Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Koji je opis posla učiteljice u boravku?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Koji je opis posla učiteljice u boravku?

jel ima netko iskustva? osobnog možda?

je li to "samo" čuvanje djece poslije škole?
    da li se u boravku "samo" odradi pisanje zadaće i pojašnjenja ili još nešto?
    pišem samo u navodnike jer ni to "samo" nije nimalo lagano i ne želim nikako da se to pomisli nek me zanima kaj se točno radi/ne radi..

da li učitelj/ica u boravku može davati ocjenu?
    može li dodatno obrađivati neku temu?

i ono kaj me najviše kopka
    jel ima hijerarhija u odlukama između učitelja/ice iz jutarnjeg dijela škole i boravka ili je to stvar dogovora? ili se to samo meni čini da postoji kod naše dvije učiteljice...?
    jel se to razlikuje od škole do škole?

iskreno me zanima, a bedasto mi je pitati učiteljice u školi jer nekak mislim da ću tu dobit točniju informaciju

fala cure

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Koliko ja znam, kod nas popodnevna učiteljica ne upisuje nikakve ocjene, ali glavnoj učiteljici prenosi informacije jesu li zadaće bile napisane, primjedbe na ponašanje, uočeno neznanje i sl.
    Napišu se zadaće i dodatno vježba određeno gradivo (uglavnom HJ i MAT) osobito ako je razdoblje ponavljanja ili pripreme za test. Obje bi učiteljice trebale djelovati sinkronizirano, a ne da jedna drugoj budu opozicija .

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Po mom iskustvu, učitelj/ica u nastavi je osoba koja po nastavnom programu obrađuje gradivo, usmeno i pismeno ispitivanje i ocjenjivanje. Samo on/a upisuje ocjene u imenik. I zadaje zadaću.
    Vrijeme u produženom boravku podijeljeno je na vrijeme odmora, ručak, vrijeme za pisanje zadaće i vrijeme za dodatne aktivnosti.
    U teoriji, učitelj/ica u boravku je odgovoran/na da sva djeca napišu zadaću i dodatno provježbaju i usvoje neko gradivo koje nisu razumjeli. U praksi, neki učitelji to odrade savršeno i ostane vremena i za odmor i sve ostale aktivnosti, neki stalno kukaju kako je djece puno i ne stignu sve napraviti. Moje osobno mišljenje je da je to do učitelja, a ne do djece.
    Učitelji u boravku ne ocjenjuju u imenik no mogu ocijeniti neki rad, zadaću i slično, ali u bilježnicu.

Uvijek znam je li nešto ispravljala učiteljica u nastavi ili ona u boravku jer dogovorno koriste crvenu odnosno plavu kemijsku.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Čini mi se da je odgovornost popodnevne učiteljice ogromna, osobito kod učenika kojima nešto slabije ide, ali imam dojam da se u takvim slučajevima stvari često prebace na leđa roditelja - budu to mama i tata s tobom popodne jer ih ja imam 25 u razredu, ne mogu sa svima.
    Kada popodne, onda kad dijete dođe doma u 17h nakon 9-10 sati pogona?

Meni baš izgleda da boravak pruža odlične mogućnosti individuallizacije rada (barem grupiranjem sličnih učenika).
    Posljednje uređivanje od čokolada : 09.03.2015. at 16:02

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš to čokolado, ispada da je ta odgovornost na onome tko je takvom shvaća. Mojih dvoje djece su dosad promijenili ukupno pet učiteljica u boravku. Neke su bile zaista fantastične, zadaće su uvijek bile napisane, sve provježbano a stigli su se i igrati i šaliti. A neke su vrlo traljavo odrađivale s njima uz vječito kukanje kako je teeeeško i kako ih ima puuuuuno. A jednako puno ih je bilo i nekoj drugoj, ne, i to iste te djece.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moje jedno dijete promijenilo je dvije učiteljice u boravku: jednu koju su klinci obožavali, ali s kojom pod milim bogom nisu ništa radili u školi (osim što su se dobro zezali) pa su morali sve odrađivati doma, uključujući sve zadaće, kojih je bilooooo... i drugu, koju nisu baš ludo voljeli, ali s kojom su sve zadaće uvijek bile napisane, gradivo naučeno, apsolutno sve obavljeno na vrijeme i kako treba, doma nije više trebalo ništa... To je bilo divno vrijeme

Tako da, eto, ovisi o učiteljici...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

po novom učiteljica iz boravka upisuje, sad se ne sjećam točno,
    jednu ili dvije ocjene iz svakog predmeta po polugodištu.
    tako su nam rekli na prvom roditeljskom u ovoj šk. godini.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    Moje jedno dijete promijenilo je dvije učiteljice u boravku: jednu koju su klinci obožavali, ali s kojom pod milim bogom nisu ništa radili u školi (osim što su se dobro zezali) pa su morali sve odrađivati doma, uključujući sve zadaće, kojih je bilooooo... i drugu, koju nisu baš ludo voljeli, ali s kojom su sve zadaće uvijek bile napisane, gradivo naučeno, apsolutno sve obavljeno na vrijeme i kako treba, doma nije više trebalo ništa...
    Slično je bilo i kod nas.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •