Posljednje uređivanje od Ives000 : 26.03.2015. at 11:44
mislim zene ko zene zato nam svaki neuspjeh daje novi vjetar u leda, mi smo borci progotovo za svoju obitelj!
Biserka dozvoli da ti se pomogne, zasto ne i ja jedva cekam ali eto šaraju me po pretragama. Moja dr. kaze nije da nemozemo samo nam treba mala pomoc, mislim godine idu da ne lupamo kasnije glavom o zid da nismo sve poduzele.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Petticoat, ako mislis na ovaj klomifen, malo me strah jer sam godinu i po dovodila hormone stitne u red, tsh je sarao od 0,5 do 22. Tek zadnji nalazi su ok, a znam da klomifen moze uticati na stitnu, to mi kaze i moja dr endokrinolog. Tako da je to razlog zbog kog bih ga izbjegla ako mognem. Dosta je osjetljiva, nije jos potpuno stabilna, pa ako opet podivlja, nisam nista napravila.
Biserko ja isto mislim da mozda nisam prošli mjesec imala O posto mi je 40ti dan endometrij bio samo 5,5mm
Hormoni su mi ok sad cu 21. Dan ići jos progesteron vadit..
Da li netko zna kakav ce nalaz biti i je li to uopće ok da ga idem vadit 21.dan a bit cu na Duphastonu? Malo me to zbunjuje.. Sta nece Duphaston zakamuflirat stanje?
Aha sorry vidim da si vec pisala o tome. Ne znam sto da ti kazem, ne znam koliko to utječe trebao bi neki stručnjak pozabaviti se time i vidjeti koji je najbolji nacin, kako doci do cilja da ti nije na štetu.
Dominik, ne znam za Duphaston. Ja sam progesteron vadila vise puta i svaki put mi je bio bas nizak, ali nisam nista uzimala jos.
Petticoat, dok pohvatamo malo situaciju jedni kod drugihVidjet cu jos za klomifen, cekam nalaz Antimilerovog hormona, pa cu vidjeti kakvo je stanje s rezervama. U sljedeci ponedjeljak idem hematologu na konsultacije u vezi trombofilije. Ali ja pokusavam od ovog mjeseca, odlucila sam, proslo je skoro godinu i po od zadnjeg spontanog, pa nikad situacija nece biti idealna. Uzimam lijekove za stitnu, to mi je najvaznije, sto nije bio slucaj u prethodnim trudnocama.
Dominik,
nema nikakvog smisla vaditi progesteron dok si na duphastonu, jer duphaston je progesteron.
Jel ti se da mozda napisati ovdje nalaze hormona?
Xavii, zuzy ~~~~~~~~~~~
Nivesa, mami2![]()
Bubekica Ajde napišem popodne jer sam na poslu sad , doma su mi. Al sve je u normalnim granicama osim progesteron je bio malo povišen ali nista 0.3..
Ne znam onda sta me šalju vadit 21. Dan!!
Al opet ja mislim da su ti hormoni čudo jer se već drugi dan mogu poremetit..
Nema sta drugo bit kod mene kad mi M kasni a kad uzmem Duphaston ju dobijem.. Bo..
Progesteron 21dc se vadi da bi se potvrdilo da je doslo do ovulacije i eliminiralo eventualno insificijenciju zutog tijela (slabije lucenje progesterona).
Duphaston imitira prirodno lucenje progesterona koje se dogadja u drugoj fazi ciklusa. Ukoliko ne dodje do oplodnje progesteron se prestaje luciti i dodje m.
A to se duphastonom izazove umjetno - kad ga prestanes piti, padne progesteron i dodje m.
Ne razumijem zašto ga moram onda ic vadit .. Svašta
Dobro ti kužiš te stvari bubekica!
Ja sam jos zelena u tome a nadam se da i nece bit potrebe da znam previše..
Prije nisam nikad imala problema, T došla od prve i onda pobačaj i sad kaos!
Evo cure natipkao doktor:
Papa uredan
Kolposkopija uredna
Moze u postupak
☺️☺️☺️❤️❤️
Operacija mislis LETZ??
A di si operirana?
Kakav je bio PHD? Ne kuzim zakaj ti odma ne napravi biopsiju i onda se zna na cemu si??
Sa mnom je sad u sobi bila zena kaj je isla na LETZ ...PAPA svaki put ok pa onda cin 2 i opet ok. Na biopsiji su potvrdili da je cin 2 i da ocito papa nije uzet sa zarazenog mjesta svaki put.
Petti super!!!!
dominik nazalost, znam puno, dosta forumiranja je iza menedrzim fige da uspije vec ovaj ciklus!
žužyca, xavii kako ste nam? javite se...brinemo
Posljednje uređivanje od kudri : 26.03.2015. at 16:44
Petti super
Petti super :D kad ideš u postupak?
Evo moji nalazi;
Lh 6,73
Fsh 3,99
Prolaktin 388,7
Progesteron 1,81
Estradiol 131,5
Testosteron 1,40
Sto vidiš? Haha
vidim krivi omjer LH:FSH. trebao bi biti 1:1, ako je 2:1 (a tvoj skoro je), to moze upucivati na pcos. jel ti gin pogledao nalaze?
Vau bubekica kako znaš!!
Nije, sutra idem pa cu pokazati. Ja sam mislila da ako je u onim zadanim vrijednostima da je to ok! A to se i tako gleda!
Misliš da mi mora nešto dat ili sto?
ako se na uzv jajnici ne cine kao policisticni, onda nemas brige. sretno sutra!
Do sad mi nitko nije rekao da imam policisticne jajnike a stvarno sam zadnjih mjeseci bila dosta kod gina..
Vidim sutra sta ce rec! Thanks bubekicarec cu joj za taj omjer ako nista ne iskomentira
pitaj, iako ne vjerujem. koji ti je sutra dan ciklusa?
jel te gledao ovih zadnjih mjeseci uzv? jeste vidjeli, ovuliras li?
Nivesa je letz.
Operirala 2013.g. Kod dr. Butorca u Vinogradskoj, i PHD nalaz pokazuje pod redni broj materjala:
1.ono sto je izvađeno CIN 3,CIS
2. ./. - ono sto je ostalo
I svi se doktori uhvatili za to zato sto pise u objašnjenju materjala pod br. 1 da dopire do endocervikalnog ruba resekcije i 4 dr. podcrtali to da to nije do kraja odstranjeno , jedino dr. Butorac tvrdio da je to dobar nalaz i da je maksimalno štedio vrat i nakon toga pape su mi uredne ali oni i dalje tvrdili da nije dobro.
Sada me dr. Radaković kod kojeg cu u postupak uputio dr. Lesinu na kolposkopiju da rjesimo vise s tim, i jedini nakon svih njih je rekao da je dobar PHD nalaz, napravio kolposkopiju i napisao im jasno da je sve uredu.
Sutra 16ti .
Pa zadnji put sam bila na uzv 40ti dan ciklusa jer mi je kasnila pa je rekla cini se da je O prošla a endo je bio samo 5,5 .. Nije mi se bas činila sigurnom u toj konstataciji ali u početku ciklusa je viđen vodeći folikul a taj dan ga nije bilo vise.. Cudno ful
Hvala cure, u postupak idem kad jos hsg obavim.
Bubekica mogu ti i ja svoje hormone dat na uvid, meni su rekli samo da mi je Androstendion povisen
petticoat vjeruj doktorima
al ako te veseli, mene veseli...
Vjerujem nego nisam na to obratila pozornost isto mi se cini da ne štima ali ne znam. Po hormonima mi nisu nista rekli za policisticne jajnike samo mi je zena rekla prije operacije na ultrazvuku da se i jedan i drugi jajnik doimaju policisticni, kasnije kad sam isla na pregled i Papa test kod privatnika on je rekao da se samo jedan doima dakle izmjenjuje se situacija , ajde bit cu mirnija ako ti napisem cisto da cujem misljenje nekog ko se razumije
17-hidroksiprogesteron 1,8
Slobodni testosteron 3,2
TSH 0,70
T4 109,9
T3 1,7
Lh 5,66
Fsh 12,10
Testosteron 0,8
Estradiol 238
Prolaktin 289
Dhea-s. 4,1
Androstendion 12,7
Shbg 53,5
Fai 1,5
to mi se cine ok nalazi, jedino je fsh malo visok. jesi vadila amh?
Nisam samo to
A i petti je omjer 1:2 lh fsh
Problem je ako je lh:fsh 2:1, ne obratno...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
LISTA ZA 26.03.2015.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(NE)ČEKALICE:
djevojka00 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 53.dc ll
ludnica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 50.dc ll
ives000 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 41.dc
ODBROJAVALICE:
kudri ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 24.dc
petticoat ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 16.dc
dominikslatki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 15.dc
*sunshine* ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 15.dc
ljubavna1pogled ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 11.dc
orange80 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 11.dc
biserko~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~10.dc
xavii ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 8.dc
žuži ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 8.dc
zasad skulirana ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 7.dc
<mišica> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 7.dc
mami2 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 5.dc
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 5.dc
Posljednje uređivanje od dominikslatki : 26.03.2015. at 21:39
Cure, ovo je moj prvi post ikada...već vas neko vrijeme pratim i htjela bih se pridruziti.
Imamo jednog bebaća nakon uspjesne mpo borbe, a već neko vrijeme razmišljamo o pojačanju.
Još nisam spremna za novi mpo pokušaj, a kako se i dalje nadam spontanom zaćeću voljela bih s vama odbrojavati.
Evo mene, sve ok proslo, ja još uglavnom samo spavam i uživam haha
Ak je Butorac onda si bez brige!
Petticoat
Aha vidis Bubekica to nisam znala, hvala uljepšala si mi dan!!!
Nivesa uvjerila sam se sad u dr.Butorca, toliko je drag covjek, rukuje se samnom svaki put, ima samo rijeci utjehe bas mi je drag. Cak mi je i crtao, čestitao kada sam mu rekla da sam trudna stvarno je duša od čovjeka !!
Da! I on jako dobro pamti svoje pacjente.On i Dr.Tuckar su zakon! Osjecas se kao covjek kad si tamo a ne kao jos jedna brojka.
Divan je! Stvarno je stručnjak!
Nego cure evo kavica, čajevi, kakao, ...birajte!
Aj, kako smanjti kavicu... mogla bih litre a ne bih trebala. Samo da mahnem, hvala Dominik sto si me ubacila na listu
Pridruzujem se kavici..
Ja frisko od gina.. I nije dobro
16.dc jajnici mrtvi, endo samo 4,5mm..
Kaže nista ovaj ciklus ne dirat ako ne dobijem uzet Duphaston opet , pa idući ciklus klomifen.
sto mislite o tome? Prošle cikluse sam imala folikule al sve je nešto cudno bilo, endo se nije debljao, jedan mjesec je bila cista i tako to..
Uh, zao mi je, ali hajde valjda ce se srediti uz klomifen, ne mora znaciti da je svaki ciklus bez ovulacije?
Meni je dr prosli mjesec vidio navodno ovulaciju na uzv, a kad sam nakon sedam dana vadila progesteron bio je jako nizak. Kaze da to znaci da je nije ni bilo.
Zuzy i Xavii ja sam dosla malo u inspekciju da vidim kak ste..bude sve dobro na kraju![]()
dominikslatki,pa jeli moguće da samo nešto kasnije ovuliraš? ja izgleda oko 20DC...
MM je već 3dn doma a ja koma bolesna, 4ti dan da imam temp,boli me sve u bronhijima,glava....nadam se da ću za par dana prizdravit pa da možemo u akciju...i da se onda MM ne razboli jer ću ga maltene silovat, ha ha...
valjda ovako bolest i eventualni antb ne bi trebali utjecat na ciklus...
što si ti radila xavii?
Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 27.03.2015. at 21:23
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
LISTA ZA 27.03.2015.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(NE)ČEKALICE:
djevojka00 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 54.dc ll
ludnica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 51.dc ll
ives000 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 42.dc
ODBROJAVALICE:
kudri ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 25.dc
petticoat ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 17.dc