Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2559

Tema: Prvašići 2015/2016

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    prvo( sto se slova tice) uciteljice ne vole da se znaju slova prije skole jer onda moraju ispravljati krivo nauceno kako se slova ispravno pisu. Postupak pisanja, a ne kako slovo izgleda.
    drugo, djeca koja mogu imati poteskoca tesko uce slova i silne kritike ih mogu jako frustrirati.
    S obzirom da u 5 opisa rada učiteljica s prvašićima imamo 5 različitih pristupa istim problemima nekako sumnjam da postoji iti jedno univerzalno pravilo za prvašiće u našem školskom sustavu... Moja je naučila od prije ispravan način pisanja, tako da je sad samo finesa da li U piše sa ili bez crtice, što se brzo svlada, ali kad treba u jednom danu ispisati u početnici po 2 reda veliko U i dva reda malo u i onda još u pisanki red veliko U, pa red malo u, pa red Uu pa red UA, pa red ua itd - onda su oni koji imaju prakse u prednosti.
    Radije bih da mi je djetetu malo dosadno ali je motivirano pohvalama nego da je se demotivira na način koji piše bubica - da se sve crveni od upozorenja i križanja. A ne možeš znati kakva će ti učiteljica zapasti. Da se to može riješiti razgovorom na informacijama - ne vjerujem. Netko tko 30g križa crvenom kemijskom prvašićima krivo slovo U se neće promijeniti nakon jednog razgovora na informacijama.

Radije ću ja podraditi na samopouzdanju s olovkom/bojicama i samim time motivaciji djeteta dok je još u vrtiću i ima vremena nego da ga ovakav tempo pregazi i demotivira u prvom razredu (neki dan su npr učili čak dva slova isti dan - Nn i Kk - i za svako je trebalo ispuniti kao gore - i početnicu i pisanku puna stranica po slovu). Pa ako dobije neku super učiteljicu - super, a ako dobije neku s crvenom kemijskom - bar će proć bolje ako zna nego ako ne zna.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 23.10.2015. at 10:53

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •