Stranica 18 od 77 PrviPrvi ... 816171819202868 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 851 do 900 od 3831

Tema: Potpomognuta na VUK VRHOVCU

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj BillieJean prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, kakva je situacija na VV što se tiče čekanja - kad se obavljaju folikulometrije, čeka li se dugo? Općenito čekanje za (polu)stimulirani postupak i sl?
    Na vv u principu nema polustimuliranih postupaka.
    Pod prirodnjak rade klomifenski ili ide puna stimulacija.
    Cim obavis potrebne pretrage, startas s postupkom, to je cca 2-3mj od prvog pregleda, ako nema nekih zavrzlama.
    Folikulometrije su ujutro, od pol 8,8 pa dok ne krene sala u 9, pol 10.
    A da se ceka opcenito, ceka se, i po 3-4 sata za prvi pregled ili pregled 3dc za kretanje u postupak.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj MB21 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo da i ja javim svoju situaciju. Dok sam cekala m da se narucim za vadjenje hormona m je kasnila i ja napravim test- cudo, pozitivan. Narucim se za srijedu kod dr da mi potvrdi trudnocu i jutros prokrvarim, dosta. Beta tek 289.1 ali gv se malo vidi. Posto se prije bete od 1000 ona u pravilz ne vidi, vjerovatno je beta i bila veca i pocela je padati. Trenutno pijem duphastone i cekam srijedu da ponovim betu pa cemo vidjeti. Strah me.
    Ufff strpljivo do srijede
    Grlim...

MB21 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    Ufff strpljivo do srijede
    Grlim...
    Hvala od srca bubekica. Molim sve cure sa slcnim iskustvima, tj niskom betom da kazu sta da ocekujem. Vec sam imala jedan spontani prije 8 godina, od tada ovo je prvi put da se nesto dogadja, i opet ovako...

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Citiraj BillieJean prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, kakva je situacija na VV što se tiče čekanja - kad se obavljaju folikulometrije, čeka li se dugo? Općenito čekanje za (polu)stimulirani postupak i sl?
    Pozz,ja nisam dugo cekala prije negoli sam isla na prvi pregled napravila sam hormone,briseve i papu .Narucila se prvi DC na pregled i isla 10DC,odmah dogovorili postupak za 9 mj.( vjerovatno bi bilo i prije da ne idu na godisnji )Nesto sitno pretraga moram izvadit u medjuvremenu i to je to.Za prvi pregled sam cekala oko 2-3 sata,to se ceka dosta ali dojes iza 11h pa krace cekas.

Evo da i ja javim svoju situaciju. Dok sam cekala m da se narucim za vadjenje hormona m je kasnila i ja napravim test- cudo, pozitivan. Narucim se za srijedu kod dr da mi potvrdi trudnocu i jutros prokrvarim, dosta. Beta tek 289.1 ali gv se malo vidi. Posto se prije bete od 1000 ona u pravilz ne vidi, vjerovatno je beta i bila veca i pocela je padati. Trenutno pijem duphastone i cekam srijedu da ponovim betu pa cemo vidjeti. Strah me.
    Namirisala sam te jos davno ,sjecas se da sam ti bila rekla da radis test.Sve sta ti u ovom trenutku mogu reci da se opustis i da ne mislis na lose.Ne mozes utjecati na razvoj dogadanja,zato miruj.Jedna beta ne znaci nista,osim da si trudna..tek nakon tri vadjenja se moze reci otprilike dali trudnova ide u dobrom smjeru.

Hvala od srca bubekica. Molim sve cure sa slcnim iskustvima, tj niskom betom da kazu sta da ocekujem. Vec sam imala jedan spontani prije 8 godina, od tada ovo je prvi put da se nesto dogadja, i opet ovako...
    Draga,svaka trudnoca je zasebna imala sam ih sa betom 1000 na dan ocekivane i sa 50,sve ovisi kada je bila implatacija,prvo se dupla svakih 48 sati..onda 72.Razmisljaj pozitivno i sve ce biti uredu

MB21 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Citiraj Mimi25 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozz,ja nisam dugo cekala prije negoli sam isla na prvi pregled napravila sam hormone,briseve i papu .Narucila se prvi DC na pregled i isla 10DC,odmah dogovorili postupak za 9 mj.( vjerovatno bi bilo i prije da ne idu na godisnji )Nesto sitno pretraga moram izvadit u medjuvremenu i to je to.Za prvi pregled sam cekala oko 2-3 sata,to se ceka dosta ali dojes iza 11h pa krace cekas.

Namirisala sam te jos davno ,sjecas se da sam ti bila rekla da radis test.Sve sta ti u ovom trenutku mogu reci da se opustis i da ne mislis na lose.Ne mozes utjecati na razvoj dogadanja,zato miruj.Jedna beta ne znaci nista,osim da si trudna..tek nakon tri vadjenja se moze reci otprilike dali trudnova ide u dobrom smjeru.

Draga,svaka trudnoca je zasebna imala sam ih sa betom 1000 na dan ocekivane i sa 50,sve ovisi kada je bila implatacija,prvo se dupla svakih 48 sati..onda 72.Razmisljaj pozitivno i sve ce biti uredu
    Jesi mimi. Naravno da me strah ali pokusavam misliti pozitivno. Malo sam skepticna i zbog bete i gv i krvarenja... Nista mi ne ide u prilog. Toliko sam ovo cekala i sad...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Javi se na odbrojavanje, tamo je vjerojatnije da ce ti se netko javiti.

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

MB21

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

MB21 totalno te razumijem,svaku dosadasnju trudnocu sam krvarila.Ponekad i toliko jako da sam mislila da je sve gotovo,ali ostalo je.
    Bilo je hematoma,krvarenja koja su trajala po 20 dana i sa dufastonima nije prestajalo.
    Samo sam ti htijela reci da bez obzira na krvarenje,sve moze biti dobro.Budi jaka koliko god mozes i usredoci se na mrvicu
    Vidjet ces da ce u srijedu beta narast i sve biti uredu...

Vidjela sam da ljubee55 napreduje sa betom ,pa joj cestitam
    Dali je jos koja skoro bila na brdu ? Ima li guzve ??

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

ja sam bila jučer na transferu i kad sam došla više nije bilo nikoga osim nas dvije koje smo imale transfer... Baš se vidi da je vrijeme godišnjih... Jučer je tamo bila samo dr. Pavan-Jukić

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

dragi cure pomagajte, danas opet taj iscjedak rozi , i dosta sam strahu. isla sam kod svog gin.i on izracunao danas 5tt, ali na ultrazvuku ne vidi odkud ide taj rozi iscjedak ali ne vidi ni gestacijsku kao da nista nema..... pa mi kaze mozda to jos jako rano posto mpo trudnoca i prirodna trodnoca dvje razlicite stvari..... strahu sam jako ne valjda nista od trudnoci..... ali opet na osnovi cega bi beta lijepo duplala se svaka 48 sata.... pomogajte tko ima sa time iskustva ili nesto zna o tome..... zahvaljujem u napred

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Citiraj 123beba prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam bila jučer na transferu i kad sam došla više nije bilo nikoga osim nas dvije koje smo imale transfer... Baš se vidi da je vrijeme godišnjih... Jučer je tamo bila samo dr. Pavan-Jukić
    Sretno draga i ja kad sam bila isto samo dvije bile na et

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ljube, po čemu to je mpo trudnoća i prirodna trudnoća različita stvar? Ne razumijem što je dr. htio reći sa tim... Kako si ti sada?

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj 123beba prvotno napisa Vidi poruku
    Ljube, po čemu to je mpo trudnoća i prirodna trudnoća različita stvar? Ne razumijem što je dr. htio reći sa tim... Kako si ti sada?

Vjeruj mi neznam ni ja kaj mislio sa time.. Inaci uzasni gin pa ne obaziram se previse na njega i zato sam isla na hitnu jucer i danas vaditi betu. Dobro sam i hvala na pitanju

MB21 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Beta danas 71.1. Vrecica izasla sama s krvarenjem

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

zao mi je jako

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Opet iscjedak i danas

Ali beta rasti u pon.bila 1572,50 a danas 3223,37

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Prošlo je 2,5 godine od mojeg zadnjeg postupka. Spremam se sredinom 10. mjeseca krenuti u novi.
    Trebam li još nešto osim friških nalaza PAPA testa, briseva i makera?

kawanga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Citiraj NinaDrv prvotno napisa Vidi poruku
    Prošlo je 2,5 godine od mojeg zadnjeg postupka. Spremam se sredinom 10. mjeseca krenuti u novi.
    Trebam li još nešto osim friških nalaza PAPA testa, briseva i makera?
    trebaš ti i dragi u Petrovoj napraviti pretrage za hepatitis i hiv al to će ti doktorica dati spisak (taj nalaz vrijedi 2 godine). U Petrovu se ne trebaš naručiti i nalazi su gotovi za tjedan dana.

I curke, jel slijedeći tjedan doktorica u VV? ja sam jučer dobila i po tome bi trebala sutra ići gore i konačno krenuti u postupak.

antonija15 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

doktorica bi se sutra trebala vratiti,a budući da će ti biti 3. dan ciklusa samo se pojavi bez naručivanja

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

MB21, i meni je žao

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

MB jako mi je žao...

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

MB21 draga ,zao mi je.Znam da ti je sada tesko,ali nemoj odustati.

Ljube555 beta ti se jako lijepo dupla,da nesto nije uredu vec bi pokazala.Imala sam vm i tada je beta stalno ista bila( od 94-100 svaki dan sam vadila)
    onda kad nesto nije bilo uredu nebi se duplala vec po pola i onda smanjila.
    Dali pijes dufaston ili tako nesto da zaustavi taj iscjedak,ja mislim da su to kapilare sitne koje puknu dok se maternica priprema.
    Kako se ovako osjecas ,imas li kakve simptome ??

MB21 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

MB21 draga ,zao mi je.Znam da ti je sada tesko,ali nemoj odustati.

Ljube555 beta ti se jako lijepo dupla,da nesto nije uredu vec bi pokazala.Imala sam vm i tada je beta stalno ista bila( od 94-100 svaki dan sam
    vadila)
    onda kad nesto nije bilo uredu nebi se duplala vec po pola i onda smanjila.
    Dali pijes dufaston ili tako nesto da zaustavi taj iscjedak,ja mislim da su to kapilare sitne koje puknu dok se maternica priprema.
    Kako se ovako osjecas ,imas li kakve simptome ??

Mimi da li su ti ikada rekli koji je uzrok spontanih? Zasto ne mozes zadrzati trudnocu? Meni je ovo drugi spontani, brinem se da je u meni negdje problem.

iva777 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mb21 zao mi jako ! Drzi se !

Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk

MB21 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Hvala vam cure od srca.

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj marincezg prvotno napisa Vidi poruku
    draga zelja, znam kako se osjecas i znam jako dobro kako ti je ali nemoj previse planirati....
    najbolje bi bilo da se opustis /opustite koliko je moguce i polako korak po korak.....
    zelim ti svu srecu i također ostalim curkama ....
    pozzzz....
    Draga marincezg, hvala ti! Malo sam se bila makla s foruma; u medjuvremenu bila na konzultacijama na vinogradskoj i Sv Duhu.
    Gledam tvoj potpis, i jako mi je zao. ipak se nadam da vasa prica nije gotova. neka vas Bog ispuni svojom snagom i blagoslovom.
    Sretno! Pozz

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj marincezg prvotno napisa Vidi poruku
    draga zelja, znam kako se osjecas i znam jako dobro kako ti je ali nemoj previse planirati....
    najbolje bi bilo da se opustis /opustite koliko je moguce i polako korak po korak.....
    zelim ti svu srecu i također ostalim curkama ....
    pozzzz....
    MB21 jako mi je zao

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Pozzz svima!
    Evo i mene ponovno nakon više od 2 godine... 2/2013 prvi pokušaj ICSI kod dr Alebića...
    Sada planiramo u drugi pokušaj.
    Znači, trebamo friške nalaze pape, briseva, test sida i hepatitis. A suprug radi spermiogram kada i ja budem hormone, je li tako? pa onda slijedeći mj tek u postupak? Sve se zaboravilo od prošlog puta...

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Mimi da li su ti ikada rekli koji je uzrok spontanih? Zasto ne mozes zadrzati trudnocu? Meni je ovo drugi spontani, brinem se da je u meni negdje problem.
    Iskreno ni oni samo nemaju pojma zasto se to dogadja,svako ima svoje misljenje.Moj imunitet je jako los,imam hashimoto,lupus i trombofiliju.Sve ovo utjece na trudnocu i njen pravilan razvoj.Do sada nikad nisam dobila terapiju za to,a dr.Jukic smatra da je neophodna u mo slucaju tako da cu za sve dobit terapiju u ovom postupku i nadat se najboljem.Nemoj sebe kriviti za nista.Napravi sve moguce pretrage i znati ces nesto vise.Meni su dok nisam imala 5 ,stalno govorili "prirodna selekcija".

Citiraj tajcigb prvotno napisa Vidi poruku
    Pozzz svima!
    Evo i mene ponovno nakon više od 2 godine... 2/2013 prvi pokušaj ICSI kod dr Alebića...
    Sada planiramo u drugi pokušaj.
    Znači, trebamo friške nalaze pape, briseva, test sida i hepatitis. A suprug radi spermiogram kada i ja budem hormone, je li tako? pa onda slijedeći mj tek u postupak? Sve se zaboravilo od prošlog puta...
    Tako je sve to teba biti frisko i onad zoves 1 dc za dogvor oko pregleda,ako je sve ok i nije guzva odma ides u postupak.Tako je sad meni bilo,ali ima iskusnijih cura koje ce te mozda bolje uputiti.Sretno !!

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Znači, ja bih trebala uputnicu za pregled, a suprug za spermiogram? U biti bitno mi je znati da suprug ne mora se posebno naručivati za spermiogram, nego obavimo sve u istom danu i on i ja?

Zenii avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj tajcigb prvotno napisa Vidi poruku
    Znači, ja bih trebala uputnicu za pregled, a suprug za spermiogram? U biti bitno mi je znati da suprug ne mora se posebno naručivati za spermiogram, nego obavimo sve u istom danu i on i ja?
    I mene zanima ovo sa spermiogramom, iako mislim da sam negdje ranije pročitala da se za sgram ne treba posebno naručivati već je dovoljno doći samo sa uputnicom

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Ne treba se narucivati za spermiogram,samo dodjes sa uputnicom,a ako si vec bila na prvom pregledu i sve dogovorila onda ide i brze,odmah na redu i brzo nalazi gotovi .
    Tako sam ja,imala sam nesto nalaza ali jos me poslala na vadjenje inzulina i mm na sgram,dosli sa uputnicama do sestre ona nas odvela svako di sta treba.

tajcibg dobro si napisala .

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Hvala curke!
    Vjerojatno startamo u 9om mj. dok prikupim nalaze...
    Sretno svima!

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

moja beta je O pa moram samo javiti dr. kada se vrati sa GO... pa da ne tražim u postovima zna li mi tko napisati kad se vraća Pavan-Jukić sa GO?
    i jedno tehničko pitanje... za ovaj FET sam dobila D1 uputnicu za koju mi je moja gin rekla da mi je to uputnica koja vrijedi za sve što mi treba idućih godinu dana. znači li to da za idući postupak ne moram ići po novu uputnicu već mi se sve vodi na ovoj postojećoj?

zna li tko, koliko dugo se mora čekati nakon FET-a za krenuti u novu stimulaciju i što sve ponovno moramo obavljati od pretraga? Za FET sam imala samo nove briseve, papu i TSH...

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Doktorica se vraća 17.8. sa godišnjeg

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja sam svaki put nosila novu d1, al znam da u zadnje vrijeme socijalci briju na tu spiku...
    Za novu stimulaciju bitno je da brisevi i papa nisu stariji od godine dana i markeri od dvije godine.
    Na stimulaciju mozes odmah.

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Pa kad sam prije mjesec dana bila po uputnicu dr mi je jedno 6 puta ponovila: to vam vrijedi godinu dana i u međuvremenu mi nemojte tražiti novu!

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Moje iskustvo s uputnicama je slijedeće, za svaki novi postupak sam im donosila novu uputnicu D1, al zadnji put kad sam bila u postupku u 6 mjesecu moj gin mi je umjesto D1 dao uputnicu B1 a ja to nisam vidjela dok nisam došla u bolnicu. Tako da su mi tu B1 uputnicu vratili a primili su me u postupak po uputnici iz 2 mjeseca kad sam isto bila u postupku. Al taj dan 23.6. smo se javljali na prijemni šalter za upis a ne sestrama sa humane.

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Meni su rekli na VV da svaki puta ide nova uputnica i nova ovjera kod biljeznika za svaki postupak.
    Tako sam si i zapisala ,ali u pravilu kad bi se gledalo trebala bi vrijediti.Svoju sam izvadila u 6 mj i sad krajem 7 kad sam bila na VV pitala sam sestru dali ce mi vrijediti za 9 mj i rekla je da hoce,a u pravilu nebi trebala sad ti znaj .Kad se sve mjenja iz dana u dan.

Dobila sam nalaze AMH mi je 9.2 pmol/L ( 0.5-52.5) iinzulin 236 pmol/L (21-174) glukoza 6.2 u gornjim granicama...sad i onaj slobodni testosteron sta je jako povisen..hm nadam se da mi zbog toga nece odgoditi postupak ? Jel zna tko sta ide u ovakvom sl. ??

kristinica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Bog curke! Ja sam ovdje padobranac. Razmišljam o mpo u VV. Ako sam dobro
    Pročitala vaše postove, ta klinika traži da sama obavi neke pretrage, moje hormone i njegov sgram, ima li još nesta? Da ne obavljam neke stvari dva puta.
    Budući ce me garant slatinskoj prvo na aih, nemam hsg pretragu, jel mora biti rendgenska, i da li oni to rade? Oprostite ako sam off topic..

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj kristinica prvotno napisa Vidi poruku
    Bog curke! Ja sam ovdje padobranac. Razmišljam o mpo u VV. Ako sam dobro
    Pročitala vaše postove, ta klinika traži da sama obavi neke pretrage, moje hormone i njegov sgram, ima li još nesta? Da ne obavljam neke stvari dva puta.
    Budući ce me garant slatinskoj prvo na aih, nemam hsg pretragu, jel mora biti rendgenska, i da li oni to rade? Oprostite ako sam off topic..
    Bokic... Ja sam odmah nosila sliku da mi je zacepljeni jajovode.... I pored toga imala nalaz papa, brisevi, krvna grupa samo moja i markeri od ooba dvoje supruga i mene.... Drugi ciklus vadila kod njih hormone 3dc i muz spermogram i nakon toga ciklus isla u postupak ako bi bilo sve uredu... Jedino kaj ja imala cistu pA bio odgoden do iduceg ciklusa... Sretno

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

kristinica,
    ukoliko se zelis lijeciti na vv ne moras nista napraviti osim naruciti se na prvi pregled. Tamo ce te uputiti sto i kako dalje. Unaprijed mozes napraviti papa test, cervikalne briseve i eventualno hormone, ali velika je vjerojatnost da ces neki hormon morati naknadno vaditi (npr amh kojeg socijalci ne daju tako lako bez preporuke mpo specijalista).
    Na vv inzistiraju da hormoni i sgram budu radjeni kod njih. Sto se hsg-a tice, radi se na kb merkur, ciji je vv dio. Nazalost nisam sigurna jel rtg, vjerujem da ce netko znati vise.

kristinica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Hvala Bubekice !

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Bokic,znam da ovome nije mjesto tu ali ne znam di da pitam.Imam dogovoreni AIH za 9 mj,a mislim da sam trudna ( na testu slaba crtica) .Ponovit cu ga za dva dana,ali me zanima sta u tom slucaju.Dali ih zovem gore ? Kako cu do ljekova koje mi je doc rekla da ce mi prepisati zbog lupusa itd.Heparin imam,ali ovo drugo ne i ko za vraga jos mi je i ginic na godisnjem do 17.-og

MB21 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Bokic,znam da ovome nije mjesto tu ali ne znam di da pitam.Imam dogovoreni AIH za 9 mj,a mislim da sam trudna ( na testu slaba crtica) .Ponovit cu ga za dva dana,ali me zanima sta u tom slucaju.Dali ih zovem gore ? Kako cu do ljekova koje mi je doc rekla da ce mi prepisati zbog lupusa itd.Heparin imam,ali ovo drugo ne i ko za vraga jos mi je i ginic na godisnjem do 17.-og
    Mimi, mislim da ne moram ni reci koliku ti srecu zelim. Nekako sam svoja iskustva prepoznala u tvojima, donekle. Javi ishod. A do tada, drzim fige.

antonija15 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

cure zna li koja kojeg datuma počimaju naručivati za nove postupke

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj antonija15 prvotno napisa Vidi poruku
    cure zna li koja kojeg datuma počimaju naručivati za nove postupke
    Meni je sestra rekla da se javim u 9om mjesecu za naručivanje...

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Ima li tko mail sestre Ivanke s VV imala i izgubila a trebam nešto poslati skenirani.može i na pp

kristinica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Hvala Ljube !

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Mimi držim fige za tamnu crtu. Hoćeš ici vaditi betu? Ne znam kako to ide sa lijekovima za lupus... No koliko brzo bi ih morala početi koristiti? Ako je baš tako hitno da ne čekaš 17. Možda otici do privatnika i sa povijesti bolesti u kojoj ti napiše što trebaš piti kupiti u ljekarni lijek...

Što se tiče narucivanja, čim netko gore počne raditi moze se narucivati. Znači od 17.8. nadalje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •