Pisem iz Kanade. Evo sad mi uopce nema stolicu od jucer ujutro ?![]()
Pisem iz Kanade. Evo sad mi uopce nema stolicu od jucer ujutro ?![]()
Savjeti za dijete s grcevima (iako to imas i na drugim temama):
- dojiti u sto uspravnijem polozaju, da se dijete ne naguta zraka
- ako je dijete jako pohlepno (a moj sin je bio), treba povremeno prekinuti dojenje, staviti ga na rame da podrigne
- nakon svakog podoja obavezno ga dignuti na rame da podrigne, nema veze ako malo i bljucne
- prije prematanja staviti bebaca na ledja i na staroj peleni malo mu razgibati kukove i izmasirati trbuscic (lagano pritisnuti koljena prema trbuhu). Vrlo cesto ce pustati vjetrove, a nerijetko se i pokakati
- neke bebe vole cvrsto umatanje (evo na brzinu sam nasla neki link): http://www.roda.hr/article/read/grcevi-kod-dojenih-beba
- neke bebe vole kontakt koza na kozu kad imaju grceve, pa ga barem prije kupanja polozi na svoj trbuh
- nekim bebama pomazu probioticke kapi (biogaia kod nas, a mislim da ih ima i u Kanadi: https://well.ca/products/biogaia-pro...rops_9407.html )
- ako se dijete jako dere dok ima grceve, pomaze ljuljanje - u zipki ili na drugi nacin (najbolja ti je stolica za ljuljanje - sjednes unutra, uzmes bebaca u narucje i ljuljas sebe i njega)
- neke bebe vole voznju u kolicima (moj stariji je to obozavao, a mladji nikako - to je individualno)
Inace, dr. ti vjerojatno nije potpuno u krivu kad kaze da dijete ima problem s probavljanjem mlijeka, ali to nikako ne znaci da trebas prestati dojiti. Probaj ovako - s prilagodjenom prehranom, pa ces vidjeti.
Moj stariji do dana danasnjega (15 godina) ne podnosi nefermentirano kravlje mlijeko. Moze pojesti jogurt i sir, ali mlijeko - nula bodova. Dojila sam ga do 10 mjeseci, ali problemi probave rijesili su se u velikoj mjeri kad smo zapoceli dohranu.
Potpisujem cure, izbaci mlijeko iz prehrane.
Usput, jesi li nosila djetetovu stolicu doktorici da vidi ? Ja sam bila uvjerena da moja bebačica ima proljev kad smo nedavno bile hospitalizirane (ne zbog proljeva), ali kada sam pokazala stolicu med. sestri, ona je rekla da to nije proljev, samo omekšana stolica.