Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
Mislim da se mi sa svim tim pričama o koristima tješimo. Koristi naravno bude, ali to su nuspojave, a svrha igrica sasvim sigurno nije korist nego zabava, što je ok, zabava je divna stvar i ljudska potreba, samo svi znamo onu o mjeri itd. Uglavnom, ja se tješim da će osim znanja engleskog, pogotovo engleskih naziva ruda i dragog kamenja, dobro razviti i svoju vještinu pregovaranja vježbajući u svađama sa mnom (to bi mogla biti moja igrica, počet ću si bilježit bodove), a i naučila sam da mi nijedna mjera zabrane nije tako učinkovita kao kad ga fizički izvučemo iz kuće i odvedemo na neku aktivnost, pa to digne s kauča i nas njegove roditelje koji smo po prirodi couch potatoes.
Točno ovako.
S tim da se ja ne zavaravam da mi dijete uči engleski na igricama. Najviše engleskog je naučio gledajući video clipove iz njemu omiljenih filmova na youtube-u - mogao bi 10 puta gledati isti film zaredom, da ga pustimo, pa svejedno ne mislim da je to zdravo za njega (prvenstveno za oči).
Ali na sreću, primjećujem da, što je stariji, ima veću sposobnost samokontrole, a nešto je i naučio od mojeg kontinuiranog zvocanja, pa ovog ljeta i nemamo toliko natezanja oko igrica i vremena provedenog uz ekran. Igra ih i dalje, ali s mjerom koja je meni prihvatljivija.