Citiraj Ivanna prvotno napisa Vidi poruku
Toliko bezveznih i neugodnih situacija, kao i ova koju si navela, zbog lose komunikacije, neinformiranosti i neznanja i sa strane lijecnika i ljekarnika. Potpuno te shvacam. Ja, npr. tako nesto nikad ne bih rekla pacijentu jer lijecnik sigurno ima razlog zasto je napisao lijek ns privatni recept. A sto kad je lijecnik taj koji napise Betaserc (kad si ga vec spomenula) na sifru dijagnoze za koju se ne moze taj lijek dobiti na teret fonda? Ili kad pacijent uredno godinama dobiva Sanval na recept, preseli se kod drugog lijecnika i ovaj mu nece pisati to na e-rp nego iskljucivo na privatni? Prije par godina jedan ginekolog je oprao kolegicu jer nije htjela izdati Femaru na dijagnozu neplodnosti, i bila je u pravu, ali u drugoj ljekarni su izdali bez problema. I u HZZO je to proslo! Jasno je meni sto je po pravilu i zakonu, ali jednostavno, ne vrijede ista pravila za sve lijecnike. Nekoga opale po dzepu za gluposti, a netko moze pisati sto hoce i koliko hoce. A jos da pocnem o kolegama/icama koji prodaju antibiotike i psihofarmake bez recepta.....Ma bolje mi je da stanem jer kad bih oplela po svemu sto me zulja, malo bi mi bilo par stranica. A i nije neka tema za nezdravstvenu populaciju.
slažem se u potpunosti,
i isto bolje da šutim za neke stvari,
mislim da ove nepravilnosti prolaze kod onih koji imaju nisku stopu
bolovanja i indeks potrošnje,
pa ih i kontrola HZZO zaobilazi /nažalost nisam ta/