sa službene obavijesti(Zagreb)
Na dane upisa roditelj ili skrbnik djeteta treba predočiti školi slijedeće dokumente:
- 1. Mišljenje stručnog povjerenstva o utvrđenom psihofizičkom stanju djeteta prije upisa u I. razred
- 2. Rješenje kojim se odobrava prijevremeni upis djeteta u I. razred
Pod 2. nam ne jer nije prijevremeni...ali nikakva domovnica se ne spominje...ja sam još u vrtiću dobila potvrdu o predškoli(koja je obavezna od ove godine)
Nama su rekli kopije domovnice i rodnog lista.
a nama da samo trebamo znati oib i maticni br djeteta, nikakvi dokumenti
ne mogu vjerovati kako je to sve neujednačeno
dobili smo i spisak knjiga odmah, sve idu nove ove godine, osim hrvatskog.
mi necemo imati roditeljski. rekli su mi da ce biti objavljeno u medijima kako ce biti organiziran taj prvi dan za prvasice.
Žene u zg, jesu još uvik besplatne knjige za prvaše?
Nisu uvijek, mene je zalomilo par godina kupovanja knjiga ...
pa nemam pojma. kraj svih knjiga osim hrvatskog pise - novo![]()
nisu sve knjige mjenjane, recimo njemački za moje klince nije mjenjan već godinama, očekujem tu neku promjenu,
Ne bih se cudila da je ovako kako kaze Zara.
nama upisi u cet i pet.
za upis nam je trebala samo kopija domovnice i rodnog lista, jedini je u cijeloj školi koji ne ide na vjeronauk pa nemaju ništa organizirano
Mi smo se danas upisali u 1.razred
Od dokumenata nismo trebali ništa nositi,a za knjige i radne bilježnice rekli su nam da će biti besplatne (zg).
Roditeljski će vjerojatno biti krajem 8 mjeseca.
Na vjeronauk neće ić,pa je stavljena napomena da se pazi na raspored
Sad nam preostaje uživanje u ljetu,i čekanje 7.9![]()
evo i mi smo se upisali jučer...tražili su nas mišljenje koje su nam sami poslali na email i tražili su potvrdu o završenoj predškoli. Tražili smo da budemo u razredu sa susjedom pa da barem bude lagano oko izostanaka i zadaća...knjige će se dobiti kad počne nastava(počinje 8.9). Prvi dan škole 7.9 je priredba predvečer i nemaju ništa organizirano preko dana. Ove godine će razredi biti veliki jer je jako velika gužva...jedna škola čak poslala dio svojih učenika koji stanuju bliže našoj da se tamo upišu jer nisu bili u mogučnosti organizirati nastavu i razredna odjeljenja
I mifrajla je bila ponosna do neba
jos je skola svakom djetetu djelila sokiće i slatkise (hm) - klinci odusevljeni bili
I moja frajla se upisala jucer.Stavili smo zeljicu za frendicu i uciteljicu.samo njih dvije iz grupe idu u istu skolu.
veceras mi dijete nastupa u kazalistu Tresnja s ritmikom. Vec vidim da cu suzit i bit ponosna![]()
Moje dijete je danas ispisano iz vrtica i upisano u skolu
I sad sam jos vise zivcana, jer kaze mm da nije dobio nista za vjeronauk
A vidim da ste se svi morali izjasniti prilikom upisa
Tak je bilo i kod nas prosle godine, veli susjeda, a cekam da mi se jos jedna forumasica javi
Zovem u skolu, nitko se ne javlja
Mislim, upucat cu nekoga!!
Zvala sam (jedva dobila) i veli teta s druge strane da ona misli da se to dobije na pocetku skole, ono, prvi dan
Ona MISLI
Tako mi rece i nasa forumasica - informativno su napisali pri upisu, a konacno prvi dan skole
Muz veli da nije nista dobio za potpisati
Pa ne mogu je upisati bez pristanka
Nadam se
Mislim, muz me zahebava da je to urota i da svi moraju ici...ono, njemu zabavno, meni nije
Ah, pravo mi budi kad sam njega poslala
ja sam morala potpisati za vjeronauk, bez potpisanog pristanka ne mogu upisati.
Ginger meni su rekli da to sama riješim s učiteljicom prvi dan škole i da je pitam može li u raspored to staviti prvi ili zadnji sat
rečeno je da je on jedini takav slučaj u školi pa da se vjeruje da će mu učiteljica izići u susret. ako ne bude tako dolazim po njega i vodim ga doma taj sat, neće sigurno biti sam u hodniku.
do kad se mogu naruciti knjige? kako to ide sa rokovima?
Kako ide u Rijeci sa knjigama? Moraju li se kupiti ili se dobiju u školi?
Konkretno me zanima škola Srdoči, ako netko ima neke informacije.
kako se pripremate za prvi dan skole? evo jos desetak dana i mene malo hvata nervoza![]()
Ja ugledala ovaj naslov i odmah me zeludac zabolio
Nabavili smo radni stol, stolac, lampu, torbu, papuce i nesto one sitne opreme (pisanke, bojice, flomastere)
Knjige cemo dobiti
Da, kupili smo i nesto garderobe, al jos ce trebati - izrasla je ko gljiva preko ljeta
I tak...ona se veseli![]()
on se veseli ali mislim da ne zna kaj ga sve čeka...
kupili torbu, pernicu, šlape, majice, košulje, trapke...još samo zimske cipele
radne bilježnice još nismo kupili
ajme...ja ne mogu dočekat...on je cool. Sredili mu vlastitu sobu. Tu je oduševljen...kupili torbu, pernicu i sitnice...jedva čekam prvi dan škole i knjige.. nasnifat ću se![]()
Mi jos debelo na moru, vratit cemo se par dana prije pocetka nastave. S drugim djetetom je i polazak u skolu puno manje stresan. Ona se veseli i jedva ceka.
Mi smo kupili samo par biljeznica i torbu. Jos planiram da kupimo pernicu i nesto odjece, a ostalo kad krene skola.
Nismo kupovali nista od namjestaja, kad krene onda cemo vidjeti da li uopce ima potrebe dok ide u boravak, ili za pocetak moze posluziti i blagavaonski stol (ja nism dobila radni stol do fakulteta, nije skodilo mom uspjehu u skoli) U svakom slucaju nebo nam se nece srusiti na glavu ako prvi dan skole (ili prvi mjesec) nema svoj radni stol i stolicu, a ostalo cemo kupiti usput kad vidimo sto sve tocno traze u skoli (nismo imali nikakav roditeljski niti dobili neki popis, sve nakon prvog dana)
Moja curka je jako nestrpljiva i odbrojava dane kad će više počet škola :D
Torbu i pernicu smo kupili još u trećem mjesecu,sad smo za početak kupili par crtančica i pisanki.
Slijedeći tjedan je roditeljski sastanak,dobili danas obavijest poštom pa će nam vjerojatno reć što sve treba,pa ako nešto fali nadopunit ćemo
Danas smo išli prošetat do škole,stavljen je popis prvašića i ima ih 18 u razredu.
Od toga 12 cura,a samo 6 dečkića.
Bit će veselo :D
Isto ovako jedva ceka i ona i mi.ne mogu docekat.
Torbu,pernicu, radni stol sa stolicom kupili jos prije par mjeseci. Lampa jos nijedna nije zadovoljila slobodno dajte prijeoge da lijepo osvjetljava vecu povrsinu po mogucnosti led zarulja , a da je do 200kn.
Robu i biljeznice cu kad dobijemo popis u skoli a i taj tjedan sam uzela go pa cu bit doma.
Eh da jedva cekam da objave nas popis prvasica![]()
Moja pocela govoriti da ona ne bi u skolu , baka joj napunila glavu o strogoj uciteljici
Mi jos na proljece kupili torbu i pernicu, sada malo robe jer je izrasla preko ljeta, par biljeznica, papuce i tenisice
Cistim ormare i doniramo robicu, a stol nismo jos nabavili i moramo malo rascistit igracke jos...za pocetak ima mali stol iz ikee koji jos koristi a bit ce u boravku ...nisam ni ja imala stol do negdje 5. ili 6. razreda
Nama je na web stranici samo obavijest da prvi dan u 10 h u veliku dvoranu
Mene ludo zanima cemu sluzi pisaci stol.
Mislimda je M. tek u 6 razredu poceo koristiti taj dio namjestaja.
Do tada je koristio stol u kuhinji.
Ocekujem isto od prvasice, iako ima pisaci stol u svojoj sobi ( u kojoj NE spava).
:D
Mi smo prošle godine kupili ovu:http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/60370183/
Jako dobro osvjetljava.
A sada, valjda bi išla LED u nju. (ne razumijem se u žarulje)
Sada vidim da IKEA preporučuje LED žarulju.![]()
Posljednje uređivanje od Cathy : 27.08.2015. at 16:25
sirius moja ima pisaci stol u svojoj sobi iz dva razloga - nece ici u boravak pa ce zadacu pisati doma i ima dvije mladje sestre pored kojih ne moze imati nimalo mira (moram ju fizicki od od odvojiti)
A i ono - nek knjige stoje u toj sobi, ionako mi je stalno nered...
Lili, mm nije htio led zarulju, jer je rekao da nije dobra za stolnu lampu...zasto, nemam pojma, nisam se stela mesati (sretna sam cim nesto makne s moje grbace pa se ne petljam)
knjige, pisanke, pribor, torba, pernica .... sve spremno, ali on to nis ne dozivljava. fora mu je nositi torbu po kuci, ali knjige ga uopce ne zanimaju.