Evo ovdje je lijepo objašnjeno...http://www.centarzdravlja.hr/zdrav-z...e-na-plodnost/
Ovdje je to onako banalno objašnjeno, ali postoji puno članaka vezano uz štitnjaču i njen utjecaj na reprodukciju. I ne samo da je bitna nama nego i našim muževima koji barem ako je sudeći po mojemu kod doktora idu svake prijestupne, a kamoli da kontroliraju štitnjaču koja im isto tako utječe na proizvodnju zdravih spermija.

I ja sam prije mislila da štitnjača nije bitna, ali odkad mi je ustanovljen povišen TSH i kada sam to sve malo počela proučavati vidim da je itekao bitna... Banalne stvari od teškog buđenja ujutro, tuširanja sa prevrućom vodom u toploj kupaoni, a i dalje se nisam mogla ugrijati, faza prejedanja i debljanja, koje sam pripisivala koječemu ....u stvari mi je radila bolesna štitnjača i povišen TSH. Ako postoje i antitijela na štitnjaču onda tu isključivo prehrana bogata jodom neće previše pomoći, bez tableta levotiroksina TSH se teško regulira i pada...

Dakle, dobro si napravila...radije prekini postupak i riješi to, nego da primaš sve te hormone koji će ti ionako razbuktati štitnjaču pa da ti postupak propadne. Brzo ćeš moći u novi postupak, a imat ćeš štitnjaču pod kontrolom.