Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: jela za drugi dan

  1. #1

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,805

    Početno jela za drugi dan

    Imate li kakve dobre ideje i recepte za jela koja se mogu napraviti navečer za drugi dan, a da su prikladna sa predškolsko-školsku djecu?

  2. #2

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    678

    Početno

    Uh, i sama se mučim s time. Obično su to nekakvi čušpajzi, no ja uglavnom polovično skuham, zgotovljujrm prije jela (dodajem krumpir i to, ili napravim saft, a prilog sutra...). Dosta mi se dobro pokazalo i smrzavanje, skuham puno špinata, blitve...isjeckam i u škrinju, gotovo za pet min.
    No ako je dijete prisiljeno samo si podgrijavati ručak....kelj, mahune, grah.....sjećam se kako je moja mama padala s nogu navečer kuhajući, pospana i umorna...a brat i ja kad bi došli iz škole prezirno pogledali u lonac i juriš na oblizeke iz frižidera. Isto to primjećujem kod svoje djece, ako nismo svi zajedno za stolom, nema šanse da pojedu nešto zdravo.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,805

    Početno

    Ne, stariji je još premali za kuhaču (sad će u školu) ali da baka i/ili teta čuvalica nemaju nakuhavanja. A i mene bi veselilo da ne moram kuhati u 5-6 popodne kad dodjem s posla.

  4. #4

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    i mene zanima..please dajte koju ideju

  5. #5

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    - maneštre raznih kombinacija grahorica i povrća koje treba samo podgrijati.
    - ako mogu sami dokuhati prilog (rižu, paštu, krumpir) tu ulaze u kombinaciju svi saftovi tipa gulaši, dinstano meso, mljeveno...
    - navečer se mogu napraviti razni popečci od povrća koji su fini i hladni sutradan.
    - juha s povrćem i lešo mesom, u njoj griz-noklice ili tjestenina
    - punjene paprike/ćufte
    - oprana i narezana salata (paradajz, zelena, grah, kukuruz) koju će sami začiniti i dodati joj tunu/sir/kuhana jaja
    - pohane šnicle ili faširanci dobri su i hladni, mogu se složiti u sendvič sa salatom ili paradajzom
    - a i dobar komad pizze od sinoć nije za bacit...

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •