-
ZagrebZagreb, pa po svemu napisanom situacija ti je slična mojoj kad sam kretala na VV. Kod mene je isto sve izgledalo ok, a suprug je imao loš spermiogram... moje godine su bile tu negdje tvojima kad sam krenula na prvi razgovor za postupak, možda sam čak bila i godinu mlađa. U svakom slučaju, zbog mojih godina se nije išlo na detaljno ispitivanje da li postoji kakav problem i kod mene... za ulazak u postupak je bio dosta suprugov loš spermiogram. Trebalo je samo prikupiti sve potrebne nalaze i zato je najbolje da što prije zakažeš prvi pregled na VV. Trebat će ti cervikalni brisevi, papa, markeri za tebe i supruga, hormoni... ako što od toga imaš, super... ako ne, sve će ti reći doktori gore što ti još treba. Čim se naprave svi nalazi, ulaziš u postupak. Ja ništa od nalaza nisam imala pa je meni trebalo gotovo godinu dana od prvog pregleda do prvog postupka, ali to je iz nekih drugih razloga (jedan bris mi nije bio čist, pa je bio štrajk doktora, i još ponešto)... inače ne traje tako dugo.
Ne mora značiti da će biti potreban ICSI, mi smo uspjeli s običnim IVF-om. Kada smo kretali i ja sam bila uvjerena da cemo morati s obzirom na nalaz spermiograma na ICSI, ali svaki put smo imali zametke i s običnim IVF-om.
Punkcija je bolna, nekome manje nekome više, ali nemoj se zamarati s time. Kada tamo dodješ uvijek je više cura na postupku i zajedno čekate, hrabrite se, pričate, i sestre su super... one te dodatno hrabre, i sve se nekako izdrži... a i sve je to za viši cilj. Ja sam ih prošla 3 i imam samo dobra sjećanja na njih. Transfer je uglavnom bezbolan.
Ima cura koje su ostale trudne iz prvog, neke iz drugog, neke iz trećeg (kao ja), a neke iz 15 puta... a neke nisu nikako uspjele... sve ti je to individualno.
Na VV najviše vraćaju 2 zametka, tako da ima realne šanse da budu blizanci. Većinom se ipak prihvati samo jedan zametak. S obzirom na godine, a i na rizik višeplodnih trudnoća, bolje je da je jednoplodna trudnoća. Iako i ja sam priželjkivala blizance, ali sad ipak mislim da je bolje ovako. Napravili smo prvo jedno... a sad mu krećemo po bracu ili seku. 
Sretno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma