-
jela za drugi dan
Imate li kakve dobre ideje i recepte za jela koja se mogu napraviti navečer za drugi dan, a da su prikladna sa predškolsko-školsku djecu?
-
Uh, i sama se mučim s time. Obično su to nekakvi čušpajzi, no ja uglavnom polovično skuham, zgotovljujrm prije jela (dodajem krumpir i to, ili napravim saft, a prilog sutra...). Dosta mi se dobro pokazalo i smrzavanje, skuham puno špinata, blitve...isjeckam i u škrinju, gotovo za pet min.
No ako je dijete prisiljeno samo si podgrijavati ručak....kelj, mahune, grah.....sjećam se kako je moja mama padala s nogu navečer kuhajući, pospana i umorna...a brat i ja kad bi došli iz škole prezirno pogledali u lonac i juriš na oblizeke iz frižidera. Isto to primjećujem kod svoje djece, ako nismo svi zajedno za stolom, nema šanse da pojedu nešto zdravo.
-
Ne, stariji je još premali za kuhaču (sad će u školu) ali da baka i/ili teta čuvalica nemaju nakuhavanja. A i mene bi veselilo da ne moram kuhati u 5-6 popodne kad dodjem s posla.
-
i mene zanima..please dajte koju ideju
-
- maneštre raznih kombinacija grahorica i povrća koje treba samo podgrijati.
- ako mogu sami dokuhati prilog (rižu, paštu, krumpir) tu ulaze u kombinaciju svi saftovi tipa gulaši, dinstano meso, mljeveno...
- navečer se mogu napraviti razni popečci od povrća koji su fini i hladni sutradan.
- juha s povrćem i lešo mesom, u njoj griz-noklice ili tjestenina
- punjene paprike/ćufte
- oprana i narezana salata (paradajz, zelena, grah, kukuruz) koju će sami začiniti i dodati joj tunu/sir/kuhana jaja
- pohane šnicle ili faširanci dobri su i hladni, mogu se složiti u sendvič sa salatom ili paradajzom
- a i dobar komad pizze od sinoć nije za bacit...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma