pozdrav svima! ja sam nova na forumu i imam sljedeci problem: imam djecaka od 18 mjeseci i neuhranjen je. hrana ga jednostavno ne zanima. pojede par zalogaja i onda ne zeli vise. i naravno vrlo je izbirljiv. vrlo je aktivan i za sada je zdrav. ljekar je rekao da bi se trebao pod hitno udebljatii i prepisao neku vrstu visoko proteinskog milkshakea, i to bi trebao popiti 500ml dnevno. medjutim, on to nece ni vidjeti. cak i da mu se svidja on ne bi popio 500ml bilo cega. on pije malo vode u toku dana. doji po noci. jedino sto jede kako treba je dorucak. poslije toga sve je lose. mozda ce neki reci da je to zato sto jos uvijek doji, ali mislim da to nema veze s tim, posto on doji samo po noci (i to ne puno) i vikendom malo i po danu, jer sam tada kuci. i svejedno jede isto lose. mislim da bi situacija bila potpuno ista i da prestanem da dojim. brinem se da ne pocne da zaostaje u razvoju. pokusavamo da mu damo sto vise hrane koja sadrzi proteine i dobre masnoce, ali uvijek je neizvjesno sta ce i koliko toga uzeti. on za razliku od vecine djece ne voli mlijecne kasice (i kasice uopsteno) pa mi je tesko da mu "podvalimo" vitamine u prahu ili taj "milkshake" . jedino za sada hoce jesti jaje, i putere od orasastih plodova (badem, ljesnjak, cashew, kikiriki) i nesto zutog sira, pa tako bar unese nesto proteina i dobrih masnoca. ostalo je sve tesko... da li je neko imao slican problem? i da li ima nesto efikasno za poboljsanje apetita ili nesto slicno sto pomaze da se brzo nadoknadi nedostatak kilograma?