu ni knjige. Zatim, ispitni i radni listići 30 eura, mape 20 eura, eventualno 1 eur za fotokopiranje, još nije spomenuto da se maramice nose bar jednom mjesečno, osiguranje, izleti, a onda vidim u whatsapp grupi je osvanula kutija konzum kupona i javlja se tko je od đaka donio koliko kupona. Dakle, škola kao poligon za demonstraciju kupovne moći ili što? Da ne spominjem odjeću i obuću koju djeca međusobno odmjeravaju, i rođendani koji su popraćeni natjecateljskim duhom tko će što donijeti.

Zbog čega učiteljstvo mora naručivati ispitne listiće za prvi razred? Ozbiljno. U čemu je problem zadati jednostavne zadatke u bilježnicu kao što se prije radilo? Što je s čuvajmo okoliš? Na prirodi i društvu će biti govora o čuvanju voda i okoliša, a u praksi što?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ma ne sekiraj se, neka kupi tko može. Nemam pojma kakvih konzum kupona, valjda ljudi na poslu dobiju, ili? Za odjeću i obuću je vjerojatno lakše s dječacima u smislu odmjeravanja, ali ne i u smislu prljanja i trganja.
    Meni se čini da smo i mi, kao djeca, imali nekakve radne listiće, ali smo ih kupovali skupa s knjigama. Kod nas su se neki roditelji bunili što djeca moraju prepisivati s ploče, jer im je to jako teško u prvom razredu i pod stresom su. Kao, bilo bi im puno lakše da im predložak za prepisivanje stoji pokraj bilježnice. Za takve trebaju zapravo listići da ne moraju prepisivati. Premda ja mislim da je dobro da djeca vide kako učitelj/ica piše ili crta nešto. Ma ne znam, ja se ne mogu priviknuti na naš školski sustav. Imam toliko primjedbi, ali mi se ne da o tome ni razglabati kad ne vidim rješenje. Nama je učiteljica pak pred mirovinom i ne mora raditi nikakvu dodatnu nastavu zbog toga. Ima odličan razred, ali se s njim ne radi, jer je ona pred mirovinom pa je oslobođena. Pa će ta djeca na natjecanje iz matematike s djecom s kojom se radi dodatno, jer je učiteljica mlađa. Meni je jasno da je ona oslobođena, ali mi nije jasno zašto ne radi netko drugi da budu izjednačeni s paralelnim razredom. Nego, eto naši su toliko brzi i napredni da će tim naprednima davati da rade dodatne zadatke dok nenapredni love temeljni program. Dobra mi je učiteljica, ali mi je sustav šašav. Mogla je i ne davati zadatke naprednima, ne bi se ništa dogodilo, osim što bi djeca pocrkavala od dosade.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 07.09.2023. at 09:49

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo vidim, premda nemam pretplatu, da je netko izdvojio odlikaše u posebni razred, premda mi iz kratkog uvoda kojeg vidim bez pretplate nije jasno kako ih to dijele samo na tri predmeta. Puno zemalja to radi tako da se već u petom razredu djeca "razvrstavaju" po sklonostima. Ovako ispada problematično. Teoretski bi se moglo već u prvom razredu osnovne ugrubo to isto napraviti, što se kod nas i dogodilo, samo rekla bih slučajno. Nadam se da će se naći neki učitelj u višim razredima koji će to znati iskoristiti.
    https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...o-ali-15372157
    Posljednje uređivanje od Jelena : 07.09.2023. at 10:00

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Dakle, prvi dani škole i izdatci. Produženi i obrok na naplatu, okej knjige su besplatne. U drugim gradovima nisu ni knjige. Zatim, ispitni i radni listići 30 eura, mape 20 eura, eventualno 1 eur za fotokopiranje, još nije spomenuto da se maramice nose bar jednom mjesečno, osiguranje, izleti, a onda vidim u whatsapp grupi je osvanula kutija konzum kupona i javlja se tko je od đaka donio koliko kupona. Dakle, škola kao poligon za demonstraciju kupovne moći ili što? Da ne spominjem odjeću i obuću koju djeca međusobno odmjeravaju, i rođendani koji su popraćeni natjecateljskim duhom tko će što donijeti.

Zbog čega učiteljstvo mora naručivati ispitne listiće za prvi razred? Ozbiljno. U čemu je problem zadati jednostavne zadatke u bilježnicu kao što se prije radilo? Što je s čuvajmo okoliš? Na prirodi i društvu će biti govora o čuvanju voda i okoliša, a u praksi što?
    I meni na živce idu ti listići i ispiti. Ne kupujem ništa što nije obavezno. Jednom sam bila doslovno jedina u razredu koja nije kupila neku dodatnu zbirku iz matematike. Za ispite nisam prigovarala jer sam zaključila da mi se ne isplati započinjati pobunu zbog 7-8€.
    Što se odjeće i odmjeravanja tiče, nisam to baš nikada doživjela, ni u vrtiću, ni u osnovnoj ni u srednjoj. Za rođendane mislim da nitko na kraju ne zna tko je što donio. Kupiš nešto jeftino u Pepcu ili Kiku, djeca se svemu vesele. Mi smo do sada skoro uvijek slavili doma i nije bilo problema s tim. Najbolje da budeš cool oko toga i nemoj prenositi djeci neki osjećaj da ste lošiji od ostalih jer si nešto ne možete priuštiti, radije im pokaži da neke stvari nisu vrijedne tih novaca i da svatko bira svoje prioritete na što će trošiti novac.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mislim da bi bilo bolje da nešto i memoriraju, a ne da ih se onesposobljuje. Matematiku do 20 se može vježbati na 20 načina bez papira i olovke. A za učenje pisanja bi bilo najbolje da ispisuju bilježnice, a ne da dopunjavaju radne bilježnice. Kako će steći naviku pisanja? Mislim ja bih nešto tu i tamo spomenula, ali nisam baš u položaju da glumim crnu ovcu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mislim da bi bilo bolje da nešto i memoriraju, a ne da ih se onesposobljuje. Matematiku do 20 se može vježbati na 20 načina bez papira i olovke. A za učenje pisanja bi bilo najbolje da ispisuju bilježnice, a ne da dopunjavaju radne bilježnice. Kako će steći naviku pisanja? Mislim ja bih nešto tu i tamo spomenula, ali nisam baš u položaju da glumim crnu ovcu.
    U školi je to teško - učiteljica ih ima 25 ili 30 u razredu i nema uvijek vremena za to. Osim toga, "autorski" zadaci često od drugih roditelja nisu dobro primljeni (osvjedočila sam se uživo da su ljudi na roditeljskom prigovarali učiteljici koja je tako radila - da joj testovi nisu standardizirani i da su preteški, pa je završilo tako da su se kupili standardizirani testovi koje je odobrilo Ministarstvo).

Osim toga, vjerojatno svaki roditelj promišlja što sve u školi ne valja, pa učitelji ne bi daleko došli kad bi na to sve obraćali pažnju. Oni imaju svoj nastavni plan i program i deru po tome. Vještine pisanja i računanja možeš s djecom razvijati doma, usput, ali to su generacije koje su vještije u tipkanju nego pisanju (ne pitaj kako znam). Home-made zadaci i slično su sjajni, pogotovo ako ih kreiraš zajedno s njima.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da, u pravu si, ne može se udovoljiti svima. Sad shvaćam zašto je naša profka hr u srednjoj toliko pi**ila kontra računala. Hm.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da, u pravu si, ne može se udovoljiti svima. Sad shvaćam zašto je naša profka hr u srednjoj toliko pi**ila kontra računala. Hm.
    Eh, da je samo pisanje, dobro bi nam bilo.... Baš priča kolega kako je njegov osmaš vadio mobitel da na kalkulatoru pomnoži nešto jednostavno, npr. 120 x 3. Katastrofa... Pa kako će taj jednog dana kupovati špeceraj, ako ne zna zbrajati i množiti?

Moja svekrva je rekla za moje klince (dok su bili predškolske dobi) kako su "pametni", sve znaju na mobitelu. Kažem ja njoj - dajte im nek zapale šibicu ili ogule krumpir, pa da vidimo njihove stvarne vještine... No, na kraju klinci uglavnom savladaju sve što im treba. Ja sam svoje dečke učila čitati rukopis tako da sam ih tražila čitati recepte iz tekice. Nije išlo sjajno. Završilo je tako da je stariji sin tu tekicu digitalizirao, hehehe... Tekica je bila korisna i za matematiku (vaganje, mjerenje, množenje, dijeljenje).

Morat ćeš doma obraćati pažnju na to da znaju pisati (iako nikad neće izvježbati rukopis kao starije generacije), da su pismeni (to nije isto - mislim na pravopis) i da RAZUMIJU matematičke pojmove na jednostavnim stvarima (veće-manje, par-nepar, unutra-vani, svrstavanje po vrstama (skupovi) i slično). Vidjela si - danas se u školi kreće s pretpostavkom da su djeca doma naučila čitati i pisati, a to nije uvijek slučaj.

Bit će toga još i to na raznim područjima - ja sam se prije puno godina zaprepastila kad klinac pri kraju OŠ (kojem sam pomagala oko matematike) nije znao čemu služe bubrezi. Misliš da su neka znanja općepoznata, ali nije baš tako. To u biti vrijedi za sve nas, ali ne možemo sagledati vlastite mrtve kutove.

Bit će to sve dobro. Bitno je da djeci uliješ samopouzdanje. Ako to uspiješ - sve si riješila. Nije bitno što su im cipele iz Pepca. I moje su
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 07.09.2023. at 12:05

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da, s druge strane gledam kak su generacije moje mame recimo znali puno više iz opće kulture, tipa geografija povijest. Sramim se, ali ja tolikim zemljama ne znam glavne gradove.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da, s druge strane gledam kak su generacije moje mame recimo znali puno više iz opće kulture, tipa geografija povijest. Sramim se, ali ja tolikim zemljama ne znam glavne gradove.
    Igraj online Seterra https://www.seterra.com/ - to je freeware, ne plaća se

A djeci daj da igraju Sebran od iste autorice: https://hr.downloadastro.com/apps/sebrans_abc/ (može se u izborniku podesiti na hrvatski, a drugi jezici se mogu koristiti za učenje stranih jezika - engleski i njemački). To smo mi radili.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 07.09.2023. at 12:38

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nadam se da su ipak mape ( dva komada ) 20 eura, mada u dućanu jedna (1) za tak sitne dođe ravno 9 eura, a škola ih kupi hrpetinu i naplati punu ili višu cijenu

Naše su znale kombinirati i listiće i samo osmišljavajući zadatke - testove. Čak i sad kod klinca ima zbirku iz matematike jako tešku debelu..... A uz to i autorskih zadataka i knjiga......

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bila je riječ o kupcima iz Konzuma
    https://www.konzum.hr/malivelikitale...BoCiQoQAvD_BwE

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Bila je riječ o kupcima iz Konzuma
    https://www.konzum.hr/malivelikitale...BoCiQoQAvD_BwE
    Meni je to super jer pomažemo školi sa koliko toliko nabavom opreme. Jedino što škola treba je registrirati se. Naša srednja je odlučila da rađe pomažemo neku osnovnu tako da sada kuponi budu išli prvašiću.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ne treba se škola registrirati, sve škole su automatski u tome

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Ne treba se škola registrirati, sve škole su automatski u tome
    Nisu, kada probaš upisati kupon kaže da škola nije registrirana. Bar je tako pokazivalo za naše.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Koliko uopće centi škola dobije od jednog kupona?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko uopće centi škola dobije od jednog kupona?
    https://malivelikitalenti.konzum.hr/...TU2MS4zMS4wLjA.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Nisu, kada probaš upisati kupon kaže da škola nije registrirana. Bar je tako pokazivalo za naše.
    Čudno, jer s mog podrucja su tu sve skole, i područne, i centar za odgoj i obrazovanje

Jesi probala tražiti po mjestu? Ja tako

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ako sam vas shvatila dobro: za odredjeni novac potrosen u Konzumu dobije se kupon koji se moze dati skoli (ili online upisati da pripada nekoj skoli) i onda, kad skupi dovoljno kupona, skola ih mijenja za opremu u Konzumu? A u Zutinom razredu se kuponi skupljaju u razredu i jos se zna koliko je koje dijete donijelo kupona?

A sve u svemu, u skolama se reklamira Konzum, i potice se kupovina u Konzumu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sve ne to ok, ali da svatko zna kolko je koje dete donesli, baš i nije ok

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Uvijek možeš reći da si skenirala doma sama deset kupona

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa Vidi poruku
    Uvijek možeš reći da si skenirala doma sama deset kupona
    Pa bas svasta :D lagat da si kupovao u Konzumu da se dijete ne bi izdvajalo.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kako to sve lijepo zvuči.
    Evo, za navedeni Epson printer treba skupiti 6800 kupona, što znači da roditelji učenika jedne škole u Konzumu trebaju potrošiti 68.000 €. Za printer koji u dućanu košta 150 €.
    Ako škola ima 600 učenika i svaki joj učenik donira samo 1€, kupili bi odmah 4 printera .
    Posljednje uređivanje od čokolada : 09.09.2023. at 16:37

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Onda očito je malko "duže "vrijeme skupljanja kupona

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pa mi ionako kupujemo u Konzumu, i draže mi da se tako mogu kuponi skupiti i dati školi, nego kad se trosilo na plisance i ostale gluposti.

Ali ne bih specijalno isla u konzum samo radi kupona

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, za navedeni Epson printer treba skupiti 6800 kupona, što znači da roditelji učenika jedne škole u Konzumu trebaju potrošiti 68.000 €. Za printer koji u dućanu košta 150 €.
    Ako škola ima 600 učenika i svaki joj učenik donira samo 1€, kupili bi odmah 4 printera .
    Strašnoo...ja prva ne kupujem u Konzumu,a da je ta spika u razredu da trebamo što više kupona kupit, garant bi i ja otišla nekad u Konzum eto iz solidarnosti i ostavljala pare tamo umjesto u Sparu i Kauflandu.

Super čoksa da si preračunala i objavila s konkretnim podacima.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da, u vocap grupu pišu kolko je tko donio, msm nema veze, ali po meni škola bi trebala biti mjesto gdje se uči kritičko razmišljanje, nekonzumerizam i solidarnost. Ovo mi je nekak krivi pravac. Msm možda zabrijavam, ne bi bilo prvi put, ali opet.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Škole često mole roditelje koji su u mogućnosti da im doniraju nešto novaca ili bar paket kopirnog papira. To samo pokazuje koliko država drži do obrazovanja.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Škole često mole roditelje koji su u mogućnosti da im doniraju nešto novaca ili bar paket kopirnog papira. To samo pokazuje koliko država drži do obrazovanja.
    Pa nije to ništa novo. I prije 15 godina mi smo u školu svašta nosili, a i skupljalo se u razredne kasice za razne svrhe, uglavnom materijal za boravak.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da, u vocap grupu pišu kolko je tko donio, msm nema veze, ali po meni škola bi trebala biti mjesto gdje se uči kritičko razmišljanje, nekonzumerizam i solidarnost. Ovo mi je nekak krivi pravac. Msm možda zabrijavam, ne bi bilo prvi put, ali opet.
    Na toj grupi jako je važno znati odvojiti bitne informacije od nebitnih. Ovo je nebitno. Osim toga, nije svejedno je li grupa s učiteljima ili samo roditelji. Ova druga je sklona širenju tračeva i dezinformacija

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa to s Epsonom je neobično, jer vidim da za Microsoft Surface Go 3 treba 4.100 kupona a on dodje 600ak eura znaci 1% cashback za kupone sto je prilično fer. Monitor je 1.800 kupona a dodje oko 200€ znaci sličan omjer…

ja imam tih kupona i vidim da je škola prijavljena, pa ću vjerojatno prijaviti. S druge strane imam oba seta zdravoljubaca uključivo one specijalne pa ako je netko zainteresiran…

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Piše li u stilu ja, Marica dala 15 kom
    Ili Marko 10 kom
    Franko 6

I da bitno je jel u toj grupi učiteljica, ali nitko tebe ne može natjerati da kupuješ tam i nosaš kupune

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pa jel će itko znati jesi li dala ili ne?
    Lako i laže

Možda i netko od tih hvalisavaca isto laže

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Pa bas svasta :D lagat da si kupovao u Konzumu da se dijete ne bi izdvajalo.
    Pa neće se njeno dijete izdvajati nego eventualno ona. Cist sumnjam da tamo neka Karen vodi preciznu tablicu tko je koliko kupona napisao u grupi I jesu li svi napravili prijavak. Pogotovo sto je ro whapp grupa znaci nakon 20 poruke nitko nema blage veze što se pisalo prije toga. Tak da većina toga u nje oj glavi, čist sumnjam da ikoga drugog briga tko je koliko kupona javio

Moze ili uzgojit kicmu pa ignorirat što drugi pisu ili ako joj je bas toliko stalo se uklopiti može i napisat lažno da je 7 kupona registrirala, ko to može osporiti?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Čudno, jer s mog podrucja su tu sve skole, i područne, i centar za odgoj i obrazovanje

Jesi probala tražiti po mjestu? Ja tako
    Škole jesu na popisu, ali nakon što upišeš kupon kaže ti jel se škola registrirala ili nije. I ako nije da obavijestiš administratora škole.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Malom sam u sparu uzela prošle g pernicu, koristio je drvene za predškolu kratko par puta, danas je raska vratila pernicu jer se olovke nisu dale našiljiti. Mine pucaju, išiljio je do polovice olovke. Ali super da takve stvari smiju na tržište, deru roditelje gdje mogu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •