-
Ja sam prvi put imala TSH 2,5 i postupak je bio uspješan. Tada nisam znala da imam problema sa štitnjačom, a kako hormoni štitnjače ionako stalno variraju ovisno o prehrani, stresu i nizu drugih faktora moguće da je baš u trenutku postupka TSH bio i nešto ispod 2,5. Idealno je kada je oko 1,5. Sada sam već 2 godine na terapiji za štitnjaču neovisno o postupku(TSH mi je u trenutku otkivanja bio 5,05 što se samo 0,5 iznad gornje granice) i na terapiji ga držim oko 1,6.
Kako sam imala poprilično stresno ljeto TSH skočio na 2,67. Moja endokrinologica mi je rekla da uzimam malo veću dozu euthyroxa jer zna da MPO doktori vole držati TSH na razini oko 1,5 kada se ulazi u postupak. Pitala sam doktoricu da li da povećam dozu kako mi je rekla endokrinologica, a njen odgovor je da oni toleriraju do 2,5 , ali ako je endokrinologica tako rekla da povećam jer da se ona ipak bolje razumije u taj dio i ona me kontrolira u tom dijelu.
Osobno mislim da je štitnjača u cijeloj priči dosta bitna, pa ako ti MPO doktor nije dao terapiju možda najbolje da se konzultiraš i odeš na pregled kod endokrinologa. Inače se dosta čeka na pregled, ali ima u Zagrebu jako dobra privatna klinika Leptir koja je specijalizirana baš za štitnjaču i mislim brzo možeš doći na red i konzultirati se sa njima. Ja bih to napravila prije nego ulazim u postupak jer bi bila šteta da zbog tako lako rješivog problema kao što je štitnjača propadne cijeli postupak. Štitnjača je sama po sebi vrlo bitna za puno toga što se događa u našem tijelu pa tako i reprodukciju. Tko zna , možda kada TSH dovedeš u normalne granice zatrudniš i prirodno ( ne znam kakva vam je inače dijagnoza što se tiče neplodnosti). Znam neke cure kojima je baš povišen TSH ometao začeće. Inače naši doktori općenito toleriraju TSH čak do 10 prije nego počnu davati terapiju, a meni su u privatnoj poliklinici odmah dali terapiju (kasnije sam se nastavila kontrolirati u državnoj) i utvrdili da imam autoimunu bolest štitnjače. Eto, nadam se da sam pomogla...sorry na dužem postu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma