Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: novi dom za crvenouhe kornjace

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno novi dom za crvenouhe kornjace

stavljam ovdje a ne na servisni jer ...
    dakle, vec dugo, skoro 10 godina imamo dvije kornjace, t ih je dobio za jedan rodjendan kao minijaturne, obozava ih , on i mm ( uglavnom) stvarno brinu o njima , ali...
    vise nisu minijaturne, cak dapace prestale su rasti ( navodno im se to desi kad im prostor postane premali), evidentno im je terarij u kojem su pretijesan, a mi nemamo ni mjesta ni para za veci ( veliki , tocnije).

zao mi ih je, T je vidno u bedu vec duze jer se boji da ce krepat ubrzo ako ostanu ovako.
    u zoo , maksimir i botanicki ih se ne smije odnijeti , n
    makar to ljudi rade, ali vecina ih ne prezivi, a one koje uspiju ozbiljno mogu poremetiti biotop ( opet, navodno).

e sad, mene zanima znate li za neki azil/ nesto gdje bismo ih mogli udomiti? ima li koja dobra dusa koja bi ih uzela ?

znam da zvuci suludo, ali one su dio naseg doma i ne mogu ih samo pustiti u potok pa kako im bog da.

ideje? savjeti?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    makar to ljudi rade, ali vecina ih ne prezivi, a one koje uspiju ozbiljno mogu poremetiti biotop ( opet, navodno).

e sad, mene zanima znate li za neki azil/ nesto gdje bismo ih mogli udomiti? ima li koja dobra dusa koja bi ih uzela ?

znam da zvuci suludo, ali one su dio naseg doma i ne mogu ih samo pustiti u potok pa kako im bog da.

ideje? savjeti?
    Nemam ideja ni iskustva, samo bih se osvrnula na ovo "navodno" - crvenouhe kornjače su invazivne vrste i nikako se ne smiju puštati u prirodu tu kod nas. Ovi u Maksimiru stalno mole ljude da se to ne čini i stalno drže predavanja na istu temu, i djeci i odraslima.
    Ne zato što bi poremetile biotop, nego ravnotežu među ostalim vrstama koje tamo obitavaju.
    Dakle, u potok, ne da se ne mogu, nego se ne smiju pustiti
    E sad, postoji li netko tko udomljava velike kornjače - to ne znam, ali bilo bi najbolje rješenje.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

pa ja sam isto to napisala. ne smije se. i da se smije ja ne bi. jer je to okrutno. i jer ih mi volimo, ali nemamo vise adekvatnih uvjeta za njih.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

nazovi ili pošalji mail u botanički vrt. Pitaj, možda ih oni hoće, navodno ima dosta kornjaća u njihovom jezeru. Ja sam poslala mail za zlatne ribice i rekli su mi da ih njima donesemo (da ih ne puštamo sami u jezero). MM ih je uspio prodati za 5kn/kom, pa ih nisam nosila.
    Posljednje uređivanje od vlatka100 : 08.03.2015. at 21:18

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

pa ja sam isto to napisala. ne smije se. i da se smije ja ne bi. jer je to okrutno. i jer ih mi volimo, ali nemamo vise adekvatnih uvjeta za njih.
    Sve ok, imala sam dojam iz prvog posta da nisi sigurna zašto se to ne smije Pa sam htjela malo potcrtati zašto, nisam htjela da zvuči docirajuće.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Stavi oglas na Njuškalo u rubriku "Poklanjam".

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Stavi oglas na Njuškalo u rubriku "Poklanjam".
    Ili ovdje - možda ih netko želi i ima mjesta za veliki terarij...

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

I? Jel ima koja dobra dusa?

Kornjace su divne, nezahtjevne, tihe, djeci , pogotovo manjoj, super zabavne. I relativno jeftine za odrzavanje, kutija susenih crva je 20-ak kuna , traje oko 2 tjedna.

Moji decki bi bili najstetniji da im nadjemo novi dom

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

imaš forum na kornjace.com pa stavi tamo oglas, ali trebala bi navesti i spol, teško da će netko udomiti dva mužjaka. I sliku stavi.
    Druga opcija je da tamo nađeš jeftino neki veći akvarij i opremu pa se kornje ne moraju seliti
    Jel imate dvorište? One mogu biti vani, znaš? Mi imamo uređeno malo jezerce vani za naše, ako te zanima mogu ti detaljnije.
    Sad je došlo do čega je došlo, ali treba ih hitno premjestiti u veći prostor.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

P.s. ti sušeni račići su najgora hrana koju im možeš dati, pliz ne savjetuj to ljudima, kornjače trebaju jesti sirovo meso, voće i povrće. Ovo bi bilo ko da djecu smokijem hraniš...
    Al nisu skupe nikako, doma se uvijek nađe komad mesa viška, malo salate, jabuke...

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Tnx. Racice su nam u pet centru savjetovali , kad smo ih kupili , mi nismo propitkivvali puno. Povremeno dobiju ostatke mesa ili povrca, dobivat ce sad cesce. Dvoriste nemam , a niti bilo kakve sanse za smjestanje velikog terarija igdje u stanu, jedva za nas 5 smjestiti ima mjesta

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

U trgovini savjetuju svašta samo da prodaju
    Onda ti je nažalost jedina opcija pokloniti ih, navijam da odu nekome u selo u dvorište
    Ako do tad zatrebaš pomoć oko kornja slobodno mi se javi. Evo i ja ću se raspitati jel bi ih tko htio. Joj sad ih ja želim

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj xxx prvotno napisa Vidi poruku
    P.s. ti sušeni račići su najgora hrana koju im možeš dati, pliz ne savjetuj to ljudima, kornjače trebaju jesti sirovo meso, voće i povrće. Ovo bi bilo ko da djecu smokijem hraniš...
    Al nisu skupe nikako, doma se uvijek nađe komad mesa viška, malo salate, jabuke...
    Imam kornjače godinama i moram ti reći da nisi u pravu, a kamoli da se kornjačama daje voće. Kornjače nemaju enzime za probavu prirodnih šećera te im davanjem voća samo možeš naškoditi. Eventulno im se može dati komadić jabuke jednom u 2-3mjeseca. Također ne mogu jesti niti puno povrća, osim nekih vrsta salata,mrkvu...
    Evo link: http://kornjace.com/modules/cjaycontent/index.php?id=6

Moje kornjačice jedu bilje,piletinu,mrkvu,žive crve i brikete kao poslasticu za nadoknadu fosfora i kalcija.

Babyboys ja ću pogledati sa MD-om možemo li ih mi udomiti, no neznam di bi s njima, jer i ove naše dvije su već u malom terariju, trenutno pokušavamo iskombinirati neki veći smještaj, trenutno su u oko 50litara vode, što je dovoljno, ali trebaju veći prostor da nastave rasti.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

hvala vam

ja o njima ne znam puno, kad su dosle informirali smo se i tog se drzimo.
    nemam pojma ni kojeg su spola, mm mislim da zna.
    jel istina da one hiberniraju? ove moje su puno mirnije po zimi, ali ne bi rekla da spavaju? tu info sam nekad negdje procitala, ne znam gdje.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

hvala vam

ja o njima ne znam puno, kad su dosle informirali smo se i tog se drzimo.
    nemam pojma ni kojeg su spola, mm mislim da zna.
    jel istina da one hiberniraju? ove moje su puno mirnije po zimi, ali ne bi rekla da spavaju? tu info sam nekad negdje procitala, ne znam gdje.
    Da,kornjače hiberniraju, no hiberniraju na suhom, kućne kornjače u akvariju oko jeseni se počinju pripremti na hibernaciju jer im je tako prirodno, no pošto nemju uvjete onda preskoče hiberniranje.
    Moj diver je imao kornjače, onda ih se rješio na način da ih je stavio u kameni akvarij iza kuće, ali se više nije brinuo o njima, i ondaa su na zimu samo nestale iz vode. Na proljeće nam je jednu susjed donio,našao ju u garaži mi smo mislili da je mrtva, no MD ju je stavio u kantu vode i probudila se nakon dva dana...

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj fingertips prvotno napisa Vidi poruku
    Imam kornjače godinama i moram ti reći da nisi u pravu, a kamoli da se kornjačama daje voće. Kornjače nemaju enzime za probavu prirodnih šećera te im davanjem voća samo možeš naškoditi. Eventulno im se može dati komadić jabuke jednom u 2-3mjeseca. Također ne mogu jesti niti puno povrća, osim nekih vrsta salata,mrkvu...
    Evo link: http://kornjace.com/modules/cjaycontent/index.php?id=6

Moje kornjačice jedu bilje,piletinu,mrkvu,žive crve i brikete kao poslasticu za nadoknadu fosfora i kalcija.

Babyboys ja ću pogledati sa MD-om možemo li ih mi udomiti, no neznam di bi s njima, jer i ove naše dvije su već u malom terariju, trenutno pokušavamo iskombinirati neki veći smještaj, trenutno su u oko 50litara vode, što je dovoljno, ali trebaju veći prostor da nastave rasti.
    Gle čuda, i ja imam kornjače, i to udomljene čak s te stranice koju si mi linkala, i gle čuda čak sam i član tog foruma.
    Moje kornjače imaju bazen od cca 600 litara i imaju preko 15 godina
    I dalje stojim iza toga da oni sušeni račići nisu dobra hrana za kornjače, i nikako im nebi smjeli biti JEDINA hrana.
    A jabuka i salata su navedene da ih kornjače smiju jesti i na linku koji si meni stavila...

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj xxx prvotno napisa Vidi poruku
    Gle čuda, i ja imam kornjače, i to udomljene čak s te stranice koju si mi linkala, i gle čuda čak sam i član tog foruma.
    Moje kornjače imaju bazen od cca 600 litara i imaju preko 15 godina
    I dalje stojim iza toga da oni sušeni račići nisu dobra hrana za kornjače, i nikako im nebi smjeli biti JEDINA hrana.
    A jabuka i salata su navedene da ih kornjače smiju jesti i na linku koji si meni stavila...
    Zašto si gruba? Nisam mislila ništa loše niti praviti se pametna, ispričavam se ako je tako ispalo.
    Samo sam uskočila na rečenicu o voću i povrću jer znam da je to loše za njih. I slažem se za račiće da je to glupost. Super za akvarij, i mi bi voljeli daa imamo veliki prostor zaa njih, nažalost ne možemo si priuštiti, jedva smo skupili za uvab lampu,grijač i filter. MD je iskombinirao balkon za sunčanje ispod grijaće lampe od neke police u frižideru hhhh
    Što misliš o izradi akvarija u kućnoj radinosti? Mislili smo kupiti staklo u staklara i polijepiti crnim silikonom...

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

voće i povrće nije loše za njih, samo treba znati što im dati i u kojoj količini. i sama si rekla da im daješ povremeno.

Mi imamo dva smještaja, vanjsko jezerce i veliki akvarij od mislim 2 000 l, jako dobar, radio ga je staklar. Ali pazi kome daješ da ga radi, ja sam sve info i broj od tog staklara dobila na gore linkanoj stranici, negdje u arhivi foruma bi trebale biti i naše slike, svojevremeno je to bio najbolji akvarij foruma

Kornjače hiberniraju preko zime, da, ali nekome bez iskustva baš i nebi predložila da se upušta u to, iako nakon par godina postane lako.

Datum pristupanja
    May 2015

Početno

jeste li uspjeli udomiti kornjače?ako niste ja sam jako zainteresirana i mogu im pružiti dobre uvjete ....jedini problem mi je to što nismo u istom gradu
    Linda

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Draga Linda,

jeste li još uvijek zainteresirani za udomljavanje kornjače? Željela bih udomiti kornjaču staru oko 16 god. Ako je netko zainteresiran, moglu poslati slike na pm.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •