Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
hmp piše recept
hitni liječnik u bolnici nema recepte
znači ako je dijete pogledao hitni pedijatar, orl, infektolog... u bolnici
lijek, kog je liječnik napisao, roditelj digne na kauciju, i poslije digne recept kod svog liječnika, ne znam da bi izabrani liječnik odbio napisati recept
ako je pisalo rušiti temp, mislim da ljekarnik nije dužan na osnovu samo te preporuke dati antipiretik koji ide na recept

i slatko mi je da se odmah gleda kome bi se što prijavilo
Ima i takvih situacija, kad roditelj digne lijek na kauciju i poslije trazi recept od pedijatra koji mu ga ne zeli napisati jer nije sam pregledao dijete, postavio dijagnozu i propisao terapiju. To dizanje lijekova na kauciju i naknadno nosenje recepata nije obaveza ljekarnika nego iskljucivo nasa dobra volja! Ako cemo se doslovno drzati zakona, lijek se izdaje iskljucivo na recept, a ne na temelju povijesti bolesti. I ne, ljekarna nije duzna u svakom trenu imati sve lijekove sa liste, ali lijek kojeg nema mora nabaviti u roku 3-4 dana, naravno, ako ga ima na trzistu.

I meni je jaaako slatko da se odmah zeli nekom nesto prijavit, pogotovo kad ti netko izadje u susret, a jos mi je sladji zakljucak kako su jedva docekali zaradit 30 kn na necemu sto se inace ne prodaje! Jer se inace sirupi za snizavanje temperature jako rijetko traze pa trazimo zrtvu kome da ih uvalimo!