Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: 4 tjedna temperature

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno 4 tjedna temperature

Pozdrav svima, prije svega da kažem da vas redovito čitam, a sad imam par pitanja pa počinjem i sa pisanjem...
    Moja M. ima već četiri tjedna temperaturu i razne bolesti, počela je sa
    1. viroza - čekali smo da prođe par dana pa se javili pedijatrici koja nije vidjela nikakvu upalu
    2. gripa - ona prva viroza je definirana kao gripa, a gripa se ne liječi pa su nam rekli da čekamo da samo prođe
    3. upala pluća - gripa se zakomplicirala u upalu pluća koju smo liječili antibiotikom 5 dana
    4. viroza - nakon što je nestala temperatura na dva dana, ponovo se vratila te su liječnici definirali novu virozu
    5. hospitalizacija na 2 dana zbog 19 dana temperature, sumnja na nešto gore od obične viroze
    6. haemophilus influenzae - ustanovljeno na temelju brisa nosa
    7. crijevna viroza - četiri dana proljeva i dva dana povraćanja

Trenutno je crijevna viroza prošla pa smo danas počeli liječiti haemophilus influenzae antibiotikom (7 dana) jer M. ima i dalje temeraturu, kašlje i curi joj nos. Nadamo se da je ovo zadnja dijagnoza i da će antibiotik napraviti svoje te da će naša jednomjesečna agonija sa ovime završiti.

Zanima me vaše mišljenje o našem slučaju, zapravo, da budem iskren - došao sam po riječi utjehe da će ovo napokon proći i da je netko već prošao kroz ovako dugo nadovezivanje bolesti jedne na drugu, sa sretnim završetkom. M. je izgubila oko 1,5kg što je jedno 15% njene težine, nadam se da će joj se vratiti kao jo-jo efekt čim se sve vrati u normalu.
    Prvi put smo roditelji pa tražimo savjete sa svih strana...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kolko je dete staro?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

uh, tata88, baš vas je lijepo samljelo
    ne znam je li to moj dojam samo, ali ova zima mi je baš koma sa boleščugama
    mi smo isto ove veljače udomili prvo svi redom gripu, pa sin i ja crijevnu virozu i znam taj osjećaj "ima li ovome kraja?!"
    i znam još ljudi čija djeca cijelu zimu idu iz jedne temperature u drugu
    još ako dijete ide u vrtić ( a ako vam je ovo prva godina vrtića ili jaslica, onda pogotovo nikakvo čudo)

nama je pedijatrica rekla da, kada analiziraju sekret iz nosa vrtićkim klincima, znaju pronaći i po 4 virusa, i da se ne čudimo da dijete stvarno ide iz jedne viroze u drugu

mislim da činite sve što možete, idete kod pedijatrice da se vidi šta je, a tako se nekad dogodi da se bolesti samo nižu
    možete se konzultirati s pedijatricom oko eventualno nekakvog preparata za podizanje imuniteta koji bi preporučila, ali proljeće je pred vratima i to će proći
    sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj tata88 prvotno napisa Vidi poruku
    3. upala pluća - gripa se zakomplicirala u upalu pluća koju smo liječili antibiotikom 5 dana
    Upalo mi je ovo u oči. Nisam lekar, ali samo 5 dana?
    Prošla zima je nama bila jako gadna, završili smo dva puta u bolnici zbog gnojne upale uha, a tamo smo upoznali bar 4 dece sa sličnim pričama kao vaša-viroza na virozu, dugi periodi temp. koja ne pada, i neadekvatni antibiotici prepisani na kratko vreme: kao rezultat hospitalizacija zbog upale pluća i to na punih 14 dana. Sad, da li je to preterivanje naših lekara, ne znam, ali mi se 5 dana atb za upalu pluća čini stvarno prekratko.

Inače, saveti lekara su uvek bili povlačenje deteta iz kolektiva, na više nedelja, ili čak do iduće šk. godine, da se dete oporavi.
    Ni ova godina nama nije bajna, ali ima puno ljudi čija deca prolaze još gore, bukvalno iz temperature u temperaturu.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moj se 3tjedna budio sa tempicom preko 39, nakon 3tjedna rtg je pokazao jaku upalu pluca. Dobio je sumamed forte 5 dana.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kao što je rekla jaffa, to je sumamed, on se pije uglavnom 3 dana, nekad se produži na 5 dana
    tata88, je vam se naredalo
    nadam se da je sada gotovo

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Znam za summamed, on kod nas ide pod imenom Hemomycin, samo nisam znala da je dovoljna terapija samo njim, tj. mislila sam da ga treba kombinovati sa još nečim.
    Očigledno je mit da se upala pluća uvek mora lečiti vremenski dugo, ali ovde kod nas je to, čini mi se, i zvaničan stav bolničkih pulmologa, jer su oni sami u više navrata objašnjavali roditeljima dece kako terapija mora trajati pune 2 nedelje da bi bila uspešna. (pri tome ta dečica nisu primljena u bolnicu u nekom kritičnom stanju, a dobili su Longacef...).
    Kod nas pedijatri rutinski decu upućuju u bolnicu čim potvrde trg upalu pluća, a ovde već koji put čitam da se deca najnormalnije izleče i kod kuće.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Teška situacija. Ja ponekad poslušam mamu, odnosno dozvolim joj da primjenjuje svoje neagresivne metode. Ona kupi puno naranči i odmah sve iscijedi, tako da se dobije oko 2 litra čistog soka i to daje djetetu malo naturajući a ne čekajući da dijete zatraži. I bude dobro, ali to je samo za pomoć pri snižavanju temperature i djeluje. Naravno uz liječničku pomoć kao prvu.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj TanjaN prvotno napisa Vidi poruku
    Teška situacija. Ja ponekad poslušam mamu, odnosno dozvolim joj da primjenjuje svoje neagresivne metode. Ona kupi puno naranči i odmah sve iscijedi, tako da se dobije oko 2 litra čistog soka i to daje djetetu malo naturajući a ne čekajući da dijete zatraži. I bude dobro, ali to je samo za pomoć pri snižavanju temperature i djeluje. Naravno uz liječničku pomoć kao prvu.
    ček, sok od naranče snižava temperaturu?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ima dosta salicilata što je osnova aspirina, andola(acetilsalicilna kiselina) u sebi i tekućina je, ali količine za ozbiljno snižavanje temp bi vjerojatno izazvale proljev.
    aspirin i andol se ne preporučuju kod djece.
    sa svime umjereno.
    sok od naranče i grejpa ne smiju se uzimati s nekim lijekovima.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

za c vit je važnije redovito uzimanje svježeg voća i povrća jer se višak izlučuje urinom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •