Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Mame pomozite!

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno Mame pomozite!

Drage mame, molim za dobar savjet! Bebač je star 5 tjedana i od početka je isključivo dojen. Vec desetak dana ima proljev, jako je razdrazljiv,place konstanto, trbuh kruli, pun je plinova. Naime zivim u inozemstvu i ovdje beba ide mojoj dr opce prakse i ako ona uvidi da nesto nije u redu salje pedijatru. Doktorica kaze da ona MISLI da je on alergican na moje mlijeko te mi je rekla da 3 dana predem na lactose free formulu da vidim promjene u stolici. Formulu je jeo samo jucer, iako sam se izdajala cice samo sto mi se nisu upalile i danas ujutro sam ga vratila na cicu i izbacila formulu. Na cicu sam ga vratila oko 6 ujutro i stolicu je imao u 9, i to pravu stolicu bez proljeva. Sada je 10 navecer i od jutros nije kakao. Dali da ga nastavim dojiti jer glupo mi je da dr MISLI da je alergican i da bez veze iskljucim cicu a tako sam puna mlijeka i on lijepo napreduje. Inace proljev je imao 4 do 5 puta dnevno. Nalaz stolice dolazi u ponedjeljak. Jedino sto sam primjetila taj dan na formuli da je zadovoljniji, mirniji i spavao je preko dana sto inace kad cica nema obicaj jer dan prode placuci Pliz pomozite!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nisam strucnjak, al rekla bih da beba ne moze biti alergicna na tvoje mlijeko
    Ali mu moze smetati nesto u tvojoj prehrani, recimo mlijecni proizvodi koje ti konzumiras
    Probaj malo pripaziti na to sto jedes
    To sto je bio mirniji ne znaci puno, formula je teze probavljiva nego majcino mlijeko pa zbog toga znaju biti tromiji
    Ja bih na tvom mjestu nastavila dojiti, jer to sto ona "misli", a nije pedijatar i nema neki dokaz, meni ne bi bilo dovoljno
    Pricekaj nalaz stolice, a ako je potrebno inzistiraj da te posalje pedijatru

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moji su alerhični na kravlje mlijeko,ali i prerađeno tj.iz cice,

svakako ti preporučam da za početak izbaciuš vse mliječno iz prehrane najmanje na 6 tj. , probaj vidjeti jel tamo postoje testiranje za alergije RIst i rast.
    svakako traži pregled pedijatra, koja je to država?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

jelena, hoces reci da su alergicni na tvoje mlijeko ili mlijeko koje ti popijes pa posredno dodje i do njih kroz tvoje mlijeko?

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Pisem iz Kanade. Evo sad mi uopce nema stolicu od jucer ujutro ?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

zenitan, pogledaj ja Rodinom portalu savjete za prehrenu kod dojenja: http://www.roda.hr/article/read/grcevi-kod-dojenih-beba

Dijete je maleno, moguce je da jos nema zrelu probavu. Ja bih rekla tako buduci da imas kombinaciju grceva, plinova i izostanka stolice.

Nema ti druge nego pripaziti na prehranu - izbaci ODMAH sve mlijecne proizvode bez iznimke. Kad sam dojila starijeg sina, ja sam silom prilika bila na prilagodjenoj prehrani. Nisam smjela ni pogledati svinjetinu, mahunarke, zelenu salatu, kupusnjace, voce s kozicom (grozdje, tresnje...), nista kiselo (mandarine, narance). Od voca - samo sam mogla banane i jabuke bez koze. Od povrca - mom sinu nisu smetale tikvice, korjenasto povrce (mrkva, cikla, celer...), krumpir, ali samo kuhani. Nisam smjela jecam, ali sam jela rizu, proso, heljdinu kasu ....

Od mesa - piletina i riza.

ALI to sam doznala iskustvom.

Mozes si voditi dnevnik prehrane + ponasanje djeteta. Uzmi rokovnik pa lijevo pisi svoju hranu, a desno biljeske o ponasanju djeteta (stolice, plinovi, podrigivanje...) pa ces brzo ustanoviti ako pojedes nesto sto djetetu smeta. Ja sam svoga sina "sredila" kad sam pojela prasetinu za Novu godinu - urlikao je 2 dana.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Savjeti za dijete s grcevima (iako to imas i na drugim temama):

- dojiti u sto uspravnijem polozaju, da se dijete ne naguta zraka
    - ako je dijete jako pohlepno (a moj sin je bio), treba povremeno prekinuti dojenje, staviti ga na rame da podrigne
    - nakon svakog podoja obavezno ga dignuti na rame da podrigne, nema veze ako malo i bljucne
    - prije prematanja staviti bebaca na ledja i na staroj peleni malo mu razgibati kukove i izmasirati trbuscic (lagano pritisnuti koljena prema trbuhu). Vrlo cesto ce pustati vjetrove, a nerijetko se i pokakati
    - neke bebe vole cvrsto umatanje (evo na brzinu sam nasla neki link): http://www.roda.hr/article/read/grcevi-kod-dojenih-beba
    - neke bebe vole kontakt koza na kozu kad imaju grceve, pa ga barem prije kupanja polozi na svoj trbuh
    - nekim bebama pomazu probioticke kapi (biogaia kod nas, a mislim da ih ima i u Kanadi: https://well.ca/products/biogaia-pro...rops_9407.html )
    - ako se dijete jako dere dok ima grceve, pomaze ljuljanje - u zipki ili na drugi nacin (najbolja ti je stolica za ljuljanje - sjednes unutra, uzmes bebaca u narucje i ljuljas sebe i njega)
    - neke bebe vole voznju u kolicima (moj stariji je to obozavao, a mladji nikako - to je individualno)

Inace, dr. ti vjerojatno nije potpuno u krivu kad kaze da dijete ima problem s probavljanjem mlijeka, ali to nikako ne znaci da trebas prestati dojiti. Probaj ovako - s prilagodjenom prehranom, pa ces vidjeti.

Moj stariji do dana danasnjega (15 godina) ne podnosi nefermentirano kravlje mlijeko. Moze pojesti jogurt i sir, ali mlijeko - nula bodova. Dojila sam ga do 10 mjeseci, ali problemi probave rijesili su se u velikoj mjeri kad smo zapoceli dohranu.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj zenitan prvotno napisa Vidi poruku
    Pisem iz Kanade. Evo sad mi uopce nema stolicu od jucer ujutro ?
    Potpisujem cure, izbaci mlijeko iz prehrane.
    Usput, jesi li nosila djetetovu stolicu doktorici da vidi ? Ja sam bila uvjerena da moja bebačica ima proljev kad smo nedavno bile hospitalizirane (ne zbog proljeva), ali kada sam pokazala stolicu med. sestri, ona je rekla da to nije proljev, samo omekšana stolica.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

nisam ni ja stručnjak, samo prenosim osobno iskustvo.
    imam troje djece koja su bila isključivo dojena. stolice su im bile svakakve. od toga da je pelena svaki put bila bar malo pokakana do toga da nisu kakali po nekoliko dana.
    kakve su stolice? jesu li jako neugodnog mirisa?
    nisam stručnjak ali ukoliko je sve uobičajeno osim broja mislim da nije neka panika. malo korigiraj svoju prehranu, pričekaj nalaz.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Mislim da je najpametnije kontaktirati lokalnu La Leche League grupu, jer ce te savjetnica cak moci posjetiti doma i pomoci ti. Mislim da je rano reci za bebu od 5 tjedana da je alergicna na tvoje mlijeko, opcenito se jos probavni trakt prilagodjava. MOzda da ti sama izbacis mlijecne proizvode iz prehrane, to moze pomoci, jer cesto bebe bas imaju problem sa tim proteinom iz kravljeg mlijeka koje prelazu u tvoje.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Sad vidim da pises iz kanade. Najbolji strucnjak i lijecnik kad je u pitanju dojenje i laktacije je upravo iz kanade. Dr Jack Newman, mozda da kontaktiras njegovu kliniku?

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Prvo hvala svima na puno savjeta! Da, nosila sam stolicu doktorica i ona je potvrdila da je bio proljev. Evo, zadnje dvije stolice su mu normalne! Mlijecno sam izbacila prije 3 dana, samo sam na kompotu, krekerima i domacoj juhici i mogu reci da je bebac od jucer malo mirniji, manje place i manje je nervozan.Nalaz stolice bi trebao stici u ponedjeljak.

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Hvala vam drage moje na tako puno savjeta! Evo pokakao se konacno i stolica je super! Mlijecno sam izbacila prekjucer i mogu reci da mi je jucer bio dosta mirniji i manje je plakao ali i dalje prducka i vidim da se napreze i da ga boli. Ja sam na kompotu, krekerima i domacoj juhici! Nalazi stolice stizu u ponedjeljak!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    jelena, hoces reci da su alergicni na tvoje mlijeko ili mlijeko koje ti popijes pa posredno dodje i do njih kroz tvoje mlijeko?
    na kravlje koje je već probavljivo s moje strane,tj. došlo do njih iz cice,

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zenitan, pravi proljev je smrdljiv, obicno boja vise ne odgovara boji stolice dojene bebe, a i stolica u principu treba biti 10 u periodu od 24h.

Svakako potrazi lokalnu La Leche League grupu, bit ce ti lakse kad te utjesi netko preko telefona ili osobno. Moguce da mozes doci do IBCLC ili nekog drugog prije posjete pedijatru. Lijecenje probavnih problema formulom svakako ne izgleda kao najbolja moguca ideja.

Imas li jak letdown? Ako da, pripazi na to tijekom dojenja i odmakni bebu i pusti mlijeko da otece u casu ili na krpicu. Doji u uspravnijem polozaju, a i tako da djetetova glava bude iznad razine bradavice. Pusti ga da odmori i podrigne ako mu odgovara. S obzirom na doba godine i situaciju na ovoj strani zemaljske kugle (ja sam u USA), lako moguce da uopce nije alergija vec da je uhvatio crijevnu virozu koja je, izgleda, ama bas svagdje. S druge strane, mozda stvarno nije nista nego sazrijevanje probavnog sustava u kombinaciji s gutanjem zraka.

Ako odlucis izbacivati namirnice, kreni postupno jer inace neces znati nista. Vrlo je mala vjerojatnost da puno toga, ako ista, smeta bebi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •