Stranica 49 od 52 PrviPrvi ... 394748495051 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,401 do 2,450 od 2559

Tema: Prvašići 2015/2016

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Žuta danas stvarno ima svakakvog smeća na tržištu. Meni se pokazalo da je kupit skuplje i kvalitetnije zapravo isplativije i povoljnije jer duže traje (pričam o škol.priboru). Npr loš šestar se razvali u jednom poligodištu, dobar metalni traje godinamaaa.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 11.09.2023. at 17:31

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Žuta, odi u Narodne novine i kupi pribor Maped. Nije skup, a kvaliteta je vrlo dobra. Pernicu mu ostavi, samo zamijeni bojice, kupi par olovaka, malu gumicu i malo šiljilo s kućicom. Pokušaj ga naučiti da čuva stvari.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Žuta, odi u Narodne novine i kupi pribor Maped. Nije skup, a kvaliteta je vrlo dobra. Pernicu mu ostavi, samo zamijeni bojice, kupi par olovaka, malu gumicu i malo šiljilo s kućicom. Pokušaj ga naučiti da čuva stvari.
    Potpis na Maped. Još ako imaju trokutasti presjek, savršeno.
    Ja sam imala običaj isprobati bojice. Uvijek smo ih imali cijelu hrpu i doma i za školu. I sad ih nalazimo po kući, drvene, voštane, uljne krejone, krede (ufff, njih nisam voljela) i flomasteri... Šiljilo s kućicom da se ne mora ići do koša.

Olovke isto, B2 su nam bile najbolje. Faber Castell trokutaste s gumicom. Maped isto, ali mislim da nisu imale gumicu. Giotto Pyramid su isto bile odlične, ali nije ih bilo lako nabaviti. Potrošili smo cijelo bogatstvo na pribor, ali meni je to bio gušt i smatrala sam to ulaganjem.

Kad klinac osjeti da mu pribor paše, trudi ga se sačuvati, iako su mom mlađem krali sve osim škara, koje su bile zrcalne, za ljevake.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa da kupiš nove bojice, pernicu ostavis. Nove bojice na početku sezone su uobičajen trošak. Ja sam se opametila s vremenom i kupovala pernice staedtler i connect a u njima njihov pribor pa traje bar jedno polugodiate. Sinu je connect pernica izdržala 4 razreda, naravno pribor smo povremeno iznova nadopunjavali.
    Staedtler, faber castell, maped, connect, carioca - to nam je visemanje uvijek bilo ok.

Set 12 connect bojica dodje 1.5-1.7€ ako nisu neke fancy (dvostrane i sl) - u rangu peciva iz pekare.

Inače sin je prošle godine koristio pernicu iz vrtića. Ove se potrgala pa smo morali kupit novu... prva pernica koju sam kupila nakon prvog razreda.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 11.09.2023. at 22:54

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Shvaćam, ali dobili su hrpe olovki na sve strane i napunila sam im pernice, i glupo mi je bilo sad bacat bojice jer nisu točno nove, sad odpakirane, i sve iz istog kompleta. Ali da, žnj brendovi, katastrofa.
    Uzela sam sad odvojeno pribor za likovni, i odvojeno mapu, jer je u kutiji likovnog već bio kolaž, a onda opet i u mapi isto, uz hrpu stvari koje nisu tražene.
    Ima li netko ideju gdje uzeti foliju kao foliju, za prekrivanje stola?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

velika reazrezana vrećica, konzum, spar, za smeće... bilo kakva

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Shvaćam, ali dobili su hrpe olovki na sve strane i napunila sam im pernice, i glupo mi je bilo sad bacat bojice jer nisu točno nove, sad odpakirane, i sve iz istog kompleta. Ali da, žnj brendovi, katastrofa.
    mi smo uvijek nadopunjavali ili slagali bojice u pernicu iz različitih kompleta, ostatke ostataka ... dobivalo se za rođendane različitih brendova, neki su bili bolji neki lošiji

inače, žuta, mislim da ćeš ispaliti s nerviranjem oko različitih školskih tema i nadobudnih roditelja ... vjerujem da ćeš do trećeg djeteta oguglati, ali imaš ovdje forum i čitaš što ti mi malo starije, koje smo prošle s više djece sve to, savjetujemo - oladi! Nek skupljaju kupone, nek kupuju poklone za učiteljice, nek pišu po grupama šta hoće, uvijek će biti takvih mama ... lijepo ih otpravi i reci da se ne slažeš jer nemaš i gotovo. uopće neka ti ne bude neugodno. masu odraslih treba isto odgajati da ne žive u svom balonu i da ne žive svi ljudi s istim mogućnostima, vrijednostima, potrebama i sl.

za kupovannje poklona, raznih dodataka, u grupi lijepo odgovoriš kako je ideja odlična, ali da nažalost sad nisi u mogućnosti izdvojiti novac i točka.
    za rođendane skupljaj poklon vrećice i neke poklone koja tvojoj djeci nisu potrebna i prosljeđuj dalje. kupi neku igračku ili majicu u dućanu kao što su kik/pepco/kineski dućan (ima i za nekoliko eura) i čokoladu i dobro. nitko ne zapisuje tko je što dao.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ili ostatak od plastičnog stolnjaka (možeš i kupiti 40 cm onog na metre, obično je oko 4€ po metru, a širina je 140 cm pa imaš za barem dvije podloge u jednoj širini).
    A bojice kreni šiljiti, koju ne možeš našiljiti, baci, a od ostatka napravi komplet. Ako ti fali neka boja možeš ih kupovati na komad u Mulleru. Nije jeftino, ali jeftinije nego da zbog jedne boje kupuješ cijeli set.
    P.s. ako nemaš, aktiviraj si Mudricu, s njom u Mulleru imaš popust 10% jednom mjesečno. A mislim da i u nekim drugim dućanima sa školskom opremom isto.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ili za podlogu može i komad plastičnog stolnjaka, spužvica- obični periš

U mulleru na mudricu je popust 16.9.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 12.09.2023. at 13:21

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo uvijek nadopunjavali ili slagali bojice u pernicu iz različitih kompleta, ostatke ostataka ... dobivalo se za rođendane različitih brendova, neki su bili bolji neki lošiji

inače, žuta, mislim da ćeš ispaliti s nerviranjem oko različitih školskih tema i nadobudnih roditelja ... vjerujem da ćeš do trećeg djeteta oguglati, ali imaš ovdje forum i čitaš što ti mi malo starije, koje smo prošle s više djece sve to, savjetujemo - oladi! Nek skupljaju kupone, nek kupuju poklone za učiteljice, nek pišu po grupama šta hoće, uvijek će biti takvih mama ... lijepo ih otpravi i reci da se ne slažeš jer nemaš i gotovo. uopće neka ti ne bude neugodno. masu odraslih treba isto odgajati da ne žive u svom balonu i da ne žive svi ljudi s istim mogućnostima, vrijednostima, potrebama i sl.

za kupovannje poklona, raznih dodataka, u grupi lijepo odgovoriš kako je ideja odlična, ali da nažalost sad nisi u mogućnosti izdvojiti novac i točka.
    za rođendane skupljaj poklon vrećice i neke poklone koja tvojoj djeci nisu potrebna i prosljeđuj dalje. kupi neku igračku ili majicu u dućanu kao što su kik/pepco/kineski dućan (ima i za nekoliko eura) i čokoladu i dobro. nitko ne zapisuje tko je što dao.
    Upravo tako, Vrijeska je odlično sažela.

Uzela sam sad odvojeno pribor za likovni, i odvojeno mapu, jer je u kutiji likovnog već bio kolaž, a onda opet i u mapi isto, uz hrpu stvari koje nisu tražene.
    Ima li netko ideju gdje uzeti foliju kao foliju, za prekrivanje stola?
    ima u Muelleru i nije skupo.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nemamo ni mi set. Dapače, moje jadno dijete ima mamu koja sluša učiteljicu pa sam minimirala stvari u maloj pernici prema preporuci učiteljice, a onda su se pojavila djeca s neboderima od pernica. Onda smo mi vrtićku pernicu nadopunili. Nije na kat, i ne stane puno boja, ali smo našli neku zlatnu sredinu. Jedno dijete u razredu baca stvari od svih ostalih, pa im normalno popucaju te špice po duljini bojice da se više ne može našiljiti. Al što je tu je. To mi je najmanji problem, budući da ne pazimo da su sve bojice iz istog kompleta.
    Olovke sam ja kupovala najsuper ovakve i onakve, al su u prvom razredu sve izmiješali pa dođe neka žnj olovka kući. Upozorila sam ga na to, ali sam vidjela kao odličnu priliku da malo nauči paziti na svoje stvari.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Za folije možeš možda pitati i u nekom dućanu imaju li ambalažu. Neki s velikim proizvodima. Učinit ćeš i za okoliš nešto dobro

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Pa to, da, msm onak na pid učimo ih čuvanju zemlje kad krene ožujak pjesmice i što sve ne a ostatak godine piši briši peri deri ... msm jesam živac nezz kak s tim na kraj, evo tek sam se danas sjetila da je raska rekla na roditeljskom da će svima vraćat pernice da si svaki dan skompletiraju, a ja juče onak ispalila jer sam u grču više od svega što spominju da treba kroz g puta tri, ...

Mudrica odlično, baš sam sad iz mulera, pa ću za idući put znat.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 12.09.2023. at 16:11

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mala djeca troše puno pisaćeg pribora i bojica. Negdje si napisala da kako će izvježbati rukopis i motoriku. E, tako. Do petog razreda treba toga hrpa, kasnije puno manje, ali u međuvremenu stižu trokuti i šestar i slično, što se uvijek gubi i krade jer prof mat piše minuse ako nemaš.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Za folije možeš možda pitati i u nekom dućanu imaju li ambalažu. Neki s velikim proizvodima. Učinit ćeš i za okoliš nešto dobro
    Moji su imali naš stari stolnjak od voštanog platna, razrezan. Bome to imamo još uvijek, dobro dođe ako nešto lijepimo ili farbamo.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Moj je danas naoštrio (našiljio) cijelu crvenu olovku. Ništa nije ostalo od nje Baš mu je zabavno u školi

Žuta, Vrijeska ti sve dobro kaže. Nema ti smisla nervirat se oko svega toga.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

A da vidiš poslije kad krenu s poklonima za učiteljicu
    Samo pomalo i ne se nervirati.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ako mi se dijete muči s poklonjenim bojicama jer po onom skliskom papiru tankom ko flispapir ne može obojati išta a pola zadataka je oboji/zaokruži nekom bojom onda ću se isprsiti 2E na početku godine i kupiti set 12 kvalitetnih bojica koje ostavljaju dobar trag i lako se šilje. Nakon toga kako gube/skrate bojice ih nadopunjavam zalihama od prethodnih godina (ostacima) ali ne ovima koje su suhe i od očajnog drva da se ne mogu našiljiti.

Iako srećom to je iza mene, više im bojice ne trebaju

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Joj da te crvene bojice se troše više od svih drugih.
    Srećom mi nismo imali ludorije neke veće s poklonima kad usporedim s pričama od Bubilo.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ako mi se dijete muči s poklonjenim bojicama jer po onom skliskom papiru tankom ko flispapir ne može obojati išta a pola zadataka je oboji/zaokruži nekom bojom onda ću se isprsiti 2E na početku godine i kupiti set 12 kvalitetnih bojica koje ostavljaju dobar trag i lako se šilje. Nakon toga kako gube/skrate bojice ih nadopunjavam zalihama od prethodnih godina (ostacima) ali ne ovima koje su suhe i od očajnog drva da se ne mogu našiljiti.

Iako srećom to je iza mene, više im bojice ne trebaju
    Slažem se. Nema mi gore od bojica s kojima ne možeš normalno bojati. I ne kužim dramu da se kupi normalne bojice.

Kao što im nikad nisam kupovala bilježnice s onim tankim papirom da na drugoj strani sve vidiš šta je na prvoj napisano.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 12.09.2023. at 18:22

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da se nać i akcija, samo se treba malo potrudit, prostudirat šta valja na tržištu, šta ne.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    A da vidiš poslije kad krenu s poklonima za učiteljicu
    Samo pomalo i ne se nervirati.
    oh da ... na kraju drugog razreda ideja je bila vikend u toplicama/spa ... e kad sam graknula da nije primjereno (tj. da nisu normalne) (op. mislim da sam najstarija mama u razredu) i onda su se i drugi javili nakon mene da se slažu s mojim mišljenjem

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Da se nać i akcija, samo se treba malo potrudit, prostudirat šta valja na tržištu, šta ne.
    Tako je. Meni je bilo žao kad su dečki počeli sami kupovati pribor, fali mi to i danas

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...-eura-15373957

Evo još malo o Konzumovoj kampanji potpore školama

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku

Pa nije to ništa novo. Još prije dosta godina davali su šugavu čašu s logotipom za skupljenih 400 kn. Zdravoljupci isto.... Osim toga, već je na ovoj temi netko spomenuo da cijene opreme ne štimaju, da za printer treba skupiti znatno više nego on vrijedi.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nije to ništa novo. Još prije dosta godina davali su šugavu čašu s logotipom za skupljenih 400 kn. Zdravoljupci isto.... Osim toga, već je na ovoj temi netko spomenuo da cijene opreme ne štimaju, da za printer treba skupiti znatno više nego on vrijedi.
    Onu prvu rundu zdravoljubaca smo doplaćivali po 10 kn i to je bilo baš super prilika za one koji kupuju u Konzumu. Sada mi je puno bolja akcija u Lidlu, za potrošenih 250€ u jednom mjesecu dobiješ 4 proizvoda gratis. Ukupna vrijednost tih proizvoda je cca 10€ i neke od tih proizvoda ću nastaviti kupovati jer su se pokazali kao jako dobra alternativa skupljim proizvodima.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa Vidi poruku
    Onu prvu rundu zdravoljubaca smo doplaćivali po 10 kn i to je bilo baš super prilika za one koji kupuju u Konzumu. Sada mi je puno bolja akcija u Lidlu, za potrošenih 250€ u jednom mjesecu dobiješ 4 proizvoda gratis. Ukupna vrijednost tih proizvoda je cca 10€ i neke od tih proizvoda ću nastaviti kupovati jer su se pokazali kao jako dobra alternativa skupljim proizvodima.
    Slažem se, Lidl je često dobra alternativa Konzumu i drugima.

Ali da se vratimo na topic - upravo Lidl sezonski ima kvalitetne marke pisaćeg pribora. Vidi ovdje: https://www.lidl.hr/l/hr/letak/skols...w/flyer/page/6

Mi smo godinama najprije otišli po pisaći pribor najprije u Lidl (i to četvrtkom ujutro, dok su pune police) a onda po ostalo u druge trgovine (Narodne novine ili Muller za pribor koji u Lidlu nije bio dostupan). Moj stariji i danas obožava Lidlove jako debele bilježnice A4 koje imaju 4-5 zona odvojenih šarenim pregradama. Ja isto volim njihove bilježnice A5 sa spiralnim uvezom. Prije 2 dana još su ih imali u ponudi.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku

Jao! Nisu normalni. Jesu li ti kuponi papirnati? Ako jesu, koliko smeća će se napraviti za hrpu stvari koje se neće realizirati, jer netko nije skupio 1800 kupona ili će možda netko nabaviti držač za papir (ni ne znam što je to), a uopće mu ne treba, jer gleda što može sa svojih parsto kupona.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Svakako manje smeća od zdravoljubaca ili svih onih ostalih plišanaca koje su godinama dijelili.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Baš. A sve nešto brinu za djecu da zdravo jedu i da imaju u školi pribor.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Jao! Nisu normalni. Jesu li ti kuponi papirnati? Ako jesu, koliko smeća će se napraviti za hrpu stvari koje se neće realizirati, jer netko nije skupio 1800 kupona ili će možda netko nabaviti držač za papir (ni ne znam što je to), a uopće mu ne treba, jer gleda što može sa svojih parsto kupona.
    Papirnati su format recimo sličice, ali recimo debljina 3-4 kupona ko jedna sličica

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni je članak glup.
    To je potpuno isti princip kao i npr neke cashback opcije na karticama - potrošiš 10.00kn i dobiješ 10kn vrijednosti "bodova".
    Za početak tih 10.000kn si ovako i onako potrošio.
    A ovih 10kn je samo bonus. Ako ga ne želiš - ne moraš ga koristiti.
    Ja uvijek koristim te cashback opcije. I već sam stavila par primjera da je cashback Konzumove akcije (osim za onaj printer) oko 1% što je sasvim uobičajeno.

Evo prošle godine sam sinu kupila za cashback sat za rođendan. Mogu biti
    a) sretna što ga praktično ništa nisam platila, ili
    b) grintati kako sam ga platila 100x više nego inače košta jer sam prije toga kupila za 100x više robe na karticu na koju imam cashback pa me košta toliko koliko sam potrošila za te bodove

PS - proučila sam malo što još dotična novinarka piše po drugim člancima - čisti senzacionalizam bez imalo dublje analize... trash novinarstvo

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja mislim da je ova Konzumova reklamna kampanja (a to je definitivno reklamna kampanja a ne dobrotvorni rad ) svakako korisnija od raznih plišanaca.
    Što reče sillyme, dobiješ neki mali povrat za novac koji ionako potrošiš, a niti računica u članku nije baš točna jer se uvijek za neki proizvod dobije bon (naravno zato što se taj proizvod reklamira).
    Ja sam svakako zadnji put dobila 20 bonova, a nisam potrošila ni blizu toliko eura.

Ono što je totalno neprihvatljivo je ako škole stvarno postavljaju kutije za skupljanje bonova u školu. To mi je užasno jer nema šanse da se djeca ne hvale time koliko su bonova donijeli.
    I evo vidim da sad Konzum nastavlja s kampanjom na način da poziva razrede da snime reklamu za njih i osvoje gomilu bonova za školu. Katastrofa da se dozvoljava ulazak reklamnih kampanja u škole na ovaj način.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Zaštitu za stol svake godine kupimo u narodnim novinama

Imamo karticu mudricu, tamo uz nju ima i popust.

Na početku sk.godine sve kupujemo tamo.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da je ova Konzumova reklamna kampanja (a to je definitivno reklamna kampanja a ne dobrotvorni rad ) svakako korisnija od raznih plišanaca.
    Što reče sillyme, dobiješ neki mali povrat za novac koji ionako potrošiš, a niti računica u članku nije baš točna jer se uvijek za neki proizvod dobije bon (naravno zato što se taj proizvod reklamira).
    Ja sam svakako zadnji put dobila 20 bonova, a nisam potrošila ni blizu toliko eura.

Ono što je totalno neprihvatljivo je ako škole stvarno postavljaju kutije za skupljanje bonova u školu. To mi je užasno jer nema šanse da se djeca ne hvale time koliko su bonova donijeli.
    I evo vidim da sad Konzum nastavlja s kampanjom na način da poziva razrede da snime reklamu za njih i osvoje gomilu bonova za školu. Katastrofa da se dozvoljava ulazak reklamnih kampanja u škole na ovaj način.
    upravo to se dogadja. U svakom slučaju oni koji ne kupuju inače u Konzumu, sad su na neki način prisiljeni solidarizirati se s ostatkom razreda i kupovat u Konzumu

Iako slažem se i sa sillyme.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne hvale se djeca već njihove mame preko djece u vocap grupama. "Moj xy je stavio 50 sutra će još 20." kaj me ne smeta samo po sebi jer uopće ne kupujem u konzumu tak da moji mogu samo reći "mi ne kupujemo tamo" već me nervira da škole to stave ispred bez razmišljanja. Kaj će bit slj g izbor za najbolje odjevenog školarca, čiji roditelji imaju stan u boljem kvartu, il kaj?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ne hvale se djeca već njihove mame preko djece u vocap grupama. "Moj xy je stavio 50 sutra će još 20." kaj me ne smeta samo po sebi jer uopće ne kupujem u konzumu tak da moji mogu samo reći "mi ne kupujemo tamo" već me nervira da škole to stave ispred bez razmišljanja. Kaj će bit slj g izbor za najbolje odjevenog školarca, čiji roditelji imaju stan u boljem kvartu, il kaj?
    Zašto se ti živciraš zbog toga? Jednostavno stavi na ignore.
    Nije to ništa šta te još sve čeka

Mi srećom nismo imali aktivne What's up grupe, doslovce jednom ili dvaput godišnje (poklon, ekskurzija i sl.)

Sve se bojim da se ne javi Bubilo Bubich što se kod njih dogadja s tim kuponima
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 13.09.2023. at 16:03

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Jer bivši djece nije niš dao ove g za školu osim tenisica koje su maloj kratke pa sam i to morala i onda mi dođu ovi udre tu kutiju pred facu i mislim se kak smo sirotinja i vjerujem nisam ni jedina.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

žuta, kad vam je već takva situacija ja bih na informacijama jedan na jedan objasnila u povjerenju razrednici, pa vjerujem da bi vam izašla ususret kada se bude radilo o većim iznosima tipa neki višednevni izleti, ekskurzije i sl.
    Tada obično drugi roditelji bez problema dodaju malo više tako da se nekom djetetu omogući sudjelovanje jer mu to obitelj ne može financijski priuštit. Ne mora se uopće znati o kojem djetetu se radi. Vjeruj mi sigurna sam da će roditelji htjet dat svoj doprinos.

Također zašto ne bi ovdje na forumu (na odgovarajućoj temi) navela što vam treba, ima nas puno koji imamo viškove (bojice, flomići, bilježnice...), a vama bi dobro došli. dobro tebi,a dobro i nama, riješimo se viškova

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne pričam o tome, nije došlo još do toga da mi drugi plaćaju izlete djeci, nego govorim općenito o tom pritisku, jer znam da nisam ni jedina, i zašto bi netko diktirao da se škole pretvaraju u takva mjesta gdje si pod stresom što slj treba kupiti. Znam da zvuči grozno, al kad sam bila dijete nije bilo pola ovog. Bilježnice nisu imale tone dizajna i koštale ko cijeli doručak.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Zašto je postavljeno ovako: ili kupujem sve što i ostali, sve što se netko sjeti i zamisli, od pribora (okej), rekvizita do kupona, ili spadam u grupu onih za koje drugi skupljaju. Jedan ili drugi "ekstrem", msm nije, ali evo ispada binarno.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Operecujes se oko gluposti. Iskljuci grupe i vozi dalje.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    žuta, kad vam je već takva situacija ja bih na informacijama jedan na jedan objasnila u povjerenju razrednici, pa vjerujem da bi vam izašla ususret kada se bude radilo o većim iznosima tipa neki višednevni izleti, ekskurzije i sl.
    Tada obično drugi roditelji bez problema dodaju malo više tako da se nekom djetetu omogući sudjelovanje jer mu to obitelj ne može financijski priuštit. Ne mora se uopće znati o kojem djetetu se radi. Vjeruj mi sigurna sam da će roditelji htjet dat svoj doprinos.

Također zašto ne bi ovdje na forumu (na odgovarajućoj temi) navela što vam treba, ima nas puno koji imamo viškove (bojice, flomići, bilježnice...), a vama bi dobro došli. dobro tebi,a dobro i nama, riješimo se viškova
    Agencije uvijek u ponudu izleta stave jednog ili dva učenika gratis. To se onda dijeli na one koji ne mogu platiti.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mi imamo razrednu whatsapp grupu, bez učiteljice
    Jedna mama je sredinom 1.razreda izašla iz grupe radi nekih komentara koji su tad bili oko covida (iako je grupa 99% sluzila samo za "sto se radilo u skoli" i "sto je za zadacu", a i sada je tako)

I nema problema, njen izbor

Ako uciteljica nije u grupi, ne mora biti ni zuta

I da, zuta, previse se opterećujes s time sto drugi govore/rade. Ljudi su glupi. To ti nek bude prvo u glavi

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Agencije uvijek u ponudu izleta stave jednog ili dva učenika gratis. To se onda dijeli na one koji ne mogu platiti.
    Znači u toj priči se agencija kao odriče svoje neke viška zarade, popričaj s učiteljicama

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Oni prošle g nisu imali izlet već terensku nastavu dvaput od po 40 eura tako da ne znam je li bilo ičeg takvog. Frendica mi je rekla da je razrednica pitala nju prošle g za dijete da ide besplatno, ali je nisam shvatila o čemu priča.

Ovo je grupa s učiteljicom, i ne smeta me što se piše jer su sve takve grupe ugašene.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne treba te biti nimalo ni strah ni sram

S druge strane kod nas u školi , ali i u razredu napose kod klinca se skupljali gro puta za određene osobe s određenom namjerom niko se nije hvalio i svi bili sretni da se skupilo da se može pomoći bilo za potrepštine bilo smrtne slučajeve

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ljudi su povodljivi. Dovoljno je ponekad na roditeljskom reći da su neke stvari pretjerane i brzo će se javiti istomišljenici. Vrijeska je to već negdje spomenula.

Osim toga, ne treba se dati iskoristiti od malog broja roditelja koji koriste sve ostale da bi se istaknuli. Toga uvijek ima. Ne treba obraćati pažnju.

Puno je važnije pomoći djetetu da na vrijeme izgradi samopouzdanje na temelju znanja i vještine. Brendirane tenisice nikome ne garantiraju peticu iz matematike.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nije me sram ni strah neg ne vidim to na isti način, nekima smo siromašni jer nemamo tv, iako je moj odabir, nekima jer idem u istoj odjeći iz g u g, iako je i to odabir. Djeca su mi sita, za izlete sam pribavila i bez oca, pa što. Smeta me pritisak kolektiva i nepravda sa strane sustava gdje otac ima glas i riječ, iako se djecom bavi hobistički. Ogorčena sam zbog mase stvari, ali ne jer ne kupujemo u konzumu i nismo skupili 30 kupona ili jer imamo olovke iz 10 setova. Ne mislim da bi to trebalo biti mjerilo nečijeg siromaštva. Evo upravo gledam na index unicef kaže 110 tisuća djece u Hrvatskoj prijeti siromaštvo.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Caritas ne unicef, ali ne piše puno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •