naši imaju "normalno" nastavu. Nitko nam ništa nije rekao. Sad ću podivljat ak mi kaže da je samo sjedio tamo cijeli dan...
naši imaju "normalno" nastavu. Nitko nam ništa nije rekao. Sad ću podivljat ak mi kaže da je samo sjedio tamo cijeli dan...
Sto sada u ponedjeljak? Voditi u skolu ili ne?
Nama su rekli da ako na vijestima stoji da je štrajk da nema škole.
Nema nista na webu skole i nije ni bilo za petak.
U koja konspiracija
MZOS ionako traži poimence od svake škole popis zaposlenika u štrajku.
Sutra cu bas prosetati do skole pa javim sta pise
OŠ A G Matoš Zagreb samo na glavnom ulazu je plakat Štrajk i da krece od 25. Do daljnjeg. Nikakve obavijesti nema.
Moja se ionako razbolila pa ce sutra u doktorice, inace ne znam sto bi
Kod nas nije pisali ni za petak, nego samo obavijest da nema izvan skolskuh aktivnosti, tj. Engleski, sport, zbir u slicno
Logika mi nalaze da pratim Vijesti i ako kazu da se strajk nastavlja ne vodim dijeye.
Nekako cemo se organizirat.
upravo stigao mail od uciteljice da ni sutra nema nastave. u utorak bi trebali ici na terensku nastavu, pa je rekla javiti sutra sto je sa time.
od dogovora očito ništa. snalazili smo se dva dana, sutra ga šaljemo u školu. najgluplje mi je to što razred do njih ima normalnu nastavu, jer njihova učiteljica ne štrajka...
topik o štrajku prosvjetara imamo ovdje http://forum.roda.hr/threads/88836-štrajk-prosvjetara
na web stranici naše škole je upravo objavljeno da škola počinje sutra.
I curka se jako veseli.
Btw bila sam na 1.sastanku Vijeća roditelja, ajme koliko dugo traju ti sastanci.
Jel u vašim školama ima izvannastavnih aktivnosti razne grupe literararna, likovna, matematička,... i jel mogu ići u njih sva djeca koaj pokažu interes ili samo ako je njihova učiteljica voditeljica te grupe?
Posljednje uređivanje od Lili75 : 30.09.2015. at 14:58
kod nas ima samo dramska i keramika, moze ici tko hoce.
moze ici samo na onu INU koju vodi uciteljica. To za ove male. Veliki mogu na bilo koju.
meni je moram reć bezveze da možeš ić na aktivnost koju ti vodi tvoja učiteljica, tak je jedno vrijeme bila tamburica i samo su klinci iz tog razreda mogli ić, nigdje ni ne pišu druge aktivnosti jer učiteljica složi raspored kad joj paše ( bez obzira kaj je možda i dete iz drugog razreda isto slobodno)
matematičke grupe imaju kod nas sve ili večina učiteljica u nižim razredima, razred moje klinke ide u kompletu i na kreativnu radionicu.
naši svi niži razredi imaju inu u isto vrijeme...i možemo birati bilo koju aktivnost bez obzira tko ju vodi(ponuđene informatika, sportska, likovni, dramska, ritmika). matematiku dodatno imaju svi u sklopu nastave(dodatna nastava) i to kreće od sljedećeg polugodišta...još imamo "subotom" u školske dvorane(što financira grad) i održava se radnim danom nakon boravka(jednom tjedno-nogomet za dečke ili atletika za cure). Kad se sve zbroji moj prvašić ima učiteljicu razredne, učiteljicu u boravku, prof engleskog, učiteljicu vjeronauka, prof informatike(INA) i uprof tzk(subotom u sportske)-6 različitih profesora/učitelja
Koliko zadaće imaju vaši prvašići? Mm i ja smo šokirani s količinom koju Mrkvončica nosi kući - to su po 4 stranice radnih listova iz matematike, cijela stranica prepisivanja u pisanki A, dvije vježbe za čitanje, zadatak iz prirode... 4 sata je na nastavi a zadaću radimo po sat i pol! I nije stvar da je ona posebno spora, toga je jednostavno puno!
Posljednje uređivanje od Peterlin : 06.10.2015. at 20:17
Je, i ona ima u boravku predviđeno vrijeme kad se piše zadaća ali kad joj je nastava popodne onda čim dođe iz škole ide pisati zadaću, ne ostavlja za sutra u boravku - savjesno dijete, a i ja volim imati uvid što rade i kako ona to radi jer je učiteljica u boravku 1 na njih 27 (znači u 2 i pol sata koliko pišu zadaću ona se svakom djetetu može posvetiti 5 i pol minuta).
Ovo s opsežnim zadaćama je zadnjih tjedan dana tako. U školi naprave 2 stranice iz matematike a doma imaju 4 za zadaću. Malo mi je to too much :/
kakav je to boravak, a dijete ima poslijepodne školu?
naša knjiga iz matematike ima jednu stranicu po lekciji, i jednu u rb . to rade dnevno...
mene ljuti hrvatski, jako puno pisu, moja je valjda malo sporila, ne stigne sve napraviti u boravku, a jos uciteljica iz boravka zada malo zadaće za doma? bas me zanima kako bi to izgledalo da ne nose svaki dan knjige doma
Ni meni nije jasan taj boravak kod Mrvne. Pa ako sve napravi dijete doma sta onda radi u boravku? Zuji okolo...
cini mi se jako puno toga kod Mrvne.
kod nas sve naprave u boravku i u nacelu nema zadaca za doma. A nije ih malo ima ih 28 i sve stignu.
ovaj tjedan sam na putu pa nisam puno u tijeku al nadam se da muz sve prati.
Kaj se čudite, ima takvih boravaka i u gradu, a kamoli ne na selu gdi je mrvna.
Zadaće je malo puno, moja nije išla u boravak i imala je manje zadaće nek tvoja,.Dal stigne sve napisati kad imaju ujutro školu. Usput jel mala piše široko tj najviše 2 riječi u redu. Tak mi priča jedna tvoja mama iz vrtića prošle godine, kak mali ima već 9 bilježnicu iz hr, pitam a kolko riječi piše u red, max . 2, treba malo stisnut i odma je pol stranice manje za pisat
Koliko vidim po jednu stranicu iz matematike, nesto za obojati iz prirode i nešto za pisati iz hrv. Max 2-3 reda. I to sve naprave u boravku
Ajme Mrvna,moj toliko ne dobije ni za cijeli tjedan.
Moja V ima po 1-2 zadatka iz matematike,iz hrvatskog 2-3 reda slova za napisati,priroda i engleski za sad neke naljepnice ljepiti,izrezati pa obojati i sl.
Učiteljica nas je pitala nedavno na roditeljskom mišljenje o količini zadaće,dali smatramo da je premalo ili previše,i svi smo se složili da je taman.
Do sad su pisali jedan diktat iz hrvatskog,a danas imaju prvi test iz matematike.
usput priča mi kolega koji živi u zagorju kak je kod njih škola ujutro i osnovna i srednja, možeš dovest dete već u pol 6 bez obzira jel ima 6-7 ili 14-15 godina, kod nas dete koje ide u 3 razred smije uć u školu 5-7 minuta prije početka nastave. ujedno se čudi kud roditelji s klincima ako rade suprotno od njihove škole
Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.10.2015. at 11:31
Nisam u Zagrebu, jelena je u pravu. Nama nastava popodne počinje u 14, tako su morali staviti jer ima djece koja putuju do škole pa da im paše zbog autobusa.
Gle, igraju se, to je bitni dio koji im jako fali. A meni je važno da znam da je zadaća napravljena kako treba i da razumije što je napravila. Možda je potrebno pojasniti - ovo nije cijeli prvi razred od 27 učenika - to su boravkaši od prvog do četvrtog skupljeni u jedan boravak. Možda da cijeli 1.A popodne samo produži na boravak kod druge učiteljice bi bilo jednostavnije, ali ovako se radi o 4 različite zadaće, i žena zbilja ne može kvalitetno posvetiti vrijeme svakome od njih.
Ovo kaj pričaš izgleda ko boravak u moje doba, samo kaj su naši boravkaši išli u prostor pol kilometra dalje od škole
Ostaje pitanje dal kad je ujutro dal atigne sve riješiti u školi?
Gle, igraju se, to je bitni dio koji im jako fali. A meni je važno da znam da je zadaća napravljena kako treba i da razumije što je napravila. Možda je potrebno pojasniti - ovo nije cijeli prvi razred od 27 učenika - to su boravkaši od prvog do četvrtog skupljeni u jedan boravak. Možda da cijeli 1.A popodne samo produži na boravak kod druge učiteljice bi bilo jednostavnije, ali ovako se radi o 4 različite zadaće, i žena zbilja ne može kvalitetno posvetiti vrijeme svakome od njih.[/QUOTE]
Ok kuzim.ovo je nesto posve drugacije nego u skolama u zg.
drz te se!
Uciteljica je najav ila iduci tjedan prvu provjeru znanja iz MAT i PiD. malo cemo zavirit da vidimo sto su radili ovaj tjedan.
jel to oni rade po.tim.radnim listicima?
Posljednje uređivanje od Lili75 : 08.10.2015. at 00:27
Znam da smo davali novce za neke ispitne/radne listove.
Nama je bilo burno prvih dva tjedna, bilo je i placa, umora, zivci su joj bili napeti maksimalno (sto stvarno kod nje nije tesko postici) ali sad se sve ustabililo i uspjela je uhvatii rutinu. Ako je ikako moguce tata je pokupi doma malo ranije, odmah pregledaju zadacu, dovrsi sto treba, spremi knjige za sutra i ode po brata i na igranje. Ako ima obaveze (sport) onda sve to obavi navecer isto bez cendranja. I kad kazemo u pola devet da je spremanje za spavanje poslusa bez drame (ovome se najvise cudim od svega, nakon 6,5g svakodnevnog rata oko spavanja), tusiranje, pranje zubi, prica za laku noc i zaspi do pola deset, sto mi je cudo nad cudima (i stalno si mislim da ne moze jos dugo tako, izronit ce njen protu-spavalacki karakter prije ili kasnije).
Iskreno, najbolja stvar koja nam se desila su strajk i sad spajanje blagdana, taman da svakih dva-tri tjedna ima produljeni vikend bi joj dobro doslo da pobjegne od ovog tempa koji melje. Tako da vec odbrojavam dane do Bozica.
O skoli kao takvoj nemam bas dobro misljenje, od svih dana kad nije imala vjeronauk su jedan jedincati put bili u knjiznici (kad je saznala da ne smije posudjivati knjige?!?!?!), sve ostale dane su bili u nekom "kabinetu", i to sami?! Glavna uciteljica je totalna koma sto se komunikacije tice, za dolazak na informacije trazi pismenu najavu u informativku, od nje ni maila ni telefona, a ako joj zelimo javiti da je dijete bolesno moramo doci osobno, jer druge nacine komunikacije ne priznaje. Uciteljica iz boravka povrsno pregledava zadace, tako da joj mi doma moramo ukazivati na greske, plus naravno ne pazi kako rade zadacu pa se moja vec pohvalila da red E-ova napravi tako da napise L-ove i kasnije doda crtice. Pametno mamino, ak je to ok uciteljici i meni je ok
Sve u svemu tjesim se da ce valjda biti bolje u visim razredima...