40h je puno radno vrijeme.Stvarno me zanima kako to uspijes ugurati u radni tjedan uz skolu, zadace i spavanje.
No sto se tice druge tvrdnje - ja osobno znam neke koji su padali godinu na faksu zbog igrica. Naravno to nije neki dogadjaj koji im je unistio zivot, dapace danas su (ako je suditi po linkedin profilima) vrlo uspjesni i nadprosjecno placeni, dobrim dijelom i zato sto su vec 20+ godina na racunalu svaki dan i jako dobro znaju raditi na njemu
Uglavnom na temu moji (5 i8 g) i dalje igraju redovito igrice na svojim mobitelima i nisam primijetila neku posebnu ovisnost, kad se pojavi neka nova zanimljiva igrica drzi ih malo veci interes par dana a onda polagano igrica tone u zaborav i za dva tjedna je mogla bi obrisati je bez da i primijete da je nema.
A sto se tice navodne nedrustvenosti i lose socijalizacije recimo moj mladji se sa skoro svakim deckom (a i vecinom cura) koje vidi prvi put u zivotu a starosti su 4-10g moze skompati i pricati prvih pol sata samo najobicnijim pitanjem da li igraju clash royale. I drustvenih socijalnih i komunikacijskih vjestina mu ne fali ni najmanje, a engleski mu isto dosta dobro napreduje, dvoznamenkaste brojeve cita tecno i razumije omjere (10% baterije je lose a 90% super i sl) itd... I dosta toga je skuzio bas iz igrica.
Inace u RL ne znam niti jedno dijete koje ne igra igrice ili ne gleda crtice na tv.