-
Bok curke, evo i mene. Moj miš ima pet i pol mjeseci i okreće se s leđa na trbuh i obrnuto, pokušava se kad god ima priliku pridići u sjedeći položaj a čvrst je i na nogama...Uglavnom, pravi mali borac. Danas smo bili kod Sabola koji nam je rekao da djecu ne treba sputavati...koliko sam shvatila, ukoliko on nešto može i želi može mu se pomoći...Na forumu se stvarno puno piše o sjedenju i posjedavanju. Da li netko ima iskustvo da je naštetio zdravom djetetu ako ga je posjedavao priije nego što je dijete moglo samostalno sjediti?Vidim da su i mišljenja pedijatara podijeljena pa koga onda slušati?! Čini mi se da je najispravnije slušati svoje dijete te mu pomoći u razvoju koliko nam to ono dozvoli.Da ne bi bilo zabune, nisam za nikakvo forsiranje...sve u granicama djetetovih mogućnosti. Što se sjedenja tiče, ja sam čitala u Bebama da je kod većine djece već s 3 mjeseca kralješnica dovoljno jaka da podnese njegovu težinu...a s 4, 5 mjeseci može ga se posjesti i podboltati te pustiti da se prevrće prema igračkama.Naravno, to se odnosi na zdravu djecu, ali mislim da svaka mama može procijeniti je li njeno dijete spremno na nešto ili nije.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma