Bok curke, evo i mene. Moj miš ima pet i pol mjeseci i okreće se s leđa na trbuh i obrnuto, pokušava se kad god ima priliku pridići u sjedeći položaj a čvrst je i na nogama...Uglavnom, pravi mali borac. Danas smo bili kod Sabola koji nam je rekao da djecu ne treba sputavati...koliko sam shvatila, ukoliko on nešto može i želi može mu se pomoći...Na forumu se stvarno puno piše o sjedenju i posjedavanju. Da li netko ima iskustvo da je naštetio zdravom djetetu ako ga je posjedavao priije nego što je dijete moglo samostalno sjediti?Vidim da su i mišljenja pedijatara podijeljena pa koga onda slušati?! Čini mi se da je najispravnije slušati svoje dijete te mu pomoći u razvoju koliko nam to ono dozvoli.Da ne bi bilo zabune, nisam za nikakvo forsiranje...sve u granicama djetetovih mogućnosti. Što se sjedenja tiče, ja sam čitala u Bebama da je kod većine djece već s 3 mjeseca kralješnica dovoljno jaka da podnese njegovu težinu...a s 4, 5 mjeseci može ga se posjesti i podboltati te pustiti da se prevrće prema igračkama.Naravno, to se odnosi na zdravu djecu, ali mislim da svaka mama može procijeniti je li njeno dijete spremno na nešto ili nije.