Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Jadranka Boban Pejić -promocija "Žitarice"

  1. #1
    mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,285

    Početno Jadranka Boban Pejić -promocija "Žitarice"

    Dođite na promociju 7. knjige u ediciji Mirisi i okusi Makronove – "Žitarice", autorice Jadranke Boban Pejić.

    u četvrtak, 11.5. 2006. u 19 sati

    Makronova centar, Ilica 72/I, tel: 01/4847 119


    Dođite i kušajte slasna jela od žitarica koja će autorica pripremiti za vas. Čekaju Vas topla atmosfera, gosti i Mirisi i okusi Makronove!

    Ulaz slobodan.

  2. #2
    mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,285

    Početno

    evo još iz pozivnice
    ŽITARICE

    Istinski čudesne namirnice


    U današnje se vrijeme mnoge namirnice nazivaju čudesnim, no cjelovite žitarice to zaista jesu. Najveće promjene u zdravlju, energiji i općenito kvaliteti življenja vidljive su kad ih počnete jesti. Čak ako ih jedete samo jednom na dan, osjetit ćete istinsku revoluciju u svom životu.

    Cjelovite žitarice, za razliku od onih prerađenih, imaju odličnu ravnotežu bjelančevina i ugljikohidrata, predstavljaju ujednačen i dugotrajan izvor energije, a bogate su i B vitaminima, vlaknima i balastnim tvarima što je izuzetno važno za probavu.



    Volite žitarice, ali znate samo nekoliko recepta s njima? Upoznati ste s raznim vrstama žitarica, ali ne znate kako se kuhaju i koja su njihova svojstva? Želite naučiti pripremati slasna jela od žitarici, malo oživjeti svoju prehranu i pritom poboljšati svoje zdravlje?

    Najnovija kuharica koju potpisuje Jadranka Boban Pejić, pionir zdrave prehrane u Hrvatskoj, u ediciji Mirisi i okusi Makronove objašnjava zašto su cjelovite žitarice čudesna namirnica te donosi trideset originalnih i neodoljivih recepta za svaku prigodu.



    Autorica Jadranka Boban Pejić prvo je ime prirodne prehrane u Hrvatskoj. Svoj put na područje prirodne prehrane počela je 1985. godine kao studentica defektologije. Nakon završetka studija radila je dvije godine kao znanstveni asistent na Fakultetu za defektologiju u Zagrebu. U isto vrijeme, edukacijom u Kushi institutu u Bostonu, SAD, stekla je zvanje učiteljice makrobiotike.



    Zadnjih gotovo dvadeset godina vodila je različite programe edukacije od pojedinaca do šefova kuhinja hotelskih poduzeća. Autorica je brojnih članaka i stalna suradnica nekoliko domaćih časopisa, te televizijskih priloga i emisija. Ravnateljica je Ustanove Makronova u Zagrebu, te autorica i voditeljica programa Škole prirodne kuhinje.



    Posebno se bavi izučavanjem vještine pripremanja namirnica prema makrobiotičkim načelima. Dodatna znanja stjecala je na seminarima i radu u restoranima i centrima u Parizu i Švicarskoj. Zajedno sa suprugom održala je brojne tečajeve u svim većim gradovima u Hrvatskoj, kao i u drugim zemljama. U svom radu često povezuje prethodno obrazovanje i znanje o makrobiotici, pogotovo u radu s djecom i edukaciji roditelja. Autorica je i knjige "Prirodno i slatko" te "Prirodno i zdravo za bebe i djecu", a koautorica je knjige: "Hrana za život". U pripremi je njezina kuharica „Žitarice", koja će u sklopu Planetopijine edicije Mirisi i okusi Makronove biti objavljena u svibnju.



    Veliki interes pokazuje za područje zdravlja i poboljšanje kvalitete življenja žena te drži brojna predavanja na tu temu. Također je autorica i voditeljica seminara Cjelovito zdravlje žene (Hvar), prvog takvog programa u nas.

  3. #3
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno E Brojevi

    Nema veze s Jadrankom ali ima sa zdravom hranom:

    DODACI ŽIVEŽNIM NAMIRNICAMA

    (prijepis izvješća klinike za Pedijatrijsku onkologiju - Düsseldorf)

    1.BEZOPASNI DODACI
    E100,101,103,104,105,111,121,130,132,140,151,152,1 60,161,162,170,
    E174,175,180,200,201,202,203,236,237,238,260,261,2 63,270,280,281,
    E282,290,300,301,303,305,306,307,308,309,322,325,3 26,327,331,332,
    E333,334,335,336,337,382,400,401,402,403,404,405,4 06,408,410,411,
    E413,414,420,421,422,440,471,473,474,475,480.

    2.SUMNJIVE TVARI
    E125,141,150,153,171,172,173,240,241,477

    3. OPASNI DODACI
    E102,110,120,124

    4. ŠTETNI PO ZDRAVLJE
    a) smetnje crijeva E220,221,224,232
    b) smetnje probave E338,339,340,341,350,461,463,465,466,
    u pakiranim sladoledima E407
    c) kožna oboljenja E230,231,232,233
    d) uništava vitamin B12 E200
    e) povisuje kolesterol E320,321
    f) podražuje živce E311,312
    g) upala usne šupljine E330 najopasniji dodatak (izaziva rak)
    Sadrže ga npr. Schweppes od limuna,senf, neka gazirana bezalkoholna pića, meso rakova, neki sirevi i gljive u konzervi.

    5. DODACI KOJI UZROKUJU RAK
    E131,142,210,211,213,214,215,216,217,239
    Pozor! E123 je jako otrovan i zabranjen je u SAD-u.
    Obratite posebnu pozornost na sljedeće proizvode:
    E123 i E110 u gumenim bombonima, čokoladnim bombonima, a posebno marke FREETS, SMARTIES, HARIBO-GUMENI bomboni, puding sa šlagom u plastičnim posudicama, zamrznuta riba marke IGLO, vrhnje za kuhanje Creme-Fraiche, topljeni sirevi za mazanje, puding od vanilije, E102 i E110 u gotovim umacima svih vrsta.
    Molba za svakoga. Koristite ovaj popis ili ga negdje objesite. Radi se o vašem zdravlju i zdravlju vaše djece. Spriječite uporabu ovih dodataka hrani pažljivim odabirom namirnica. Zapamtite: kupac određuje sastav proizvoda. Razmišljajte o vašem zdravlju i zdravlju djece.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •