sillyme prvotno napisa
Najavili su nam da ćemo se uskoro trebati opredijeliti za izborne predmete. Nudi se NJE i INF. Gledali smo rasporede, to je uvijek u suprotnom turnusu. Nismo dobili nikakva pojašnjenja pa me zanima ako netko zna:
- da li je moguće npr ne upisati ove godine INF i onda kasnije iduće upisati je? Ili se mora krenuti u 4-om?
- isto pitanje za NJE?
- da li možemo ispisati dijete bilo koje godine? (ja sam shvatila da je moguće ali da potvrdim)
Da li je (ne)pohađanje INF ili drugog jezika kasnije zapreka odnosno predstavlja neku poteškoću/otežavajući faktor za upis u neku od gimnazija?
Inače, ide na NJE u školu stranih jezika i zadovoljni smo, pa ne vidimo smisla da je upisujemo na NJE i u školi da mora 2x tjedno ostajati dulje/dolaziti ranije kad i ovako dobro svladava jezik u nama zgodnijem terminu. No ne bih htjela da kasnije eventualno u SŠ ne može upisati napredni stupanj njemačkog zbog toga ili da je ograničava u npr upisu jezične gimnazije ako se za to odluči. Ili da joj nepolazak na INF otežava upis neke prirodoslovne gimnazije.