Pozz,pise mi na povijesti bolesti:kontrola sa nalazima hormona i postupak S/IVF/TESA,koju uputnicu trebam za to?dal se ide i na pregled?
Pozz,pise mi na povijesti bolesti:kontrola sa nalazima hormona i postupak S/IVF/TESA,koju uputnicu trebam za to?dal se ide i na pregled?
Evo zvala na VV,rekla mi sestra da donesem uputnicu d1,da mi onda vrijedi za sve,i da se vidimo u petak,al sve islo na brzinu da nisam uspijela pitat u kolko sati moram bit tamo,sad sam opet zbunjena
Cure,
znam da se dolazi u subotu na pregled, ako se M dobije u petak, ali molim savjet kad je najbolje doći, pretpostavljam da subotu ima puno manje ljudi, ali svejedno ne bi htjela zakasniti. Oko 9 je u redu... ili?
Hvalaa
Obicno sa punkcijama pocinju oko 9:15-9:30, pa tko nije stigao na red do tad, malo priceka i nastave sa pregledima.
Cure trebam pomoc,trenutno sam na gonalima,prvu pikicu dobila sam u 13 h kod njih gore,znaci nastavljam u 13 h svaki dan? Nije mi problem sad za vikend nego u pon i uto posto radim do 14h,znaci u 13 se negdje izgubim da to obavim,u srijedu se opet javljam kod njih gore na uzv,kako ste vi to iskombinirale? Hvala puno
Kiara 1 zadnji put kad sam bila u postupku isto sam prvu dobila oko 14 kod njih i sestra mi rekla da svaki dan si dam sat ili sat i pol ranije dok ne dođem do 9 ujutro
Meni nije nist rekla kolko se sjecam,ajme meni,ja sam sad dva put dala oko 13
je li neka od vas možda dobila za prvih 5 dana Puregon 225 UI po danu..putem Puregon pena?
Nova sam u MPO, u smislu stimulacija, pa me zanima...danas je 1. dan primjene.![]()
Evo ja danas dobila Puregon u 13h, isto mi je ovo prvi IVF i prvo samostalno pikanje..... moje doze su 150 ml sljedećih pet dana...sutra se moram piknut oko 11 pa onda dan iza u 9...
Huh..ovo za 9 ujutro sestru nisam registrirala...
Isto kao i ti - 1. dan sam u 13 h, 2. u 11, a danas 3. onda u 9, tako je kod svih?
Hvala puno, nova sam u ovome, ma nije ništa problem nego to pikanje na poslu... huh...![]()
![]()
Cure moze pomoc!?? Morala bi ovaj mjesec krenut u postupak i danas dobim nalaz pape "ascus"!! Dr veli da nije to nista strasno i da se ne daje terapija. Mogu li opce u postupak??
Cure kopiram post ako vam je promaklo. Dvije minute vam treba
Pomozite Mirni da napiše diplomski rad
Dragi svi,
naša Mirna, aktivistica i volonterka obraća vam se molbom za ispunjavanje kratkog upitnika.
Upitnik "Načini prikupljanja i davanja informacija na forumu udruge Roda - podforum potpomognuta oplodnja" koristit će u svrhu istraživanja za istoimeni diplomski rad iz područja informacijske pismenosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Ukoliko imate dodatnih pitanja vezanih za upitnik slobodno joj se obratite na mirna.curkovic@gmail.com
Mirna vam zahvaljuje!
http://goo.gl/forms/1YX7UzgaTV
Zanima me dali se kod postupka umjetne oplodnje što plaća HZZO-u i ako da što, koliko? Mi krećemo sljedeći moj ciklus sa postupcima, nemam dopunsko, pa neznam dali da ga radim il..
Ne treba ti dopunsko. Ni ja ga nemam i nikada ništa nisam platila. Bitno ti je da ti tvoj socijalni ginekolog na uputnici upiše ispravnu šifru za žensku neplodnost N97 i oslobođena si od plaćanja (za sve pretrage vezane za postupak, brisevi, vađenje hormona, i slično, kao i sam postupak). Dio ljekova koje budeš morala sama uzeti u ljekarni, naprimjer utrogestane, nazoveš svog ginekologa i on ti pošalje recept u ljekarnu ili ako ne radi kupiš ga u ljekarni u prizemlju bolnice i poslije im doneseš recept i oni ti vrate novce.
Meni je po treći put za redom nađen beta hemolitički streptokok grade B u brisu. Tako da ni ovaj mjesec ništa od postupka.Pijem već treću turu antibiotika.
Pitam se hoću li se ikada riješiti te beštije.![]()
drage cure koje ste jučer bile u Šetnji, dođite nam ovdje. registriracija je lagana, a možete nakon registracije razmjenjivati iskustva s drugim ženam koje se liječe na VV i na drugim klinikama.
![]()
Pozdrav ponovo svima, zanima me ovako, sa mojom sljedećom mengom tj.3-5 dc (kako nam je rekla sestra) krecemo u 3. put da idemo na VV i rećeno nam je da krećemo sa postupkom umjetne. sad me zanima koliko postupak traje? od kojeg dana ciklusa kreće? bitno mi je zbog posla, moram prije najaviti.
Pozdrav cure,
molim info radi li labos na VV-u i subotom, zbog vađenja bete jer mi je dr. baš napisao za taj dan i koliko se čeka nalaz?
Hvalaaaaa :naklon
Za dan kad je punkciju i transfer imas pravo na bolovanje.Nakon transfera imas isto pravo na bolovanje sve do vadenja bete.samo trazi dr da ti da papir za bolovanje. Tesko je najaviti koji je dan postupak.Mozda ti cak bude i u subotu. Vjerojatno ces cekati na vv na pregledr,iako ces biti narucena, uvijek se ceka, nekad i po par sati. Zato je super ako su ti na poslu ok. Ni ostala bolovanja se ne najavljuju. Pa gledaj na to tako ako mozes. Ako ti novci nisu problem, preporuka koristi bolovanje bar za postupak i bez brige za najavu.
hvala cure!![]()
Cure, jel neka od vas isla u postupak a da je imala beta hemolitički streptokok grade B u brisu?
Meni je ovo već postala noćna mora. Streptokok mi je i dalje u brisu nakon 3 tura antibiotika i evo sad sam upravo krenula sa četvrtom turom. A bas sam se ponadala da ću u ponedjeljak krenuti na 21 dan ciklusa u FET, kad ono beštija je i dalje prisutna.
Uopće ne znam koliko je pametno toliko se kljukati s antibioticima. Probala sam danas dobiti doktoricu na telefon ali bez uspjeha.
Pozz,nova sam u ovom pa imam jedno malo pitanjce,trebala bi vaditi betu nakon transfera pa me zanima dali se moram javiti gore sestrama na odijel ili odmah mogu sa uputnicom u lab.?
Hvala
Curke kad krece sezona godisnjih na vv? Trebala bi u fet pa ne znam hocu li stici sad krajem 6mj ili u 7.
sandy0606 ja sam bila danas gore i naručena za sljed.tj.tako da mislim da neće još.
Imam dva pitanja. 1. Danas sam dobila injekcije zanima me dali je važan sat kada se bodem ili? 2. naručena sam za 5 dana, dali MM isto mora samnom odmah tj.kada on mora dati uzorak?
Pretpostavljam da si danas dobila prvu injekciju pa se onda ostale dane pikni u otprilike isto vrijeme.
Za idući pregled muž ne mora s tobom. On će s tobom morati tek onaj dan kada bude punkcija jer tada i on daje svoj doprinos i imate papirologije koju oboje potpisujete.
123beba da jučer sam dobila prvu. hvala![]()
Garava nedavno bila na ivf, mene su piknuli prvi dan oko 13h, za drugu su rekli da pomaknem na 11h, treću na 9h i onda da nastavim oko 9h...
zvala sam sada, rekla mi sestra da mogu oko 10h svaki dan
Drage žene, možete li napisati svoja iskustva o tome kolio je vremena otprilike prošlo od vašeg prvog dolaska na VV do početka postupka? Hvala vam![]()
Shada mi smo krenuli krajem 3mj. i evo sada ovu sub.krećemo sa punkcijom ( to je moj 4.ciklus od početka kretanja)![]()
sretno![]()
Posljednje uređivanje od garava13 : 23.06.2016. at 12:45
Bok, platila sam u ljekarni utrogestan i cefaleksin.. sestra mi je rekla da mogu tražiti povrat sa računom ponovno u ljekarni!
Pretpostavljam da mi još nešto treba od svog dok., neka potvrda il...?
Dr ti da recepte i dođeš s tim i racunom u istu ljekarnu
Cure,
zna li itko kada kreću godišnji odmori?
Tnx
Mislim da su već počeli i da traju do 20.8. Meni je tako rekao dr. P.
Mene zapravo zanima dr Pavan...zna li itko da li je ona još gore ili godišnji?
Za dr. Pavan ne znam...meni je rečeno da zatvaraju labaratorij do 20.8. i da se javim oko tog datuma...
Ne znam, meni je sestra 30.6. rekla da rade do 20.7. cca, možda ne uzimaju u postupke, ali rade. ja moram betu vaditi 15.7. , zato sam ju i pitala.
Vracaju se 16.08. Ja tad trebam zvati i javiti betu koja je sluzbeno 27.07. ali je tad nemam kome javiti jer su na godisnjem
Pozdrav cure !
imam pitanje za cure koje ste ponavljale postupke na VV ...
Bila sam u postupku u 2mj ,nije uspio !
Napravila sam malu stanku da se psihički pripremim na novi postupak ! sad me zanima dal da napravim papu i briseve prije postupka ?
mislim nove ... jer od pape ima od 9mj prošle godine ,a briseve sam radila u 12 mj..
![]()
možda ne bi bilo loše da napraviš nove briseve... tako ćeš si bar uštedjeti na vremenu ako gore smisle da ti trebaju...
Hvala vam cure...
Sutra se narucujem kod ginikologa!
Ovaj puta sam nestrpljiva