Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2559

Tema: Prvašići 2015/2016

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kod moje u pisanki stavi crvenu tocku ili podcrta neispravna slova, pa onda isprave jos u boravku. Ali - moja zna pisati, tako da je sve to njeno relativno uredno i ispravno, rijetko koja tockica i skoro nikad nema zadacu za dovrsiti doma. A kriteriji su ostri, slovo malo preko crte - odmah tockica. Puno pisu.

Ja sam sad shvatila koliko smo imali srece s njenom ljubavi spram crtanja i pisanja, i da je izvjezbala jos u vrticu pa je precizna i uredna. Skola kao da je napravljena za djecu koja vec znaju stampana slova citati i pisati, ne mozes nauciti uredno pisati nakon dva reda nekog slova prvi dan, za to ipak trebaju mjeseci...

Mislim da cu paziti da mladji isto zna sva slova prije skole, jer sigurno nije lako onima koji ne znaju..

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Slazem se sa syllime.stvarno je puno lakse djeci koja otprije znaju sve te stvari.
    uciteljice su mi rekle na informacijama da je i dosta losa priprema djece u maloj skoli u vrticima,ne samo u pisanju nwgo opcenito da djeca prihvate i postuju neka pravila ponasanja a ne da svatko radi sto mu se radi pa djeci bude sok u skoli da sad npr trebaju svi sjedit 20 min i crtat psa i macku.

uostalom najbitnije je da je dihete sretno i zadovoljno u skoli.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Kod moje u pisanki stavi crvenu tocku ili podcrta neispravna slova, pa onda isprave jos u boravku. Ali - moja zna pisati, tako da je sve to njeno relativno uredno i ispravno, rijetko koja tockica i skoro nikad nema zadacu za dovrsiti doma. A kriteriji su ostri, slovo malo preko crte - odmah tockica. Puno pisu.

Ja sam sad shvatila koliko smo imali srece s njenom ljubavi spram crtanja i pisanja, i da je izvjezbala jos u vrticu pa je precizna i uredna. Skola kao da je napravljena za djecu koja vec znaju stampana slova citati i pisati, ne mozes nauciti uredno pisati nakon dva reda nekog slova prvi dan, za to ipak trebaju mjeseci...

Mislim da cu paziti da mladji isto zna sva slova prije skole, jer sigurno nije lako onima koji ne znaju..
    prvo( sto se slova tice) uciteljice ne vole da se znaju slova prije skole jer onda moraju ispravljati krivo nauceno kako se slova ispravno pisu. Postupak pisanja, a ne kako slovo izgleda.
    drugo, djeca koja mogu imati poteskoca tesko uce slova i silne kritike ih mogu jako frustrirati.
    npr. Moja ima poteskoce koje za koje ne znamo u kojem ce smjeru ici, a otkrili smo ih prije skole samo zato sto imam iskustva sa poteskocama i sto sam izuzetno oprezna. Da nije bilo tako mogla je ispasti neuredna , brzopleta i nepazljiva. : etiketa:

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    prvo( sto se slova tice) uciteljice ne vole da se znaju slova prije skole jer onda moraju ispravljati krivo nauceno kako se slova ispravno pisu. Postupak pisanja, a ne kako slovo izgleda.
    drugo, djeca koja mogu imati poteskoca tesko uce slova i silne kritike ih mogu jako frustrirati.
    S obzirom da u 5 opisa rada učiteljica s prvašićima imamo 5 različitih pristupa istim problemima nekako sumnjam da postoji iti jedno univerzalno pravilo za prvašiće u našem školskom sustavu... Moja je naučila od prije ispravan način pisanja, tako da je sad samo finesa da li U piše sa ili bez crtice, što se brzo svlada, ali kad treba u jednom danu ispisati u početnici po 2 reda veliko U i dva reda malo u i onda još u pisanki red veliko U, pa red malo u, pa red Uu pa red UA, pa red ua itd - onda su oni koji imaju prakse u prednosti.
    Radije bih da mi je djetetu malo dosadno ali je motivirano pohvalama nego da je se demotivira na način koji piše bubica - da se sve crveni od upozorenja i križanja. A ne možeš znati kakva će ti učiteljica zapasti. Da se to može riješiti razgovorom na informacijama - ne vjerujem. Netko tko 30g križa crvenom kemijskom prvašićima krivo slovo U se neće promijeniti nakon jednog razgovora na informacijama.

Radije ću ja podraditi na samopouzdanju s olovkom/bojicama i samim time motivaciji djeteta dok je još u vrtiću i ima vremena nego da ga ovakav tempo pregazi i demotivira u prvom razredu (neki dan su npr učili čak dva slova isti dan - Nn i Kk - i za svako je trebalo ispuniti kao gore - i početnicu i pisanku puna stranica po slovu). Pa ako dobije neku super učiteljicu - super, a ako dobije neku s crvenom kemijskom - bar će proć bolje ako zna nego ako ne zna.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 23.10.2015. at 10:53

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Inace, bar je vjeronaucna prica zavrsila dobro, veseli se svaki dan kad je vjeronauk jer ce rjesavati smib, a i primjetila je da je to jedna zadaca manje

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a što ako dijete neće pokazivati interes, silit ćeš ga ili?

Moj prije polaska nije znao niti čitati niti pisati, iako smo pokušali s njim ali nije bio zainteresiran.
    U školici se lijepo snašao, komunikativan, dosta zna, ali eto još ne zna čitati. Iako je sada počeo spajati slova i vidi se napredak. I baš mi je drago što smo dobili super učiteljicu, koja mi je na 1.informacijama rekla, dijete ne treba znati čitati i pisati, ja sam tu da ih naučim.
    Moj mali moram imati okolinu oko sebe koja ga potiče, totalno je natjecateljski i razred na njega pozitivno utječe.

Naše ispravljaju s crvenom, ako nije dobro napravio neka mu zacrveni neka zna da mora ispraviti i biti uredan. On misli da mora biti prvi pa mu mi stalno govorimo, da je bitnije da je on uredan nego da je prvi.

Najbitnije od svega mi je to da je on sretan u školi i da se vidi napredak iz dana u dan.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Cocolina prvotno napisa Vidi poruku
    a što ako dijete neće pokazivati interes, silit ćeš ga ili?

Moj prije polaska nije znao niti čitati niti pisati, iako smo pokušali s njim ali nije bio zainteresiran.
    U školici se lijepo snašao, komunikativan, dosta zna, ali eto još ne zna čitati. Iako je sada počeo spajati slova i vidi se napredak. I baš mi je drago što smo dobili super učiteljicu, koja mi je na 1.informacijama rekla, dijete ne treba znati čitati i pisati, ja sam tu da ih naučim.
    ....
    Pa lijepo sam rekla da ću poraditi na motivaciji i samoopouzdanju. Ne na prisili?! To što tvoja učiteljica radi na jedan način ne znači da tako rade sve. I to je moja poanta - da sam odlučila da neću prepustiti se sustavu već se pobrinuti da ga preduhitrim gdje vidim da je nužno...

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

To što tvoja učiteljica radi na jedan način ne znači da tako rade sve. ...
    ja niti ne tvrdim da svi učitelji trebaju raditi na isti način, svašta....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •