MB21 ja sam iz Vinkovaca i meni je moja soc.gin. rekla da nemam pravo na putni nalog, jer u Osijeku imamo kliniku koja se bavi MPO...
MB21 ja sam iz Vinkovaca i meni je moja soc.gin. rekla da nemam pravo na putni nalog, jer u Osijeku imamo kliniku koja se bavi MPO...
MB21 ni ja nemam pravo na putni nalog,ja sam iz Vu.
Danas sam podigla svoju uputnicu za heparinto sam rijesila,jos samo da obavim pretrage koje moram prije postupka.Cekam da dodje muzeva polica dopunskog osiguranja.
Sestra mi je izdala D1 uputnicu za postupak,hm sad ne znam jel ce mi vrijedit za postupak koji je pocetkom 9 mj. jer znam da se moram naruciti u roku 30 dana,a da ona vrijedi 365 dana.Kako da se narucim kad ne znam tocan datum menge i rekla mi je da ju nazovem 1 dc,hocu morat novu vadit ili samo da odem krajem 8 mj.da mi prepravi datum za svaki slucaj.
Cure koje ste frisko bile na VV jel znate kad krece godisnji tamo ?
Dali radi lab.kad su oni na godisnjem ?
evo da se javim, nisam dobila putni nalog jer nemam pravo. Pokušala sam izmoliti da mi napiše preporuku zbog liste čekanja(po zakonu tada bih imala pravo, ako u bližoj bolnici je duža lista čekanja) ali nije mi uspjelo. No dobro, ako će svo zlo biti u tome, neka.
Mimi morat ćeš produžiti uputnicu za 9.mjesec, to samo odneses tu koju si dobila i sestra ti promijeni datum.
Cure ja sad nista ne kuzim kad su na GO. U 6.mj sam bila na dogovoru za postupak u 7.mj (m mi treba doci oko 10.7.), i rekla mi dr da su gore do kraja 7.mj.
Nadam se da mi nece propasti ovaj postupak radi loseg dogovora...
S GO se vraćaju 24.7 a kad idu ne znam
Zvala sam ih i otkantali me. Danas primaju zadnje pacijente za postupke u 7.mj.
Uzasno sam ljuta na njih, i mislim da se selim od njih.
Meni je isto rekla da se vraca zadnji tjedan u 8 mj. i da se tako i javim.
1 zelja zao mi je sta te nece uzeti u postupak, ali ne brini brzo ce proci ovaj 7 mj.
MB21 kad trebas dobiti ? Ako im je GO do 24.08 ,vjerujem da idu isto tako oko 24.07.
[QUOTE=1 zelja;2786956]Zvala sam ih i otkantali me. Danas primaju zadnje pacijente za postupke u 7.mj.
Uzasno sam ljuta na njih, i mislim da se selim od njih.[/QUO
I mene su odbili.
U 6 mj.odgođen postupak zbog cisti i dr. mi rekla nek dođem u 7 mj.kao budemo stigli obavit sve do godišnjeg.
Jako sam ljuta i najgore mi što mm ide u 8 mj. ide van radit.
Može mi netko reći kako ide gore sa zamrzavanjem sperme,znam da moramo to sami platit nego,treba li uputnica ili kako to ide ako može?
Pretpostavljam da su 7.mj zauzeti hep pozitivnim pacijentima, znam da to uvijek bude natezanje dal ce ih biti do zadnjeg trena.
Sve ostalo sto ne podrazumijeva punkciju mislim da cete moci obaviti najnormalnije do kraja 7.mj.
Mi smo sjeme smrzavali na vlastiti zahtjev, na uputnicu opce prakse, 800kn nas je to kostalo.
[QUOTE=sabu;2787217]
Mi smo zamrzavali sjeme ali nismo platili jer je dr androlog preporučio zamrzavanje zbog mogućeg tumora mm, došli s uputnicom A1, i to je to. Zato isto zoveš gore ali nisu nas naručili nego dodješ nakon 5 dana apstinencije, jedino nazoveš da vidiš da li je dr Peroš gore.
Tako je bar meni rekla sestra. Mi imamo 5 slamki zamrznutih
Kod nas će biti kriopohrana na naš zahtjev pa pretpostavljam da ide o našem trošku..
Bubekice,znam za hep. pacijentice ali dr. mi rekla da budu i ostale primali.
MB21Onda si bez brige
rade sigurno .Sretnoo !
Posljednje uređivanje od Mimi25 : 09.07.2015. at 12:38
Evo mi bili.. izvadila hormone, muz sgram i rekla dr da dodjem u 9 mj od 1 do 3 dana ciklusa sa uputnicom D1. Kada onda to trebam zvat? Jel par dana prije m ili tek kad dobijem?
A sta znaci ta uputnica D1?
A i pretpostavljala sam al malo mi bilo cudno s obzirom da sam tek izvadila hormone i nisu mi jos gotovi nalazi, pa da vec traze tu uputnicu.. mislim super, samo me iznenadilo
Super.. hvala vam puno..
Da, 9.mj. Primit ce vas za obavljanje pretraga, problem smo mi s cijelim postupkom, nas ne stignu odraditi. Jucer sam pola dana plakala jer su me odbili. Znam da se radi o 2 mj razmaka, ali toliko se nadas tom iducem pokusaju, sve podredis tome, isplaniras, i onda pljas. I sad ce ispast da cu u godini dana odraditi samo 2 postupka. Da su bar rekli da ne znaju ili da nije sigurno. To nase zdravstvo je zivi kaos.
Cure moze li mi koja reci kada se ultrazvukom moze potvrditi trudnoca? Mislim, kada npr. Od zaceca iliti transfera
moze da se vidi na uzv?
MB21 jesi vadila hormone ?
Sabu, mi smo isto zamrznuli spermu jer mm radi vani. Evo mog iskustva s tim.
Uspjela sam dobiti tu jednu jajnu stanicu i kada se nije oplodila biologica mi je rekla da je moguće i radi spermića, da oni dožive šok prilikom odmrzavanja itd.
Naravno, 5 puta prije kada sam ispitivala koliko to utječe na kvalitetu iz odgovora sam uspjela samo isčitati da će ih nešto umrijeti prilikom odmrzavanja, a to mi nije bio problem s obzirom da radimo ICSI pa mi treba samo jedan.
Kad se jajna stanica nije oplodila, onda je odjednom smrznuta sperma bila problem.
Sad više nećemo koristiti smrznutu i mm će uzimati godišnji taj dan. Sretni smo što mu u firmi zaista idu na ruku u vezi toga.
Znaci sad ti kasni nekih 5 dana,mozda si trudna ? Jesi radila test?
To bi bilo stvarno divno.Ja isto jos nisam osla na VV radit inzulin,spermio itd.MM jos nije dobio dopunsko tj.karticu.
Valjda cemo stici dok ne odu na godisnji...ako ne,nema veze mogu u 8 mj.to napravit kada se vrate, sestra mi rekla da kad se udjes u sistem nalazi budu gotovi isti dan.
Ja se ne moram narucivati,rekla da samo dodjem i njoj donesem uputnicu.
Da od 8h ujutro mi je rekla da dodjem jer nije oviso o DC...obavezno javi razvoj situacije
Za svaki sl.sam ju izvadila jer tipa kariogram kosta bez dopunskog 800 kn ...najvise zbog toga sam izvadila.Na uputnicama nam pise A3 sifra je 49 tamo gore u kucicu za oslobadjanje i sifra dijagnoze N46 kod mm,a mene isto 49 gore,a dijagnoza N97.9. Znam da ja nista ne placam sigurno,a i imam dopunsko.
Ima kakvih novosti sa brda ?
Bio bi red da prijavim svoj +, pa betu 14dnt 1308, pa 16 dnt 3350. Imamo 2 GV sa pravilnim žumanjčanim vrećicama. Moje sreće najveće!!!! Sutra idemo na pregled na VV i nadam se da budemo čuli 2 jaka srčeka...
Na sto sam muka jer već nekoliko dana imam smeđi iscjedak, danas je bilo i svježe krvi. Nije puno, ali stalno curka. Dr je povečala dozu utrogestana i na UZV je bilo sve u redu, pa se nadam da će biti i dalje. Sutra ćemo vidjeti![]()
Prozerpina cestitam i neka bude sve ok do kraja
Prozerpina prelijepo,cestitam!!!
Draga. Ljube cestitam ti od srca![]()
Cure moja beta 0 .nemam rijeci
Prozerpina prelijepo,blizanci <3 cestitam !!!
minuta821zao mi je draga i od srca ti zelim da iduci put ugledas svoju beticu.
Cure, kakva je situacija na VV što se tiče čekanja - kad se obavljaju folikulometrije, čeka li se dugo? Općenito čekanje za (polu)stimulirani postupak i sl?
Evo da i ja javim svoju situaciju. Dok sam cekala m da se narucim za vadjenje hormona m je kasnila i ja napravim test- cudo, pozitivan. Narucim se za srijedu kod dr da mi potvrdi trudnocu i jutros prokrvarim, dosta. Beta tek 289.1 ali gv se malo vidi. Posto se prije bete od 1000 ona u pravilz ne vidi, vjerovatno je beta i bila veca i pocela je padati. Trenutno pijem duphastone i cekam srijedu da ponovim betu pa cemo vidjeti. Strah me.
Na vv u principu nema polustimuliranih postupaka.
Pod prirodnjak rade klomifenski ili ide puna stimulacija.
Cim obavis potrebne pretrage, startas s postupkom, to je cca 2-3mj od prvog pregleda, ako nema nekih zavrzlama.
Folikulometrije su ujutro, od pol 8,8 pa dok ne krene sala u 9, pol 10.
A da se ceka opcenito, ceka se, i po 3-4 sata za prvi pregled ili pregled 3dc za kretanje u postupak.