dobro jutro.
već dugo pratim vašu temu, od početka u biti. nisam se javljala jer nisam aktivna članica, ali "bacim pogled" sa vremena na vrijeme.
u vezi ovih odgoda... ja stvarno neznam kako je to sve različito kod određenih ustanova.
mi tražimo dogodu, cura je rođena krajem 3. mjeseca... čita, piše, sinteza odlična, ali prezaigrana, grafomotorika grozna, emotivna, teško se nosi sa frustracijom. uglavnom, kao mama mislim da bi joj dobro došlo da sazrije tu jednu godinu.
odmah na početku su nam rekli u vrtiću da oni ne daju nikakve papire, procjene... i sl.
kod šk. doktora smo otišle, tamo je bila super divna krasna, i doktorica me uvjerava da je spremna.
na moje inzisiranje daje mi uputnicu za timsku obradu, mi je obavali u dz črnomerec, dio od kukuljevićeve, procjenjena je nezrela, loše grafomotorike, i zaključak njih : traži se odgoda.
u školu nosimo nalaz, kod doktora... i svi se i dalje drže rezervirano...kao, neznamo.... vidjet ćemo.. ble bla...
u školi je bila 15 minuta unutra, veli psihologica da je super... kak čita, razdvaja na slogove... i dalje nas naručuju na krajnju procjenu u 6. mjesecu.... OPET !!!!
tad se skuplja školski tim, dokica, psiholog, logoped.... i još uvijek nije ništa "sigurno"
neznam, meni se čini da je sve osim "lako" dobiti odgodu.
plaćamo logopedicu da nam dolazi doma raditi sa njom, i to je doslovce muka...
koncentracija max 5 minuta... strašno. čim treba nešto pisati odmah je koma...
tako da, mislim da će mi tek negdje u 8. mjesecu znati jel ide ili ne u školu, sa obzirom na sve kaj se dešava...
naravno, vrtić vrši pritisak za potvrdom o odgodi, koju nemam...
ovo je grozno.... doslovce.