S obzirom da u 5 opisa rada učiteljica s prvašićima imamo 5 različitih pristupa istim problemima nekako sumnjam da postoji iti jedno univerzalno pravilo za prvašiće u našem školskom sustavu... Moja je naučila od prije ispravan način pisanja, tako da je sad samo finesa da li U piše sa ili bez crtice, što se brzo svlada, ali kad treba u jednom danu ispisati u početnici po 2 reda veliko U i dva reda malo u i onda još u pisanki red veliko U, pa red malo u, pa red Uu pa red UA, pa red ua itd - onda su oni koji imaju prakse u prednosti.
Radije bih da mi je djetetu malo dosadno ali je motivirano pohvalama nego da je se demotivira na način koji piše bubica - da se sve crveni od upozorenja i križanja. A ne možeš znati kakva će ti učiteljica zapasti. Da se to može riješiti razgovorom na informacijama - ne vjerujem. Netko tko 30g križa crvenom kemijskom prvašićima krivo slovo U se neće promijeniti nakon jednog razgovora na informacijama.
Radije ću ja podraditi na samopouzdanju s olovkom/bojicama i samim time motivaciji djeteta dok je još u vrtiću i ima vremena nego da ga ovakav tempo pregazi i demotivira u prvom razredu (neki dan su npr učili čak dva slova isti dan - Nn i Kk - i za svako je trebalo ispuniti kao gore - i početnicu i pisanku puna stranica po slovu). Pa ako dobije neku super učiteljicu - super, a ako dobije neku s crvenom kemijskom - bar će proć bolje ako zna nego ako ne zna.