Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Distenzija ilitiga veliki trbuh

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno Distenzija ilitiga veliki trbuh

Do koje je godine normalno da djeca imaju one velike napuhane tvrde trbuhe?
    Meni nekako N ne izgleda normalno s tim,evo danas nije uopće toliko jela i mjerila sam joj opseg preko pupka pred spavanje i ima (po meni) zapanjujućih 53cm! Ima 3,5god, 15kg i 98cm...normalne do mršavije gradje, nema tu sala,cijela je čvrsta ali nekako trbušasta a nogice tanke....
    (dosta joj je robe preusko a dugi rukavi)

Prepadoh se kopajući po netu,odma mi izbacuje:
    "Distenzija trbuha /velik, nadut trbuh,koji je kontrast mršavom tijelu/ je jedan od najuočljivih znakova celijakije"

Nemamo problema sa stolicom,dobro otkako je krenula u vrtić (i prehrana je koliko čujem ugl pasta/riža/krušina) malo je tvrdja ali uglavnom redovita...ni p od proljeva,ali koliko sam skužila ni ne mora ga nužno imat ...

Požali se ona tu i tamo da je boli stomak ali ništa upadljivo...ajde me umirite,metar u ruke da vidimo te opsege trbušina...

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Izmerila sam Lunu i Izija
    Luna ima 3g2m, izgleda kao da ima struk, a obim je 50cm. Ona ima oko 16.5kg i oko 101cm.
    Izi je uvek izgledao trbusasto, drugacije je grade, on ima 6.5 god i nizak je, nije debeo ni mrsav, i njegov struk je oko 56-57cm.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moj lav i tvoja lavica su vršnjaci, znači 3,5 godine, oko 105 cm/17kg, struk-isto 53 cm. Ali on je ceo onako temeljan, izgleda tanko i visoko u odeći, ali bez nje se vidi da ima i jake nogice, i guzu i stomačić.
    Mislim da je stvar u još slabim trbušnim mišićima, ćerka je tek negde posle 4. rođendana izgubila taj bebasti trbuščić, a oduvek je tankonoga i mršavica. Ne verujem da imaš ikakvog razloga za brigu
    Jedina curica sa stvarno neprirodno ogromnim stomačićem koju sam upoznala u bolnici je tamo bila baš zbog uvećane slezine zbog CMV virusa, u svakom slučaju, ne bih nikad uzimala celijakiju kao prvi uzrok trbuščića .

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

hvala vam na info, bome se moja može pohvaliti sa cm u opsegu, vaši su viši i teži pa im parira...

i ja se nadam da je to samo do slabih trbušnih, negdje sam naišla na podatak da je zabrinjavajuće ako takav ostane i u ležećem položaju a njoj se izravna...

a ako ćemo gledat genetiku,i meni i MMu je to kritična zona koja se prva širi tako da...ne pada jabuka....

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ne znam opseg trbuha, ali znam da moja ima skoro tri i pol i 12,9 kg.
    Sad me lagano hvata panika kad čujem koliko su joj vršnjaci teški.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moja je isto imala ogromni trbuh, pogotovo nakon rucka jer je bila pravi zderonja. Sad ima 6g i bas je misicava, trbuha odavno nema. Ja se nisam zabrinjavala, ni guglala, zvali smo je "skembica" i to je samo bio izvor bezbroj sala i mazenja.

Evo za Mojcu moj mladji ima tri, i jos nema 14kg. Taman na zimu je prestao nositi one brojeve za 18-24 mjeseci. Nas domet je da se potrudimo pet, deset minuta za obrokom kad je u skroz nejedalackoj fazi da nesto ipak pojede. Onda nakon mjesec-dva opet pocne jest normalno, taman pomislim da je sad kraj kad opet nece. Sad je srecom u jedalackoj fazi... Navikli smo se.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Giga ima 3, 3 g. Visoka je 95 cm, ima skoro 14 kg i opseg struka 43. Mršavko je, a teži više nego što izgleda (čvrsta je nekako).
    Napuhnut trbih je izgubila ne sjećam se više kad, ali znam da ga prošli ljeto nije imala. Dakle između predprošlog i prošlog ljeta.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Jooooj, kad se sjetim sebe.... Moj stariji je uvijek bio glavu veći od generacije i prilično teži, a mlađi je jedva jedvice skupio dovoljnu težinu za upis u osnovnu školu. Takvi su i sada - jedan je u svom razredu skoro najveći (drugi od početka vrste), a drugi skoro najmanji (predzadnji u vrsti).

Ne opterećuj se drugim klincima iz generacije - granice tolerancije za rast prema dobi su poprilično široke.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Moja je isto trbusasta. Bilo bi dobro kad bi se nasao neki znalac na ovu temu...Probudi se sa ravnih trbuhom i cim nesto pojede, trbuh se napuhne.
    L. ima i poprilican zadah iz usta ujutro koji ne prestaje ni nakon pranja zubi (zubi zdravi, savjesno prani). Najcesce je u balgom obliku pristuan cijeli dan.
    Doktorica nije predlozila nikakve testove. Mogla bi traziti test na celijakiju, fruktoseintoleranz i/ili....??

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Jooooj, kad se sjetim sebe.... Moj stariji je uvijek bio glavu veći od generacije i prilično teži, a mlađi je jedva jedvice skupio dovoljnu težinu za upis u osnovnu školu. Takvi su i sada - jedan je u svom razredu skoro najveći (drugi od početka vrste), a drugi skoro najmanji (predzadnji u vrsti).

Ne opterećuj se drugim klincima iz generacije - granice tolerancije za rast prema dobi su poprilično široke.
    Pa dosad sam bila kul... ali sad kad sam na hrpi pročitala brojke drugih, malo sam stala.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

On topic... i mojoj iskoči trbuščić čim nešto pojede.
    Znam joj ujutro nakon doručka proširiti traperice, kad dođem po nju u vrtić padaju joj...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Takav je bio i moj mlađi - tanke ruke i noge + trbuh kad pojede. Svake hlače morale su imati gumu u struku.

Tek se zadnjih godinu-dvije to promijenilo na bolje.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Uh-puh prvotno napisa Vidi poruku
    Moja je isto trbusasta. Bilo bi dobro kad bi se nasao neki znalac na ovu temu...Probudi se sa ravnih trbuhom i cim nesto pojede, trbuh se napuhne.
    L. ima i poprilican zadah iz usta ujutro koji ne prestaje ni nakon pranja zubi (zubi zdravi, savjesno prani). Najcesce je u balgom obliku pristuan cijeli dan.
    Doktorica nije predlozila nikakve testove. Mogla bi traziti test na celijakiju, fruktoseintoleranz i/ili....??
    ovo nisam htjela spominjat jer mislim da joj je u zadnje radi grla,kasljuca i cujem da ima slajma pa tome pripisivam...isto tako zubi ko snijeg,nije do higijene...
    od hrane mi je baš bio drugačiji,kad bi u none pojela neke prigane polpete sa lukom i zobi ocito ih ne bi mogla probavit pa bi imala neki zadah...

ja eto vjerujem da je to do slabih trbušnih mišića,sve gledam kako ću ju kroz igru animirat za malo trbušnjaka!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I moja je imala takav trbuščić i još je mrvicu bila niža od ekipe njene dobi.
    Pedica nas poslala na testiranje ne Rebro i kako sam ju naručila, trbuh je nestao.
    Nalaze smo radili, sve ok, samo je nešto mrvicu povišeno bilo pa je rečeno da je neka alegijica u pitanju, ali nismo istraživali dalje.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

kakvo testiranje,na što je sumnjala?

Kayyya avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

moja starija ima 7g i struk joj je 55 cm, na visinu cca 125 cm i 22 kg

ono što mene ovdje bode u oči je taj famozni "must have" struk od 60 cm kod odraslih žena, a par-godišnjakinje imaju tek par cm uži strukić..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sumnjala je na celijakiju.
    Posljednje uređivanje od Val : 02.03.2015. at 15:57

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kaj ste radili od pretraga?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moji decaci su imali izmednju 13 i 14 kg od 3-4 godine. Seka je prosto drugacija

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

A kakvi su sad?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

što reć išla sam izmjeriti dvoje manji koji su doma

klinac 4,8 kila 17 i nekaj sitno, visina 104 opseg 57
    klinka 9.1 kila 32, visina 146 opseg 57

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a kaj ste radili od pretraga?
    UZV abdomena, IgA, IgG, IgM i tTg. IgA je bio nešto niži i preporuka je bila izbjegavati mlijeko.

Ona je jedno vrijeme stagnirala na težini i imala je izraženi trbušić, to je bio razlog pretraga.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A kakvi su sad?
    Sasvim super, jaki i s dobrim prehrambenim navikama :D
    Novak ima skoro 10 godina i visinom je oko 50 centila, tezinom oko 55 (nije debeo, ali izrazito misicav).
    Izi ima 6.5 godina, malo je nizi (cca 35 centila), tezina oko 60 centila.
    Muz mi je nizak, ja sam prosecne visine. Mala se dala na neki od kamenih gena koje nosim(o).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo i rezultati najstarijeg

13.8god 164.5 kg, 164.5 cm, opseg 70 cm, rođen ko jaaako graciozan s 2800

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Kayyya prvotno napisa Vidi poruku

ono što mene ovdje bode u oči je taj famozni "must have" struk od 60 cm kod odraslih žena, a par-godišnjakinje imaju tek par cm uži strukić..
    LOL, zato sam i ja na prvu bila sokirana brojkom 53cm,kad mi je u glavi onih benchmark 60cm za zene...
    ali,moja nema ni s od struka,stvarno je mala bacvica....

Val, moja nije nikad mlijeko popila,isključivo jogurt i kefir,to valjda ne bi trebalo smetat...
    mislim da je i problem sto vecina djece previse jede kruhasto i tjestasto a i od toga definitivno buja stomak...
    ne znam, mislim da je to sve OK i onda ovako navečer kad je kupam se opet zabrinem....
    mogla bi i ja traziti da izvadimo te parametre iz krvi pa da budem mirna....

Neli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Junior je celijakičar.
    Nadut trbuh je bio jedan od simptoma. Ali kod njega su to bile i proljevaste stolice (stolica nije nužno simptom celijakije! može biti proljevasta, može biti i zatvor, ima i slučajeva ljudi s urednim stolicama) i to eksplozivne, te pred samu dijagnozu stagnacija s težinom koja je u najgorijoj fazi oštećenja crijevnih resica prešla u gubitak na težini...

Dakle - puno je djece i s nadutim trbušćićem, a da nisu celijakičari. Ali možda ga muči laktoza ili kazein... Napravi krvne testove pa si mirna...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

baš dokazani celijakičar?

Neli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

dokazan kroz krv i genetiku
    s pet godina će ići na opterećenje glutenom i biopsiju kao zaršnu dijagnostičku metodu

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Moja djevojčica ima 4,5 godina, 22 kg i 115 cm ne baš redovne stolice.
    Sinoć joj izmjerim obim struka 63 cm, jutros 59 cm nije 2 dana imala stolicu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •