Peterlin prvotno napisa
zekana, ako je dijete sposobno razlikovati vodu i sok, sposobno je i shvatiti da mora piti, jer će inače opet u bolnicu.
Danas pedijatri ne preporučuju ograničenja što se tiče prehrane, ali činjenica je da djeci NE ODGOVARA jesti ni piti dok im se organizam ne oporavi.
sarfila je dobro rekla - rehidromix je zakon, ali može i bilo kakva druga oralna rehidratacijska sol (Biorela). Probiotici su isto dobri - Prolife, Linex ili Biorela. Znalo je nekad biti i sokića označenih sa ORS, iako se sjećam da moja djeca to nisu htjela, radije su pili vodu i nezaslađen čaj od komorača (Ciciban). I šipak je bio dobar. I voda (kompot) od jabuke, bez šećera.
Juha je dobra. Krem juha od mrkve i riže (ili bez riže - kako god).
Samo skuhaš mrkvu u dosta vode, da bude mekana, s mrvicom soli. Obradiš štapnim mikserom i gotovo. Možeš skuhati (odvojeno) malo riže, da se raspadne. Moja mama je prije 100 godina nama kuhala rižinu sluz protiv proljeva. Šaka riže skuha se u litri vode da se skroz raskuha. Ja sam to isto radila, ali uz dodatak jedne mrkve ribane.
Ajnpren juha nije dobra - ima masti i glutena. Treba je zaobilaziti u velikom luku.
Ako dijete još dojiš, to možeš slobodno.
Od hrane - moji su obično dobro prihvaćali banane i preživljavali su dan-dva na tome, a kasnije sam postupno uvodila i ostale namirnice u prehranu, s manje masnoće.
Sretno!
Nek dijete pije NA SLAMKU, pomalo i često, tako će lakše podnijeti unos tekućine.