Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: cin u trudnoci - pomoc molim!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno cin u trudnoci - pomoc molim!

na zadnjem pregledu dobila sam rezultate papa testa: cin1.
    doktorica mi je rekla da ne treba dizati paniku jer se u trudnoci ionako ne mogu primjenjivati nikakve agresivne metode lijecenja, nego da se ceka porod, pa se terapija pocne nakon toga. a da vrlo cesto nakon poroda nalaz bude potpuno uredan jer da porod "ispere" abnormalne stanice.

to mi se sve skupa cinilo nekako preolako shvaceno, medjutim trazila sam po internetu i zaista naisla na hrpu takvih misljenja.

medjutim ono sto me brine jest sto i u urinu imam:
    nesto bakterija
    nesto kristala
    dosta plocastih kapitela
    takodjer u krvi su mi malo poviseni leukociti (10,4)

zar sve to u kombinaciji ne ukazuje na neku upalu ili infekciju? ja osobno nisam vidjela nalaz pape ali me zanima da li se iz tog nalaza vidi ako postoji upala, infekcija, virusi, bakterije i sl. ili se samo vide promjene na stanicama.
    zar ne bi ipak trebalo dalje traziti uzrok tih promjena?
    koja je indikacija za briseve? zasto ih moja doktorica nije napravila?

brinem se za bebicu, razmisljam da idem traziti drugo misljenje, a opet ne da mi se prckati nepotrebno, ova doktorica mi je inace super i cini mi se da je oprezna...naravno strah me za bebicu.

ima li neki info strucan telefon gdej bih se mogla obratiti s pitanjem?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cin ti ne utjece na trudnocu, a porod definitivno moze poboljsati stanje.
    ne znam imam li pravo, ali ti zapravo trebas lijeciti urinarnu infekciju, to nema veze s cinom.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

znam da cin ne utjece na trudnocu, ali zar cin izmedju ostalog ne nastaje zbog raznih infekcija i sl.? a to je opasno za trudnocu, toga se bojim.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ovih "stvari" u urinu ocito ima jako malo kad nisam dobila nikakvu terapiju (osim da pijem puno vode), a i nemam apsolutno nikakve smetnje. nego sam ja mislila da je to sve skupa mozda povezano, tj. da sve ima neki isti uzrok - infekciju.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo za urin stvarno ne znam kaj znaci, a kaj se tice cina- ja cijelu prvu trudnocu iznijela sa cinom 2

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Joj ja sam ti imala u sedimentu urina i pločastih nečega i sluzi i bakterija i svega nečega pa doktor nije reagirao. Poslao me na urinokulturu, a ta mi je bila sterilna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Upala se vidi na papa testu , al za vrstu bakterija i virusa trebaš
    napraviti briseve

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Bok curke!
    Ovo moje pitanje će sada biti malo offtopic ali nekako si mislim da pripada ovamo jer ima veze sa papa testom.
    Kako bilo, u četvrtak sam bila na papa testu pa mi je gin rekao da imam na ušću maternice nekekvu ranicu ali da se ne zabrinjavam oko toga pogotovo ako papa bude dobar.
    E sad mene svejedno malo brine ta ranica. Kako je ona uopće došla tamo jer odnosa nisam imala otkad znam da sam trudna, doduše do sada sam stavljala utriće jedino ak se sama nisam ozlijedila, mada sumnjam jer nikad nisam tako daleko gurnula.
    Vjerojatno se ne bi trebala oko toga brinuti ali mi nije svejedno.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

33 - kakvi su ti prije bili pape? jesi imala hpv? traži doktoricu da ti napravi briseve i napravi si urinokulturu; zlu ne trebalo.
    što se tice leukocita, ja sam ih stalno imala povišene u trudnoci; citala sam negdje da je to normalno. e sad, ako ti imaš i cin...rađe ti to sve provjeri pa budi mirna.
    ivanabokulic - što se tice ranice, nisi se to sama ogrebla, te ranice nastaju iz drugih razloga. pogledaj malo na zdravlje odraslih - imaš tam nekih rasprava o tome.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivanabokulic prvotno napisa
    Bok curke!
    Ovo moje pitanje će sada biti malo offtopic ali nekako si mislim da pripada ovamo jer ima veze sa papa testom.
    Kako bilo, u četvrtak sam bila na papa testu pa mi je gin rekao da imam na ušću maternice nekekvu ranicu ali da se ne zabrinjavam oko toga pogotovo ako papa bude dobar.
    E sad mene svejedno malo brine ta ranica. Kako je ona uopće došla tamo jer odnosa nisam imala otkad znam da sam trudna, doduše do sada sam stavljala utriće jedino ak se sama nisam ozlijedila, mada sumnjam jer nikad nisam tako daleko gurnula.
    Vjerojatno se ne bi trebala oko toga brinuti ali mi nije svejedno.
    Ono što još poneki ginekolog naziva ranica je ustvari endocervikalno tkivo
    koje samo po sebi nije patogeno , ali plodno je tlo za razvoj raznih beštija

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

33, urin je u redu, skoro uvijek se nađe poneka bakterija, ali to ne zahtijeva terapiju, sve ovo ostalo je normalno. Malo povišenje leukocita je također normalno za trudnoću.
    Što se tiče cin-a, moja kolegica je u trudnoći imala cin 1, a 2 mjeseca nakon poroda papa je bio uredan. Briseve bi svakako bilo dobro napraviti, za svaki slučaj.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

No krasno baš mi sad trebaju razno razne bakterije. :/
    No neću paničariti do četvrtka, možda ipak bude sve ok.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    33 - kakvi su ti prije bili pape? jesi imala hpv? traži doktoricu da ti napravi briseve i napravi si urinokulturu; zlu ne trebalo.
    što se tice leukocita, ja sam ih stalno imala povišene u trudnoci; citala sam negdje da je to normalno. e sad, ako ti imaš i cin...rađe ti to sve provjeri pa budi mirna.
    papa mi je dosad uvijek bio dobar. nisam imala hpv. mislim da se na papa nalazu vidi ako su promjene na stanicama povezane sa hpv-om? te da bi mi to doktorica spomenula. ali i meni se cini da je mogla napraviti barem briseve. pitat cu je.
    hvala cure na svim odgovorima.

Rianea

Početno

Ja sam imala cin 3 i jos kojekakvih bakterija kojih se nisam mogla rijesiti u trudnoci nego tek poslije....mislim danje tak strasno.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I ja imala nesto svasta na pocetku trudnoce (od papa testa do bakterija).....no kako dalje trudnoca odmice tako je sve bolje i sada u 35. tjednu trudnoce mi je papa nalaz ok! :D
    Samo trazi od doktorice da ti napravi briseve i sve ce biti ok!
    CIN 1 nije nesto zbog cega bi se uopce trebala zabrinjavati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •