Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: pripreme za IVF kod endometrioze

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno pripreme za IVF kod endometrioze

Cure nisam nigdje nasla temu (a da se je na njoj pisalo nakon 2007 ) sto me cudi, ali vjerojatno su info o ovome razasute po drugim temama.

dakle, s obzirom na ucestalost endometrioze, 10-25% u opcoj populaciji, 20-50% medu neplodnim zenama i jos cinjenicu da je to bolest koja cesto ostaje nedijagnosticirana ispada da mnoge IVF ovke "imaju neke veze s tim".

E sad mene zanima, posto ima studija koje pokazuju da endometrioza/adenomioza moze bitno smanjiti uspjesnost IVF, kako su vas pripremali za IVF i jesu li uopce?

Posto se cesto navodi da kirursko lijecenje zapravo ne rjesava stvar zanima me medikametozna terapija.
    mnogi navode terapiju 3-6 mjeseci antagonistima GnRH i dienogest Visanne
    pa me zanima je lu bio netko na tome?

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ja sam koristila zoladex i nije mi pomogao da ostanem trudna, a u tom razdoblju su mi pukla i dva zuba, a piše da zoladex utječe na kosti sad jel to zbog toga ili nije ne mogu tvrditi. Visanne nisam koristila ali ako netko je neka se javi. Što se samih postupaka tiče probala sam dugi protokol, kratki, sa klomifenom, prirodni bez ikakve stimulacije i ništa od rezultata. Svaki doktor bi trebao pristupiti individualno jer i kod žena s endometriozom postoje razlike. Nadam se da sam pomogla

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

što se tiče terapije lijekovima nakon 1. operacije su me stavili na kontracepcijske a nakon zadnje dvije nisam ništa dobila, uskoro ću u svoj 7 postupak, do sad sam 3 puta operirana i svaki put bi se endica vratila. Na zadnjoj operaciji se pokazalo da se je čak nakon 2 mjeseca vratila tako da nema više smisla išta dirati. Situacija je trenutačno takva da mi je samo jedan jajnik dostupan za aspiraciju koji je ujedno i jako oštečen, drugi je gore uz maternicu, nedostupan, imam jedan neupotrebljiv jajovod. Dosad samo 1 trudnoća iz IVF-a koja je nažalost završila kiretažom u 8 tjednu.

nina32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Meni je nedavno dijagnosticirana endometrioza ovarija. Tvoje je pitanje kako su me pripremali za Ivf. Dakle, išlo se u prirodnjak. Stimulirani nije dolazio u obzir. Preporučena mi je operacija (laparoskopija) koju sam stavila na čekanje dok ne vidim ishod postupka . Liječnik je sumnjičav u pozitivan ishod, štoviše, upozorava me na mogući spontani pobačaj(ukoliko uopće dođe do trudnoće), na potencijalno prsnuće ciste ili na moguću operaciju u trudnoći, ponavljam ,ako uopće do nje dođe, ali me i s druge strane ohrabruje da možda baš sve bude ok. Ašto reći, Dr. Jackill and Mr. Hyde Nikakva medikametozna terapija nije mi sugerirana.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Nakon OP je bio izbor na meni pokusat ostvarit trudnocu ili kontracepcijske. Mi smo vec duze prizeljkivali trudnocu pa smo to odabrali. Prvi protokol je bio dugi s losom reakcijom (1js) sto je rezultiralo izvanmaternicnom, drugi protokol klomifenski bez ET jer je bio triploidan zametak

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Tnx cure.
    dakle, 4 vas - 4 razlicite price.
    meni nikada nije dijagnosticirana endometrioza (nije niti mogla biti jer nisam bila na laparo), ali su simptomi prisutni od rane mladosti: uzasni bolovi, obilne M itd.
    Tek mi je na zadnjem gin. pregledu jedna dr. spomenula da najvjerojatnije imam adenomiozu, dakle endometriozu u maternici. Napokon evo imena svim onim simptomima koji su meni vec dugo govorili da tu nesto nije u redu.
    i jos nesto, prvu sam trudnocu ostvarila nakon kontracepcijskih i produljene amenoreje iza njih.
    Sad se spremam za Ivf i mislim da me je mozda trebalo nekako pripremiti, ali opet s obzirom na fsh koji mi je "prema visem" bojim se da bi me kontracepcija ili umjetna menopauza kao terapija za endo/adeno mozda mogle prerano odvesti u pravu menopauzu.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Eto, ja nisam strucnjak, samo sam se javila da dam podrsku. Mislim da ne treba odustati, cak i ako je smanjena sansa. Isto tako, mozda da kombiniras IVF sa Daruvarskim toplicama. One navodno povecavaju sansu. Sve u svemu sretno!

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

nina 32, jesi li isla u bas "pravi" prirodnjak, bez icega ili si ipak dobila lagano Klomi?
    vidim da vec imas bebaca, pa ak nije problem, molim te da napises kak si tada uspjela?

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Yummy_mummy prvotno napisa Vidi poruku
    Eto, ja nisam strucnjak, samo sam se javila da dam podrsku. Mislim da ne treba odustati, cak i ako je smanjena sansa. Isto tako, mozda da kombiniras IVF sa Daruvarskim toplicama. One navodno povecavaju sansu. Sve u svemu sretno!
    tnx yummy!

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Zaboravih napisat, na kraju smo u ocekivanju treceg (klomifenskog) postupka uspjeli ostvarit spontanu trudnocu unatoc svemu. Mala cuda su moguca i nikad ne treba odustat i prestat se nadat

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni je sugerirana jednom kontracepcija baš od strane tvog dr. nina32 ali nisam dobro odreagirala na nju pa sam ubrzo prestala. Imala sam laparaskopiju na kojoj su očistili cistu i žarišta no ubrzo se ponovno vratila samo puno manja i tako već živim godinama i ostvarila trudnoću uz nju ...Uglavnom puno više IVF-ova mi je bilo potrebno dok nismo došli do cilja.
    I da i nama je na kraju uspjelo iz prirodnjaka dali slučajno ili ne, ne znam. Što se tiče terapije u IVF bolje bih odreagirala u dugim protokolima i s obzirom na endometriozu mislim da su ipak bolji nego kraći

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Da bi se potvrdila endometrioza, mislim da je svakako važno učiniti laparo, nije to ništa strašno, tri mala rezića koja se nakon nekog vremena ni ne primjete. Dugi protokoli su puno bolji jer ti u samom startu supresija umiri jajnike, time i endometriozu, kako bi stimulacija napravila bolji rezultat. Klomići se inače uopće ne preporučuju jer navodno mogu aktivirati endo.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Istina Klomifen se ne preporucuje al smo kod mene odvagnuli ipak ici s njima jer je reakcija u dugom protokolu s dosta stimulacije bila jednaka kao i s klomicima

nina32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    nina 32, jesi li isla u bas "pravi" prirodnjak, bez icega ili si ipak dobila lagano Klomi?
    vidim da vec imas bebaca, pa ak nije problem, molim te da napises kak si tada uspjela?
    Pravi prirodnjak.Nikakav klomifen. Ishod -biokemijska. Sad sam ponovo u postupku (isto čisti prirodnjak).

Mali na baterije je došao iz dugog protokola (decapeptyl i menopuri) u kojem su iz 4 folikula dobivene 4 stanice, 3 su se zakonski smjele oploditi. Transferirane su mi dvije blastociste.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Snekica prvotno napisa Vidi poruku
    Da bi se potvrdila endometrioza, mislim da je svakako važno učiniti laparo, nije to ništa strašno, tri mala rezića koja se nakon nekog vremena ni ne primjete. Dugi protokoli su puno bolji jer ti u samom startu supresija umiri jajnike, time i endometriozu, kako bi stimulacija napravila bolji rezultat. Klomići se inače uopće ne preporučuju jer navodno mogu aktivirati endo.
    ma sigurno da je laparo neki normalan put u dijagnostici. Ali je pitanje sto u slucaju " velike zurbe" odnosno kad je npr. zenin fertilni potencijal "na izdisaju" i mozda svaki mjesec igra ulogu. Vjerojatno onda ima slucajeva kad je preskakanje laparo i odlazak direkt na ivf bolja opcija.
    Ovo sa suspresijom ima smisla, a reci mi molim da li znas dali i Femara aktivira endo kao i Klomi?

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nemam iskustva sa Femarom, znam samo da, za razliku od klomića, ne stanjuje endometrij.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •