Stranica 44 od 77 PrviPrvi ... 34424344454654 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,151 do 2,200 od 3831

Tema: Potpomognuta na VUK VRHOVCU

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Čudno da ti nije ubacio stimulaciju da malo popravi situaciju. Valjda je odlučio da ovaj put probate bez toga...

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Dr.Jukic je u startu rekla da cemo ovaj ciklus probat sa prirodnim ivf (samo clomid i stoperica), pa valjda zato nije nis dodavao. Ne znam dal bi to i dalje bio prirodni ivf ako ubaci neku stimulaciju poput bemfole ili slicno.. Zasad smo potrosili 1 stimulirani ivf, ovo ce biti 1 prirodni. Pa nam ostaju 3 stimulirana i 1 prirodni na teret hzzo. Brzo se to trosi

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Bok cure!
    Dr. Jukic je danas bila bas lose volje, kasnila sat vremena. Usla sam unutra, skinula se, legla, obukla i izasla van skoro bez rijeci... u cetvrtak moram doc opet na uzv. Uopce ne znam jel imam koji folikul il ne, nisam uspjela skicnut na monitoru niti ju stigla ista pitat. Bas sam u bedu.

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Cure jel gore sad bude svaki dan po samo jedan doktor?

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Ovo baš nije lijepo, a ni profesionalno od nje. Meni ona nikad ništa nije govorila ako nisam pitala. I, da ne bi bio prirodan da su dodali stimulacije...

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Strasna-samo je jedan dr za pregled, uzv i cini mi se isti taj i za sve punkcije, trsnsfere u tom danu. Imaju dosta posla trenutno, cini mi se..iako tamo je uvijek zurka!
    A ja se nadam jos uvijek da cu u cetvrtak ugledati bar jedan folikul!

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Mogu mislit kako onda bude guzva. Prije su uvijek po 2 doktora radila. Sretno ti!

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Strašna prvotno napisa Vidi poruku
    Mogu mislit kako onda bude guzva. Prije su uvijek po 2 doktora radila. Sretno ti!
    iznedatit ces se kad vidis, ali to nije niti g od guzve kako je nekad bilo, bas je nekako tuzno

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Bila sam ono jednom ovaj mjesec. I to je bilo otuzno, da. U odnosu na stara vremena. Bzvz mi je to s jednim doktorom.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj pirica prvotno napisa Vidi poruku
    iznedatit ces se kad vidis, ali to nije niti g od guzve kako je nekad bilo, bas je nekako tuzno
    tužni su im i rezultati. puno postupaka, malo rođene djece
    a uz sve to i svaka punkcija praktički na živo se obavlja.
    Posljednje uređivanje od Inesz : 21.02.2018. at 09:41

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    tužni su im i rezultati. puno postupaka, malo rođene djece
    a uz sve to i svaka punkcija praktički na živo se obavlja.
    da nisu ni sjena onoga sto su nekad bili, zalosno

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Imam jedno pitanje za vas, ako netko zna.. dakle imam na vv uputnicu D1 koja vrijedi godinu dana za sve sto mi tamo zatreba oko mpo. I ta ista vrijedi do 10.mj. ove godine. Ako bi ja na vv zavrsila svoje lijecenje i sve postupke prije nego uputnica prestane vrijediti, i prebacila se u drugu mpo kliniku- kaj s tom uputnicom? Jel mogu dici drugu D1 za tu drugu kliniku, buduci sam se iz prethodne klinike odjavila? Ili moram čekat da ova prestane vrijediti da bi mi ginic mogao napisati drugu? Kompliciram, znam...
    Znam da nije bas pitanje za ovu temu, al vec kad sam tu, mozda se nadje netko ko kuzi moje pitanje

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Ja ne znam, ali meni moj ginekolog svaki put kad idem u novi postupak daje d1 uputnicu mada mu ja govorim da mi ne treba jer stara vrijedi godinu dana... Tako da mislim da ne treba čekati.
    Posljednje uređivanje od Vaki : 21.02.2018. at 23:39

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Novosti sa VV-->danas je uzv pokazao 1 dominantni folikul (14mm) i ima par manjih. Opet na uzv u subotu, i ako sve bude po planu i dobro napredovalo onda uzimam štopericu za navecer i u pon punkcija (naravno ako folikul ne pukne jer sam u prirodnjaku). Mozda ipak ima nade...
    Drzite mi fige!

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Sretno!

Vanessaa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2018

Početno

Citiraj sretnaofca prvotno napisa Vidi poruku
    Novosti sa VV-->danas je uzv pokazao 1 dominantni folikul (14mm) i ima par manjih. Opet na uzv u subotu, i ako sve bude po planu i dobro napredovalo onda uzimam štopericu za navecer i u pon punkcija (naravno ako folikul ne pukne jer sam u prirodnjaku). Mozda ipak ima nade...
    Drzite mi fige!
    Sretno, drzim fige da sve prođe po planu

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Drzite mi fige!
    Držim! Ručno nožne!
    Tko ti je bio od dr danas?

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Hvala vam cure!!
    Bila je dr. Jukić danas "dezurna"

Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Sretnooo!!

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Update-folikul i endometrij su se udebelili, ali moraju jos malo pa opet na uzv u pon i onda bi valjda bio kraj i u sri punkcija..inache imam duge cikluse pa zato to traje i traje
    Cuvam folikul i mantram da ne pukne

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Ajde, neka ti bude sve idealno i da te dočeka jajna stanica...

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Bok!
    Danas je 17dc, folikul 19 mm, endo 7-8 mm, stoperica danas u 22:15, srijeda punkcija.
    Opet mantranje da ne pukne prije vremena

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Pa neki daju štopericu na 21 mm pa se onda nadajmo da neće puknuti... Sve će biti o.k.!

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Stigla doma, punkcije nije bilo jer je gospodin Folikul pukao. Osjetila sam to jutros dok sam se spremala i uzv samo potvrdio. Sad kura utrogestana, pa cekam dvije M da prodju pa opet! Nema predaje!

Datum pristupanja
    Jan 2017

Početno

Stigla doma, punkcije nije bilo jer je gospodin Folikul pukao. Osjetila sam to jutros dok sam se spremala i uzv samo potvrdio. Sad kura utrogestana, pa cekam dvije M da prodju pa opet! Nema predaje!
    ajoj baš mi je žao,.naravno da nema predaje,glavu gore,al mi nije jasno što se to događa na vv,u zadnje vrijeme puno toga se prepušta slučaju,evo npr.ja godinu dana idem kod njih i uspijela je bit tek 1 inseminacija. koja uopče nije imala smisla jer je spermiogram ne baš najbolji. jednostavno immam osječaj da se igraju s nama i našim osječajima.a vrijeme ide. ozbiljno sam počela razmišljat da se prebacim negdje drugdje. kako ste vi ostale curke koje idete tamo???

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Uh! Baš mi je žao. Stvarno nas je krenulo... Ja trebam dobiti, a nalaz papa testa nije još došao (od siječnja) tako da trebam propustiti još jedan ciklus.

Vanessaa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2018

Početno

Bas mi je zao, nekako sam bila sigurna da ce proci sve kak treba zbog velicina folikula al eto nema pravila. Samo hrabro dalje.

Vanessaa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2018

Početno

Etkica ja sam za sada zadovoljna, prvi ivf je prosao uredu, jedan folikul, jedna js.oplodila se, 3 dan transfer ali nazalost nije se primilo.
    Sada cekam m da vidimo da li su pukle ciste, stalno razmisljam o tome, nekako osjecam da nece puknuti i onda opet cekanje druge m. Ovo cekanje mi bas tesko pada.

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Hvala vam curke..
    Ja isto ne znam kaj se to desava, nisam bas zamijetila u zadnjih cca pola godine koliko dolazim gore da je netko sretan u toj cekaoni na VV.. Ne ocekujem ja cuda, i vrlo sam realna, ljudi se godinama bore sa mpo..ali npr. sa mnom je sve u redu, a vec sam potrosila 2 postupka a ni do labosa nase stanice nisu stigle.. ne znam kaj da mislim. Pitala sam jucer dr da mi neke stvari objasni oko mojih hormona (buduci sam struke koja se kuzi u ljudsku fiziologiju), i da mi kaze ideju zasto tako lose reagiram a zdrava sam, i pocela se "pjeniti" i nisam dobila nikakav sasvjet niti naznaku ikakve empatije vec me zbandjala van sa otpusnim pismom.
    Ja razmisljam o prebacivanju u drugu kliniku, ali me muci ta D1 uputnica koja je na VV i vrijedi do 10.mj. Hmmm...

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Hvala vam curke..
    Ja isto ne znam kaj se to desava, nisam bas zamijetila u zadnjih cca pola godine koliko dolazim gore da je netko sretan u toj cekaoni na VV.. Ne ocekujem ja cuda, i vrlo sam realna, ljudi se godinama bore sa mpo..ali npr. sa mnom je sve u redu, a vec sam potrosila 2 postupka a ni do labosa nase stanice nisu stigle.. ne znam kaj da mislim. Pitala sam jucer dr da mi neke stvari objasni oko mojih hormona (buduci sam struke koja se kuzi u ljudsku fiziologiju), i da mi kaze ideju zasto tako lose reagiram a zdrava sam, i pocela se "pjeniti" i nisam dobila nikakav sasvjet niti naznaku ikakve empatije vec me zbandjala van sa otpusnim pismom.
    Ja razmisljam o prebacivanju u drugu kliniku, ali me muci ta D1 uputnica koja je na VV i vrijedi do 10.mj. Hmmm...
    Jako mi je zao....
    Koja to doktorica?

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

dr. Jukić
    Da se razumijemo, ne blatim Odjel, stvarno su sestre super i uvijek spremne na pomoc, susretljive i otvorene, i dr. Fenzl. Ali dr.Jukić je bas posebna i promjenjiva iz dana u dan. Neki put me odusevi, a neki puta bas zbedira svojim ponasanjem. I tu nisam subjektivna u smislu da mi je dobra samo ako mi kaze pozitivne stvari i koje meni odgovaraju u tom trenutku. Jako sam realna i znam da je lutrija ostati trudan kako prirodno tako i "potpomognuto".
    Njima je jednostavno guzva, i vjerujem da nije lako voditi Odjel sa jednim jedinim lijecnikom cijeli dan, ali to uopce nebi ne bi smjelo utjecati na odnos pacijent-lijecnik. Pogotovo kad su u pitanje skakljive stvari kao mpo, to su nekad samo folikuli, nekad samo stanice kojih ima ili nema, a nekad su to i mala djeca u petrijevkama..
    Imam sad par mjeseci za odmor i za napraviti plan za dalje!

Drzim fige svima nama da ipak uspiju postupci! Kad tad i budu

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

sretnaofca, bila si u prirodnjaku i nisu dobila stanicu? traži od VV da ti se taj postupak ne obračunava prema HZZO-u.

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

U 12.mj sam bila u stimuliranom(1 folikul, 0 jajnih stanica), sad sam bila u prirodnom(1 folikul koji je prsnuo prije vremena). Ponudjeno mi je da im nadomjestim stopericu, al sam rekla da ovaj put necu, budem tu shemu napravila ako drugi put ne uspije!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

uh... žao mi je čuti da si imala stimulirani i nisi dobila stanicu. kako? zašto? oprosti, što te ispitujem, ali maloprije si napisala da si zdrava žena. čini se da na VV puno toga ne štima...

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Hormoni su mi svi unutar ref.intervala i sukladno danima ciklusa. Imam jajnike nalik na PCO, i Hashimoto tiroiditis-ne trosim lijekove jer mi je TSH uredan, jajovodi prohodni, endometrij uredan-gin kaze da sam zdrava i uredna. Na vv smo zbog supruga koji ima smrznuto sjeme tamo. Ali ocito, obzirom na rezultate nekaj ne valja sa mnom..a kaj, bog te pitaj!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

kakvu si stimulaciju imala?

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Stimulirani-Bemfola 75iu kroz 6 dana, pa od 7-13 dc 150iu, Cetrotide od 9-13 dc, Decortin 7-16dc, 14dc Ovitrelle.
    A prirodni- od 3-8 dc Klomifen(3x1 tableta), stoperica na 17 dc.

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Ispravak Bemfola 75iu od 3-6 dc, a ne kroz 6 dana!

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Meni se to čini malo za stimulaciju!?

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Vanessa - i ja sam nekako mišljenja da se prebacim u drugu kliniku. Nije mi se svidjelo što su mi vratili embrije, a da nisu pogledali je li se podebljao endometrij, koji nekoliko dana ranije nije bio baš idealan. O.k., kužim da nije dokazano ima li debljina endometrija veze s boljom implantacijom, ali ovako mi se činilo da sam 2 FETA uzrošila reda radi.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Vaki prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se to čini malo za stimulaciju!?
    Vjerojatno su u nekom strahu da ne dođe do hipera krenuli sa samo 75 IJ, kasnije podigli, ali ništa od toga
    sretnaofca, ovo je jako loše određeno. Žao mi je, ali čini se da Vuk Vrhovec ima malo za ponuditi. Znaš da zaleđene uzorke možeš prenijeti u neku drugu kliniku.

Klinička bolnica Merkur (Sveučilišna klinika Vuk Vrhovac, Zagreb) u 2015. godini obavila je 733 MPO postupaka (oko 100 intrauterinih ineminacija (IUI), ukupno oko 460 IVF i ICSI postupaka izvantjelesne oplodnje, oko 150 transfera odleđenih zametaka (FET) i oko 25 postupaka označenih pod ostalo) nakon kojih je rođeno SAMO 139 djece (broj poroda ne navodi se).

https://zdravlje.gov.hr/UserDocsImag...MPO%202015.pdf

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Inesz, ovo bas nisu neki podatci za pohvalu..
    Kaj vi mislite o Petrovoj?
    I ako se selimo u drugu kliniku, hoce li nam vratiti na vv nase nalaze koji jos vrijede? Brisevi, papa, markeri?

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Svu Medicinsku dokumnetaciju, u skladu sa Zakonom o pravima pacijenata, MORAJU na pisemni zahtjev pacijenata vratiti.

Vuk Vrhovec i tu zavlači pacijentice, ali zakon je na strani pacijenata. Samo nađite na internetu obrazac "ZAHTJEV ZA IZDAVANJE PRESLIKE. MEDICINSKE DOKUMENTACIJE" za bolnicu Merkur, popunite i predajte.
    Dužni su, mislim u roku od 2 tjedna, izdati kopije svih nalaza koje ste tražili. Mogu vam, i vjerojatno hoće, naplatiti fotokopiranje tih nalaza.
    Posljednje uređivanje od Inesz : 02.03.2018. at 08:43

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Ajoj kolko komplikacija.. mene isto celavo to sto nemam kod sebe nikakvu povijest bolesti od kad sam u postupku, niti uvid u nju. Dakle nemam uvid koje lijekove sam uzimala, s cime sam se pikala, imam samo 2 otpusna pisma na kojima ne pise nis, samo da je postupak obusavljen ili neuspio. Gdje god sam bila na pregledu, okulist, otorinac bla bla, dobis papir na kojem ti pise sve od poncija do pilata, a tu nis. Npr moj socijalni ginekolog me pitao vec dva puta di mi je povijest bolesti da si on zapise kaj mi je radjeno i kaj sam uzimala, a ja nemam nis.. Je li tako i drugdje?
    A ne znam zasto je problem dobiti nalaze iz kartona, briseve, markere i papu-pa to su nasi nalazi koje smo donijele na VV i radjeni su drugdje, znaci nisu radjeni kod njih!

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Btw Inesz, hvala ti na informacijama

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ove nalaze koje spominješ-briseve, papu, markere- to ima da ti daju original. to su nalazi koji pripadaju tebi.
    a iz kartona traži da ti sve iskopiraju i naravno da dobiješ medicinsku domumentaciju na kojoj će pisati koje postupke si imala, kakve lijekove primala i sve drugo. imaš pravo na sve, npr. pacijenti koji su ležali u bolnicama imaju pravo i na temperaturnu listu, kamoli ti ne bi imala pravo na dokumnet u kojem će ti pisti koje lijekove si primala i kako je tekao postupak.
    ovo što dobivate nekakvo šturo otpusno pismo nakon postupka, bez detalja, doslovno copy/paste za sve pacijentice isto, može se nazvati izdavanjem nevaljale medicnske dokumnetacije. i izdavanju nevjerodostojne/nevaljale medicinske dokumentacije, zakonodavac isto ima što reći... nadam se da su svjesni toga na VV.

izgleda da ovi na VV žive u prošlim stoljećima kada je pacijent trebao biti manji od makova zrna pred božanstvom zvanim doktor. ne dajte se, zakon je na vašoj strani, postavite se i tražite svu dokumentaciju i naravno, da dokumentacija bude vjerodostojna i valjana.

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Inesz, tako cu i napraviti. Trazit cu pisanim putem da mi se dostave na adresu originali svih nalaza koje sam donijela, a povijest bolesti neka iskopiraju. I uopce nije problem da platim i postarinu i kopiranje, iako mi je to toliko smijesno i nevjerojatno da uopce moram potrazivati te papire!
    Ali, jos uvijek vazem da li otici u drugu Kliniku ili ostati na VV. Drugi izbor bi mi bio Petrova. Imam mjesec, dva za odluku.

Kaj se tice moje stimulacije za koju ste rekle da je bila preslaba, slazem se s time. Jedan jedini folikul?? I na to mi je otisao 1 postupak

Curkee, kak vi stojite sa postupcima? Ima li koji aktualni?

Vaki je li ti stigla papa?

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ajoj kolko komplikacija.. mene isto celavo to sto nemam kod sebe nikakvu povijest bolesti od kad sam u postupku, niti uvid u nju. Dakle nemam uvid koje lijekove sam uzimala, s cime sam se pikala, imam samo 2 otpusna pisma na kojima ne pise nis, samo da je postupak obusavljen ili neuspio. Gdje god sam bila na pregledu, okulist, otorinac bla bla, dobis papir na kojem ti pise sve od poncija do pilata, a tu nis. Npr moj socijalni ginekolog me pitao vec dva puta di mi je povijest bolesti da si on zapise kaj mi je radjeno i kaj sam uzimala, a ja nemam nis.. Je li tako i drugdje?
    A ne znam zasto je problem dobiti nalaze iz kartona, briseve, markere i papu-pa to su nasi nalazi koje smo donijele na VV i radjeni su drugdje, znaci nisu radjeni kod njih!
    Nije tako svugdje.Ja sam u Petrovoj i svi moji nalazi su uvijek kod mene,i brisevi i papa i hormoni i otpusna pisma i povijesti bolesti.Markere predajes kad krenes u postupak ali ti ih vrate nakon transfera zajedno sa svim nalazima koji su tad radjeni(ako je vadjena krv u postupku) i s nalazom anesteziologa.Jedino one ''kosuljice''gdje sebi zapisuju stanje folikula i endometrija ostaju njima ali to ti napisu u otpusno nakon transfera.I njima ostavljas samo kopije markera,papa i briseva.Ne znam kako je u ostalim bolnicama,ali vjerujem da je slicno.
    Posljednje uređivanje od aska : 02.03.2018. at 10:56

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Hormoni su mi svi unutar ref.intervala i sukladno danima ciklusa. Imam jajnike nalik na PCO, i Hashimoto tiroiditis-ne trosim lijekove jer mi je TSH uredan, jajovodi prohodni, endometrij uredan-gin kaze da sam zdrava i uredna. Na vv smo zbog supruga koji ima smrznuto sjeme tamo. Ali ocito, obzirom na rezultate nekaj ne valja sa mnom..a kaj, bog te pitaj!
    koliki ti je TSH?

sretnaofca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2018

Početno

Pirica, TSH mi je bio 1,05 mU/L na zadnjem vađenju prije cca 2 mjeseca, AMH mi je povisen sto bi trebao biti plus kako su komentirali (64 pmol/L)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •