Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
nama je rečeno na sistematskom da dođemo za mjesec dana na docjepljivanje, već mi je dijete napomenulo, idem zavirit koliko je prošlo.
meri pa šta bi? znam da si rekla da si sigurna da dijete nije spremno, nisu uvažili tvoje mišljenej.
evo ovako je bilo.
na testiranju je imao iznad prosjecno dobar rezultat, s time da mu je grafomotorika odlicna, a koncentracija losija. koncentracija mene najvise i brine u cijeloj toj prici.
kad sam rekla psihologici nakon testiranja da je moje misljenje da on nije spreman, rekla je da ce to prenijeti skolskom povjerenstvu.........
i onda ja cekam i cekam, pa zovem u skolu, nitko nista nezna kad ce biti povjerenstvo, pedagogice nema (na godiisnjem je, a ona je predsjednik povjerenstva), doktor (koji je clan povjerenstva) je na bolovanju.... na kraju sam uspijela dobiti pedagogicu i rekla mi je da ga dovedem na razgovor. nakon razgovora mi je rekla nema ja odlucim, a da ce me ona podrzati, ali da je njemu grafomotorika odlicna, da jako ljepo pise, da super zakljucuje... ako zatrazim odgodu, moram njoj dati zahtjev njoj, to ide na skolsko povjerenstvo, onda skolsko povjerenstvo (za koje i dalje ne znaju kad ce biti, izmedju ostalog jer im psihologica salje rezultate testova postom, pa to jos nije stiglo) daje zahtjev uredu za drzavnu upravu, oni se tamo sastaju i odlucuju da li ce odobriti ili ne...... a za 10 dana su upisi.
rekla sam joj da cu onda razmisliti jos jedan dan, pa sam nakon toga otisla u vrtic ponovo razgovarati sa tetama i doznala da posto su upisi u vrtice taman zavrsili oni vec znaju tko ce se upisati i da ce slijedece godine u skupini biti svi maleni koji prelaze iz jaslica i da je za njega onda bolje da ode u skolu nego da ostane u vrticu jer ce tu samo zatupiti.
tako sam odlucila nek ide u skolu. nadam se da sam od dva zla izabrala ono manje.