Mislila sam da je druga godina u naslovu i otvorila temu. Dosadno je na forumu od kad steka, kao da nitko nista ne pise i zato sam krenula citati. I, naravno, moram ja komentirati...

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
Jos ti nitko nije rekao da ne ides TI u skolu?!
Ovo je osnovno U skolu ide dijete. Uci ih uciteljica-profesori. Roditelji uskacu samo ako ih dijete treba.

Citiraj tocekica prvotno napisa Vidi poruku
Ja sam prekjučer čitala radnu iza matematike i jedan zadatak me izbacio iz takta... zvao se razumijem što čitam. Pola strane teksta, ali ukratko ide ovako- Sunčan je dan. Mila i mala Lili su išle u park. Mila je stavila veliki šešir, velike klompe i uzela veliki kišobran , a mala Lili mali šešir, male klompe i mali kišobran. Stigle su u park zajedno. Mila je napravila 50 velikih koraka, a Lili 99 koračića...
Prvo pitanje: tko će više od njih dvije pokisnuti? Zašto?
Drugo: kojoj je trebalo više vremena da dođe do
...
Zadatak je odlican. Zove se: razumijem sto citam. Priznajem da me cude komentari, tu se nema sto razmisljati, pa suncan je dan. I ne mogu vjerovati da nitko u razredu to o suncu nije procitao, statisticki je nemoguce.

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
Ja kod prirode uopce ne komentiram tezinu (jer je vecina sadrzaja skoro pa vrticke razine) nego po meni katastrofalnu nepovezanost sadrzaja s praksom. Tako na kraju npr moje dijete ima bez problema pet iz nacina davanja brojeva kucama u ulici i sve tocno rijesi u rb ali i dalje pojma nema u stvari sto to znaci kad ona treba to "znanje" primjeniti u praksi i dodijeliti brojeve kucama u nasoj imaginarnoj ulici. A takvih je primjera mnogo. Da ide na boravak na nacin da knjige nosi samo vikendom vjerojatno bi doma gledali petice u ednavniku i divili se njenom znanju, bez da udjemo malo dublje u srz stvari. Ovako ipak dosta toga svakodnevno "ispliva" na vidjelo.

Skoro nikad se ne bavimo ucenjem nego vjezbamo razumijevanje naucnog.
Zasto biste vjezbali u imaginarnoj ulici. Pa ima pravih! Samo usput djetetu pokazes na pravim kucama kraj kojih prolazite, kako su brojevi slozeni kad su kuce s obje strane ulice, a kako kad su samo s jedne.