Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 84

Tema: lijek u dežurnoj apoteci

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno lijek u dežurnoj apoteci

Ovaj vikend smo na hitnoj pomoći osim antibiotitka zamolili i za neki lijek za spuštanje temerature.
    Rečeno nam je da to nije moguće.
    U apoteci smo zamolili da nam daju neki lijek, te da recept donosimo u ponedjeljak - kako bi izbjegli trošak od cca 30 kn.
    Nažalost u apoteci kažu da nemaju ni jedan lijek za snižavnje temerature za dijete koji ide na recept.
    Radi se o dežurnoj apoteci.
    Morali smo kupit reklamirani lijek sa TV-a.
    Meni izgleda da se radi o ucjeni, jer ja tog trenutka moram kupiti lijek za osigurano dijete koje ima besplatnu uslugu do 18 rođendana.Šta sa rodteljima koji nemaju tog trenutka 30 kuna, a danas ih nažalost ima? Da li je važnije iskoriti trnutak i prodati ono šta se inače teže proda radnim danom.

Kome navedeno prijavit?
    Kakvo iskustvo imate u svojim ljekarnama?

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Mi nikada nismo dobili na recept lijek za snižavanje temperature. Nisam ni znala da se to može. Uvijek smo ga kupovali.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj a_je_to prvotno napisa Vidi poruku
    Mi nikada nismo dobili na recept lijek za snižavanje temperature. Nisam ni znala da se to može. Uvijek smo ga kupovali.
    Koliko znam Ibuprofen sirup MORA ići na recept, nije u slobodnoj prodaji.
    Ostalo kupuješ.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Ostalo kupuješ.
    Jedna vrsta ide na recept, neke mogu slobodno bez.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ostalo kupuješ.
    Dalsy je ibruprofen, ide bez recepta i plaća se.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Treba vidjeti koji sirup ide na recept , odnosno nalazi se na A listi.
    Znam da je prije bila jedna vrsta ibuprofena jer sam to uzimala preko recepta , pa pretpostavljam da se nalazi i neki paracetamol ( iako to nisam).
    u principu trebalo bi prvo pitati pedijatra sto se nalazi na listi.
    sto se tice slucaja sa ljekarnom ... treba pitati hzzo da li su oni duzni drzati lijekove sa A liste ( koji idu na recept) i da li njihovim ne drzanjem krse ugovor sa HZZO-om.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj a_je_to prvotno napisa Vidi poruku
    Isto, kupujem i paracetamol i ibuprofen

Ibuprofen nesto moze na recept, nesto bez
    Mi uvijek sve placamo, drugo mi nijeni palo na pamet
    Posljednje uređivanje od Ginger : 10.03.2015. at 14:26

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nurofen ide bez recepta.
    edit: odnosilo se kao odgovor Cathy i sirius
    Posljednje uređivanje od spajalica : 10.03.2015. at 14:28

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Nurofen ide bez recepta.
    Ja baš hoću Ibuprofen i za njega trebam recept.
    Ostalo nisam probala. Držim se onog što znam da mi koristi kod djece već godinama.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja baš hoću Ibuprofen i za njega trebam recept.
    Ostalo nisam probala. Držim se onog što znam da mi koristi kod djece već godinama.
    svi imaju isti sastav, samo je naziv drugi

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    Gle, imam iskustva sa preko nekoliko originala i generika tako da...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Gle, imam iskustva sa preko nekoliko originala i generika tako da...
    Off topic, navedeni ibuprofen je generik.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Vjerojatno je taj sastav u drugačijem omjeru.
    Isto kao i tablete Plivadon. Postoje 2 vrste okrugle (po meni bolje) i duguljaste (koje su sigurne za želudac). U apoteci kažu sastav je isti. Mami i meni ne djeluju isto. Glavobolja će mi proći od okruglih, od duguljastih neće.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj vlatka100 prvotno napisa Vidi poruku
    Isto kao i tablete Plivadon. Postoje 2 vrste okrugle (po meni bolje) i duguljaste (koje su sigurne za želudac). U apoteci kažu sastav je isti. Mami i meni ne djeluju isto. Glavobolja će mi proći od okruglih, od duguljastih neće.
    Pogledaj prvo kolika je koncentracija aktivne tvari u pojedinoj tableti. Mozda ti i to cini razliku.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj vlatka100 prvotno napisa Vidi poruku
    .
    Nije potpuno je isti.

Isto ko i panadol i lupocet.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ibuprofen ide na recept jedna vrsta, ostali se kupuju normalno u slobodnoj prodaji.
    Dobili smo ga jednom, ne sjećam se više da li je dijete boljelo uho, ili je istegnuo vrat na trampolinu.

Paracetamol nisam nikad čula da može neki na recept, a ni nikad dobila/tražila.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Nurofen ide bez recepta.
    I neofen sirup

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Dalsy ide na recept

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja uvijek dobijem ibuprofen na recept. lupocet kupujemo

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Istina, zato je meni cudno da mi dvije vece cure (pogotovo najstarija) bolje reagiraju na panadol, nego na lupocet

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj split prvotno napisa Vidi poruku
    Ovaj vikend smo na hitnoj pomoći osim antibiotitka zamolili i za neki lijek za spuštanje temerature.
    U apoteci smo zamolili da nam daju neki lijek, te da recept donosimo u ponedjeljak - kako bi izbjegli trošak od cca 30 kn.
    Nažalost u apoteci kažu da nemaju ni jedan lijek za snižavnje temerature za dijete koji ide na recept.
    Meni izgleda da se radi o ucjeni, jer ja tog trenutka moram kupiti lijek za osigurano dijete koje ima besplatnu uslugu do 18 rođendana.Šta sa rodteljima koji nemaju tog trenutka 30 kuna, a danas ih nažalost ima? Da li je važnije iskoriti trnutak i prodati ono šta se inače teže proda radnim danom.

Kome navedeno prijavit?
    Hitna je trebala napisati recept, ako procijene da je potrebno. Vikendom su oni nadlezni, obiteljski lijecnik/pedijatar nije, i cesto odbijaju naknadno napisati recept. Ako ti nisi imala recept, kupujes nesto bez recepta. Naravno da ti ljekarna nije duzna posuditi lijek, sa ili bez kaucije. Ne jednom smo u ponedjeljak zbog takvih stvari dobili spotanciju od lijecnika koji odbija napisati recept.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

"Besplatna usluga"? Masa lijekova za djecu se doplacuje. Uz recept.
    Posljednje uređivanje od martinaP : 10.03.2015. at 20:24

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Hitna je trebala napisati recept, ako procijene da je potrebno. Vikendom su oni nadlezni, obiteljski lijecnik/pedijatar nije, i cesto odbijaju naknadno napisati recept. Ako ti nisi imala recept, kupujes nesto bez recepta. Naravno da ti ljekarna nije duzna posuditi lijek, sa ili bez kaucije. Ne jednom smo u ponedjeljak zbog takvih stvari dobili spotanciju od lijecnika koji odbija napisati recept.
    Pretpostavljam da je na hitnoj u povijesti bolesti trebalo bas tocnim imenom biti naveden tocno odredeni lijek( i to taj koji ide na recept), pa bi ga onda dobila.
    Ali je samo pisalo " snizavati temperaturu" ne vrijedi.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hmp piše recept
    hitni liječnik u bolnici nema recepte
    znači ako je dijete pogledao hitni pedijatar, orl, infektolog... u bolnici
    lijek, kog je liječnik napisao, roditelj digne na kauciju, i poslije digne recept kod svog liječnika, ne znam da bi izabrani liječnik odbio napisati recept
    ako je pisalo rušiti temp, mislim da ljekarnik nije dužan na osnovu samo te preporuke dati antipiretik koji ide na recept

i slatko mi je da se odmah gleda kome bi se što prijavilo

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zapravo sam ja nakon prvog posta zakljucila da je njima bio napisan u povijesti bolesti lijek koji ide na recept, ali da ga ljekarna ne drzi . ( kasnije sam shvatila da je situacija ipak malo drugacija)

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja u ovih 7 i pol godina nisam nikad, ali nikad dobila lijek za snižavanje temp. na recept. Nikad.
    Rečeno mi je svaki put kupite nešto u ljekarni.
    Zašto neki mogu dobiti recept, a drugi ne?

Kayyya avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja u ovih 7 i pol godina nisam nikad, ali nikad dobila lijek za snižavanje temp. na recept. Nikad.
    svi ga mogu dobiti, samo trebaju pitati

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pitaj svoju pedijatricu. Ona pise recept. Ja sam ibuprofen dobivala ( paracetamol nisam trazila pa ne znam).

Kayyya avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

postoji i paracetamol na recept, jednom sam ga dobila i nikad više nisam tražila.
    to je toliko odvratno da su mi obe cure plakale kad bi ga morale popiti. radije kupim, nego da ih zlostavljam s tim kad su bolesne.

panadol baby sirup im je super. manja se zna povremeno sjetiti da bi pila sirup od jagode, jer joj je jako fin

dalsy je na recept i to pedijatrica ponekad ponudi, obično ja moram pitati za recept

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Sirius, kod nas to posudjivanje lijeka do ponedjeljka uglavnom vise ne funkcionira, jer lijecnici ne zele u pon napisati recept za ono sto je bilo vikendom. I mi se vise u to ne upustamo. Drugo je kronicna terapija (tlak, secer).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sirius, kod nas to posudjivanje lijeka do ponedjeljka uglavnom vise ne funkcionira, jer lijecnici ne zele u pon napisati recept za ono sto je bilo vikendom. I mi se vise u to ne upustamo. Drugo je kronicna terapija (tlak, secer).
    Stvarno?
    Nisam znala. Davno mi je klinac za vikend zavrsio na Srebranjaku ( prvi put ) zbog alergije, pa smo bez problema dobili kompletnu terapiju ( od ventolina, aeriusa , kortikosteroidi za nos...) samo na povijest bolesti do ponedjeljka.
    Posljednje uređivanje od sirius : 10.03.2015. at 21:05

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo , sad ( tek) vidim da su u hitnoj odbili pisati lijek za snizavanje temperature.
    Tada u ljekarni nista nisu mogli niti dati na veresiju , bez placanja ( nisu niti trebali).
    Posljednje uređivanje od sirius : 10.03.2015. at 21:13

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Iako se osobno nikad ne bih dovela do toga da nemam kod kuce lijek za bolove i snizavanje temperature, za odrasle i za djecu.
    A sto se placanja tice... pa mi lijekove na recept za alergiju takoder placamo dodatno . Ne znam, nekako ne ocekujem da mi je sve besplatno iako imamo osiguranje.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

S povijesti bolesti ides na hitnu, hitna pise recepte i poziva se na specijaliste koji su potpisali povijest bolesti ( cest slucaj kad bolnica otpusta pacijenta u subotu).

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mi na recept dobivamo dalsy koji je ibrufen i sirup paracetamola koji se bas zove paracetamol (ima i cepica)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj split prvotno napisa Vidi poruku

Kome navedeno prijavit?
    Sad kad ponovo citam moram reci da je ljekranica napravila sve po propisima. Nije mogla dati lijek za temperaturu na veresiju bez pokrica na povijesti bolesti. Ljekarnik ne moze davati lijek koji ide na recept bez pokrica ( ili uputnica ili povijest bolesti).
    da je lijecnik sa hitne naveo da treba lijek za snizavanje temperature u povijesti bolesti ( tocnim imenom) tada bi ljekarnica mogla izdati taj lijek , a da se recept pusti naknadno , ali ovako nije mogla.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ljekarne svakako NISU duzne davati lijek da bi dobile uputnicu u radni dan.
    Prvo kako ce uopce provesti kroz sistem izdani lijek ?Nigdje ne pise da je potreban ( na povijesti bolesti npr.). Ne moze to ciniti ljekarnica bez pokrica. Mogla bi kasnije imati problema. U svakom slucaju lijekarnica je napravila sve po propisu.
    Nazalost, roditeljima koji ne mogu platiti lijek ( neplanirano )preostaju samo dvije stvari.
    Planirati , pa imati dovoljnu zalihu kod kuce za koju im je pedijatrica dala recept.
    ili reci na hitnoj da to izricito navedu u povijesti bolesti jer nemaju lijek kod kuce , a niti ga mogucnost platiti u ljekarni.
    Posljednje uređivanje od sirius : 11.03.2015. at 11:33

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni se ti lijekovi čine osnova koju bi svaki čovjek trebao imati. S druge strane, ako osoba nema za lijek i to na hitnoj navede, jednostavno moram vjerovati da će im hitna omogućiti besplatan lijek.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da, vjerojatno je bilo tako da je pisalo :" skidati temperaturu, i antibiotik xy"
    Na osnovu toga ljekarnica ne izdaje lijek za temperaturu koji ide na recept ( na veresiju).
    Da je lijecnik na hitnoj napisao " skidati temperaturu ili dati za bolove lijek xyz ( i jos da je naveo onaj koji ide na recept) , te antibiotik xy" problema ne bi bilo.
    Ali u zivotu mi nitko na hitnoj medu popis lijekova nije naveo bilo koji za bolove ili temperaturu . Pretpostavljam da bi to ucinili da sam rekla da lijeka doma nemam i da ga ne mogu platiti, ovako sami po sebi ... tesko.
    a mislim da nisu niti duzni tako nesto pisati .

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    hmp piše recept
    hitni liječnik u bolnici nema recepte
    znači ako je dijete pogledao hitni pedijatar, orl, infektolog... u bolnici
    lijek, kog je liječnik napisao, roditelj digne na kauciju, i poslije digne recept kod svog liječnika, ne znam da bi izabrani liječnik odbio napisati recept
    ako je pisalo rušiti temp, mislim da ljekarnik nije dužan na osnovu samo te preporuke dati antipiretik koji ide na recept

i slatko mi je da se odmah gleda kome bi se što prijavilo
    Ima i takvih situacija, kad roditelj digne lijek na kauciju i poslije trazi recept od pedijatra koji mu ga ne zeli napisati jer nije sam pregledao dijete, postavio dijagnozu i propisao terapiju. To dizanje lijekova na kauciju i naknadno nosenje recepata nije obaveza ljekarnika nego iskljucivo nasa dobra volja! Ako cemo se doslovno drzati zakona, lijek se izdaje iskljucivo na recept, a ne na temelju povijesti bolesti. I ne, ljekarna nije duzna u svakom trenu imati sve lijekove sa liste, ali lijek kojeg nema mora nabaviti u roku 3-4 dana, naravno, ako ga ima na trzistu.

I meni je jaaako slatko da se odmah zeli nekom nesto prijavit, pogotovo kad ti netko izadje u susret, a jos mi je sladji zakljucak kako su jedva docekali zaradit 30 kn na necemu sto se inace ne prodaje! Jer se inace sirupi za snizavanje temperature jako rijetko traze pa trazimo zrtvu kome da ih uvalimo!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

a ima recimo i situacija kada se na kauciju
    izdaju svi recepti sa povijesti bolesti
    bez obzira na klauzulu koja ide uz određeni lijek,

cure koje radite u ljekarni ,
    da li vi u programu imate klauzule uz lijekove,
    odnosno da li se čovjek upozori
    da LOM možda neće moći pisati sve lijekove koji inače
    idu na recept ali samo pod određenim uvjetima prema indikacijama HZZOa

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj studena prvotno napisa Vidi poruku
    a ima recimo i situacija kada se na kauciju
    izdaju svi recepti sa povijesti bolesti
    bez obzira na klauzulu koja ide uz određeni lijek,

cure koje radite u ljekarni ,
    da li vi u programu imate klauzule uz lijekove,
    odnosno da li se čovjek upozori
    da LOM možda neće moći pisati sve lijekove koji inače
    idu na recept ali samo pod određenim uvjetima prema indikacijama HZZOa
    uglavnom,
    samo me zanima da li se zna da pojedini lijekovi
    iako idu na recept,
    mogu se pisati samo osobama sa određenom dijagnozom, nalazima , dobi itd
    odnosno da ne idu za svakoga na recept

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Koliko ja znam, imala sam takvih situacija, LOM se moze i ne sloziti s terapijom iz otpusnog pisma.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Svaki ljekarnik bi to trebao znati. Ali u nasem programskom rjesenju nema takvih upozorenja. Zato se ja ni ne usudim posudjivati lijekove, osim kad su u pitanju kronicne terapije koje vidim u kartici pacijenta.
    Recimo, dogodilo mi se da je LOM odbio napisati rp za IPP koji je bio na otpusnom pismu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ma nije se problem složiti,
    na kraju krajeva vjerujem kolegi koji izdaje terapiju,
    nemam s tim problema,

ali evo neki dan čovjek otpušten sa jednog zg hitnog prijema
    sa terapijom flexid, bretaris, seretide
    nijedan lijek se ne piše po dijagnozi j20 s kojom je otpušten
    ostavio kauciju od cca 600 kn i što sad?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nemam s tim problema,

Zapravo - nista.
    Jer LOM ima potpuno slobodne ruke da li ce se sloziti sa terapijom ili ne.
    Zakon to omogucuje.
    Ako se ne slozi, povrata kaucije nema jer nema recepta.
    Posljednje uređivanje od sirius : 12.03.2015. at 09:08

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

nemam s tim problema,

600 kn mu za to nije dovoljno.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

jasno mi je da čovjek treba lijekova,
    ali puno bi nam olakšalo kada bi se samo
    napomenulo da možda svi neće moći na rp,

ili situacija gdje mi se pacijent vraća sa crnim rp za omacor,
    lijekom koji na recept ide samo za preboljeli infarkt,
    jer mu je ljekarni rečeno da ide na recept i zašto ga on nije dobio

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jasno mi je da čovjek treba lijekova,
    ali puno bi nam olakšalo kada bi se samo
    napomenulo da možda svi neće moći na rp,

ili situacija gdje mi se pacijent vraća sa crnim rp za omacor,
    lijekom koji na recept ide samo za preboljeli infarkt,
    jer mu je ljekarni rečeno da ide na recept i zašto ga on nije dobio
    Da, to bi bilo pozeljno. Da ljudi ne budu iznenadeni.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

da , ponekad se dešavaju vrlo neugodne situacije
    samo radi neinformiranosti

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •