Mrs Happy prvotno napisa
Emira, nisam ti bas sigurna da ces u cijeloj prici imati nekog prostora za odlucivanje, jer su navodno ove godine promijenili sistem, promijenili pravila i jako postrozili.
Ti znas cijelu nasu pricu, dakle, cisto je ko suza da mali treba odgodu i da nije spreman, a u skoli se boje da bi, ako ne bude dovoljno papira koji bi podrzali zahtjev za odgodu, on ipak mogao biti proglasen spremnim.
Nase iskustvo; misljenje i preporuka skolske doktorice, misljenje i preporuka tima logopeda i psihologa, misljenje i preporuka skolske pedagogice i skolske defektologice te moj zahtjev nisu bili dovoljni.
Morala sam traziti i vrticku psihologicu i vrticku pedagogicu da napisu svoje preporuke. Psihologica je pripravnica, pa kaze da ga ne moze testirati nego samo moze dati svoje misljenje. Pedagogica kaze da ona ne moze dati niti misljenje jer to nije njena domena.
Sad su u skoli jako zabrinuti sto ce biti... Rekli su mi da oni sve papire posalju na povjerenstvo prema adresi stanovanja, a povjerenstvo ako odluci da je zahtjev opravdan sve prosljedjuje u gradski ured za obrazovanje u ilicu 25.
Pitam se gdje je u svemu tome roditelj jer ispada da je roditelj osoba koja sve papire mora skupiti ali se njegovo misljenje ne uvazava kao sto se uvazavalo do sada.