Ja sam imala identičnu terapiju , ali kao priprema tranfera embrija iz odmrznute jajne stanice. Doc rekla da se koristi dok ne prokuca srce odnosno do bete ako je beta negativna.
Ja sam imala identičnu terapiju , ali kao priprema tranfera embrija iz odmrznute jajne stanice. Doc rekla da se koristi dok ne prokuca srce odnosno do bete ako je beta negativna.
i kod mene je isto tako. ma ja sam jučer išla vaditi betu i zaboravila pitati za terapiju pa sam danas nastavila po istom. al sutra cu pitati definitivno. hvala na odgovoru.
Posljednje uređivanje od black_woman : 15.03.2016. at 16:59
black_woman ako sam dobro shvatila to je onda trudnoća od odmrznute jajne stanice...to je stvarno uspjeh, čestitam![]()
Evo mene sa kontrole...ima dosta folikula.Doktorica nije rekla koliko ih je, samo da su 3-4 vodeća i svaki je 14mm, ali i da će ih se punktirati. E sada...moram sutra ponovo na kontrolu da vidi da li će možda biti zrelih, pa će odlučiti što ćemo. Rekla je da će sutra odlučiti što je pametnije , da ih ima više ili da ostane ovako. Nadam se da ne razmišlja o dodavanju Gonala ili Menopura jer to baš i ne bih htjela jer se bojim hipera. Na koliko se folikuli inače punktiraju tj. koliko moraju biti veliki da bi se smatralo da su zreli? I znam da ću umirat od bolova...danas me i ultrazvuk na lijevom bolio.
Black woman čestitam!!!!!
Imam pitanje za one koje su išle na AIH, jeste radile nakon dva tjedna samo test ili vadile i betu? meni je dr napisala na povijest bolesti da napravim test i javim im rezultat..
Destiny child Čestitam!!!!!
❤️❤️
Black Woman čestitam! Ipak se radilo o zamrznutoj blastici, a ne o jajnoj stanici. Ja sam imala tu terapiju kada sam bila u postupku sa zamrznutim jajnim stanicama, a ne embrijima....Ali mislim da se jednako pije terapija.
Trebam pomoć, preporuku. 1dc mi je, i zvala sam se naručiti za kod dok.Pavan, ali mi je sestra rekla da tek sljedeći mj.jer je ova na godišnjem. Za nju imam preporuku pa sam nju htjela. Dali mi netko može nekog drugog za preporućiti?
Danas na kontroli dospila do dr.Podgajskog. Na desnom jajniku 3 vodeća folikula, a lijevi jajnik....pita on mene gdje je ...Nije ga mogao naći. Kažem ja pa nije mogao nestati jučer je na njemu doktorica vidjela 1-2 folikula... Napokon on nađe jajnik i kaže da ga nije mogao naći jer je visoko položen i da na njemu ima 4-5 jako lijepih folikula.....E dakle....stvarno ću vrištati na toj punkciji. Punkcija bi trebala biti u ponedjeljak... Jel netko bio na punkciji kod dr.Podgajskog? Ne znam više tko će je uopće raditi jer u ova 2 tjedna su me pregledala 3 različita doktora...
Dr.Jukic je na godisnjem tak da ti ona nece sigurno biti.
Meni je dr.Podgajski radio punkciju u 11 mj. i bio je skroz okej. Naravno da je boljelo na trenutke ali to fakat brzo prodje. Mene je vise boljelo kasnije.
A sada nedavno mi je radio i transfer i zadovoljna sam. Inace sam pacijent od dr.Jukic al mi se nekako uvijek on potrefio.
Sretno!
Info za cure u postupku da provjere datume od kada im je papa test i brisevi. Dr Podgajski to prvo provjeri, sto je i ispravno. Ne smiju biti stariji od 1 god.Mozete i sa starim u postupak, al vjerujem da nitko sam sebi ne zeli smanjiti sansu za uspjeh samo radi 1 mj. Trebala sam u ici u postupak za fet alI je odgoden za iduci mj. Ono sto me izivciralo u svemu da sam to vec mogla napraviti da mi je dr Jukic ili sestre rekla na fet u 1.mj. Zalosno u svemu je sto je vv ostao na 1 mpo, dr. Dr Jukic je predivna dr i svaka jok cast koliko radi i sto nikog ne odbije i da stvarno ima i uspjesnih postupaka,.al i ona je samo covjek. Da sam znala za nalaze, sama bi pratila kad mi trebaju novi nalazi. Danas nije bilo guzve na vv jer su radili i dr Podgajski i neka dr. I tako bi trebalo biti svaki dan. Ako ce ovaj post bar 1 curi pomoci ja sam zadovoljna. A traziti cu ih i da stave obavijest, stvarno nije ok da nitko od dr ne brine o tome prije nego dodete na sami pregled. A tako malo energije treba za napisati i isprintati obavijesti Odmaram ovaj mj i nadam se uspjehu na iducem fetu.Cestitam curama s poz betama.Hvala sto javite rezultate i date nam pozitivnu energiju da i mi idemo dalje.
Nemoj se ljutiti ali ne slažem se u potpunosti sa tobom. Ja sam i prije kretanja u mpo radila najmanje 1 godišnje papu i briseve, tako da se podrazumijeva za ovako nešto moraju biti noviji nalazi. S tim da si ti očito već neko vrijeme u mpo vodma ako sada ideš na FET pa mislim da si ipak to trebala znati.
Pozz
Posljednje uređivanje od black_woman : 17.03.2016. at 20:33
I ja sam radila papu 1 godisnje.i najbolje od svega da sam i bila na pregledu u sv Roku prije 1 mj i dr su mi rekli da ako sam u postupku ne bi radili papa test da ne bi ostetili cervikas. Tako da ipak dr nisu svi izgleda ucili istu ginekologiju. I sam dr Podgajski je rekao da su dr radi nas i za nas. I ne slazem se da je ok naruciti za pregled i onda ti kazu sorry sta ti je jos 1mj u zivotu. I dok nam svima takvo ponasanje bude ok nista se nece promijeniti. Ljutim se jer nije im prvi put da ne kazu sta moram imati prije pregleda ili postupka. Bitno da se potvrda od biljeznika nikad ne preskoci ili izostavi...i da se ne ponavljam dr su tu radi nas. I kao sto rekoh dr su ljudi. Ne ljutim se na dr Jukic, vec na ministre i njihove super ideje o ustedi.brzini i sl i samo 1 mpo dr na vv. Na vv sam vec skoro 2 god i prosla sam vec dovoljno pregleda kod njih da mogu reci da su sestre i dr Jukic divne i da daju od sebe i rade i vise nego sto i bi trebale.
Na zalost svaki dr.vodi svoju politiku, mi smo u svemu tome nemoćni. Ovo što si napisla za dr.Jukić i sestre na VV, potpisujem definitivno.
Držim fige za tvoj FET!
Jennifer
koliko ti je star nalaz papa testa? je li bio uredan taj nalaz?
U 1/2014 ureoplazma. 3/2014 svi brisevi ok , 8/2014 isto brisevi i papa ok. u potpisu se vide postupci. I zbog te ureaplazme dr Podgajski kaze da treba napraviti nove brisevei,tako i struka kaze i zakon. I hvala mu ako ce to povecati sanse za FET. Rekao je da mozemo ici u postupak ako ipak zelim. I da bi bila steta da ne uspije FET radi briseva. Radije cekam iduci 1mj malo dok ne provjerim da je sve ok.
Black_woman hvala! I
Pozdrav!!
Posto nisam dobila odgovor zadnji put pisem opet,izgleda da je moja m dosta uranila,evo danas bas primjetila neke mrlje,znaci ako mi je danas 1dc,3 je nedjelja,sto znaci da ne mogu ovaj mjesec u postupak?
I sta znaci da ulazis u postupak,dal se odma krece sa terapijom,nalaz pape i briseva su ok,zadnji put kad sam bila vadila sam hormone
Znam da je sigurno nema od ponedjeljka 14.3., pa sad il se vraća u ponedjeljak ili u ponedjeljak iza...pod pretpostavkom da je 2 tjedna na GO.
Pitanjce jel smijem popiti koji Persen ovih dana prije punkcije? Na biljnoj bazi je, ali na uputama piše da nije testiran tijekom trudnoće i dojenja, ali ne znam da li ima kakvog utjecaja na period prije trudnoće. Pere me neki predpunkcijski nemir i nikako da se skuliram...Tako mi prvi put uopće nije bilo...ali sada...ajmeeee:scared
Zvala danas al stalno bilo zauzeto,a nemam ni uputnicu jer nisam znala da cu ranije dobit m. A jel se krece sa terapijom odma?
Evo i ja sutra na pregled. Nadam se da nema ciste ovaj put i da mogu krenuti u postupak.
Garava13, ne bih ti znala odgovoriti na prvo pitanje jer sam ja od početka išla kod doktorice. Prvi pregled sam obavila kod nje i kod nje su me upisali. Možda si to trebala pitati sestru kada si zvala.
Prvi put kad dodješ doktorica te pregleda nakon što vidi nalaze i obavi razgovor s tobom. I sestre će obaviti tvoj upis podataka, vaganje...
garava13 ja sam isto kod dr jukic ali kad je bila na go.onda sam bila kos dr Podgajski isto dr je ok snim sam imala i punkciju isto proslo sve ok a jos sam imala i 11 jajne stanice
.bilasam ja i kod dr Fenzl na et isto je ok.svaki dr je ok jedino sve ovisi od majke prirode i srece.sretno ti zelim!
Da li ste u postupcima koristile Na tetraborat? Ja sam ga koristila 2011., ali nisam sigurna da li je to bilo prije ili poslije punkcije? Sada mi nisu ništa rekli za to. Koja je njegova funkcija uopće?
Hvala cure na informacijama. Anci ma pitala sam sestru ali je rekla kao da ne mogu. htjela sam provjeriti od vas ako je netko imao sl.iskustvo, ali budem tražila još i gore kad dođem.![]()
Evo i ja bila u subotu gore ali opet me cista zeznula i nista od postupka..
trebam pomoć tj. savjet! kao što se iz potpisa vidi da imam nekoliko pozitivnih beta i da idući utorak čekam prvi uzv. no međutim,ja danas malo prokrvarila i čini mi se da će biti menga. i ne znam šta da radim. dal da pričem još koji dan i da vidim kakvo ce biti stanje ili da odem ranije u bolnicu i zamolim da me netko pregleda?![]()
I ja sam bila u subotu, cista je i dalje tu. Sad pijem Yasmin u nadi da ce cista otić. I onda Femara i mozda koja ampula menopura jos pa cemo vidjeti
Poludjet ću!!!
Jel netko imao Beta hemolitički streptokok gr.B? Koliko je vama trebalo da ga se rijesite?
Meni je nađen u aerobnom brisu i popili smo kuru antibiotika i suprug i ja i danas dignem ponovljeni nalaz i streptokok je još tu
A u petak sam trebala ići na VV, 21. dan ciklusa za FET.
Baš nemam sreće!
Još mi je socijalna ginekologica rekla da ne idem na postupak da mi ne bi ni davala antibiotik, jer da to nije potrebno. Kao kod prirodnog planiranja trudnoće da ne daju antibiotike. A čitam da je opasan prilikom poroda.
Ja sam ga imala unazad 2 godine i to jednom godisnje ga imam ali mi uvijek prodje nakon antibiotika.
ali ja bih na tvom mjestu ipak otisla na pregled jer koliko sam cula,on je uglavnom opasan kad se radja pa se dobiju antibiotici ranije,tako da te mozda puste na fet.
Ps.ja sam isla dns na pregled i sve je okej, za tjedan dana ponovno idem na uzv.
Black_woman bas mi je drago da je sve ok s tvojom bebicom.
Koji antibiotik si koristila ako se sjećaš?
Već sam ja bila na dogovoru kod doktorice da vidim što mi još treba od nalaza prije koja 2 tjedna i rekla je da moram imati ciste briseve.
Ja konstantno muku mučim s tim strep b. Imala sam ga prije postupka, dobila antibiotike, rekao dr da ne moram ponavljati briseve (nismo bili na VV, ali svejedno da kažem). Poslije me više nisu pitali za nove briseve. U trudnoći sam ih radila, i opet strep b. Ali doktor je rekao da on to ne bi liječio prije nego profilaksa na porodu.
Rekao je da je taj strep b kod mene normalno stanje, nemam nikakvih problema od toga i tako to stoji. Idem za 2mj opet na briseve, sigurna sam da će mi se ponoviti isti nalaz. Baš me zanima što će mi onda mpo doktorica reći za to (nisam se sjetila pitati sad kad sam bila)
Drage cure,
ovdje sam prvi put. Posebno želim pohvaliti OVAJ ODGOVOR, taman je sve što meni treba, iste godine, tajming, pitanja - sve jako slično.. Danima već čitam sve što pišete i hvala vam puno na svim informacijama. Meni je 38 g i sve u redu, ali nikako do bebice više od 4 god pa od veljače radim brdo pretraga koje mi je privatni ginekolog dao na konzultacijama za mpo.
Preko socijalnog gin idem na sve pretrage i dalje je sve na meni - od odabira gdje ću raditi briseve do koje bolnice za odabir mpo..
Odlučila se za VV, zvala i sestra mi je rekla da dođem sa svim što imam 1.dc i ako sve bude u redu, idem odmah u postupak.
E taj je dan danas/sutra.
Koji postupak će biti još ne znam, ali kako sam čitala ranije, voljela bih samo preskočiti prirodan jer prirodno ne ide već 4 godine, a sve u redu - dogurala s dečkom u 38.godinu prirodno...
Da li biste preporučili kojeg dr za mpo na VV?
Treba li mi A1 / D1 uputnica već sutra na 1.dc? I ona JB ovjera?..
Hvala puno unaprijed!
Draga glow dobro dosla.ja sam na vv isto inace sam kod dr Jukic.upoznalasam i dr Podgajski i dr Fenzl svi su oni ok.ja isto imam sve nalaze ok ali imamo los spermiogram.jeste vi radili spermiogram?ja momentalno pauziram nakon neuspijesni ivf u jesen cu ponovo krenuti.sretno ti zelim.a da uputnica a1 za prvi put
Glow ja sam isto kod dr.Jukić i meni je za sada sve ok kod nje....tek kad se dogovorite da krećete u postupak treba ti d1 uputnica i prije toga ćete prvo ići na razgovor kod soc.radnice pa ti ona objašnjava sve zakonske stvari u vezi postupka i za tu ovjeru od jb.... mi smo ove godine dosli na red s prvim postupkom tako da su ti to friške inf i mislim da se za sada nista nije mijenjalo u toj proceduri...
Miuata žao mi je što vam do sada nije uspjelo...vidim da imamo iste dijagnoze pa me to još vise pogađa....ja sam bila samo na jednom aih-u do sada, mada mi je odmah nakon toga rekla da su nalazi za ivf, pauzirala sam sada dok su bili blagdani i godisnji i sad planiram sljedeći ciklsu ići opet... na kakvoj si stimulaciji bila, koliko si dobila js, a koliko zametaka?
Draga LemonK bila na menopur i orgalutran stoperica dekapeptyl.imalasam 11 js.sve su bile ok oplodilo se 5 blastice pa su zamrz.po 2 u slamcicij.tako da sam imala prosle godine 1 et si 2 fet
Ja mislim krenuti u jesen ponovo
Sretno!
Hvala! Razumijem tvoju pauzu, nakon svega toga ti i treba, nadam se da ćes do jeseni biti odmorna psihički i fizički i spremna za nove bitke!!!
Ja si isto mislim da ću imat puno js kad je sve ok kod mene i jos sva ta stimulacija, al brine me koliko će ih se zapravo oplodit ako je sp loš....vidim da su se tebi samo pet od tih 12....sory kaj gnjavim, kad me nekaj kopka onda mi je lakse podijelit s nekim....
Pozz cure da li ima koja iz Bjelovara pa da mi preporući ginekologa jer sam promjenila mjesto stanovanja a da nemam problema s uputnicama i svime ostalim što mi treba za postupke
e hvala ti i meni moj gin nije dao uputnicu za betu za zg već u mjestu stanjovanja. hvala ti i ovih dana ću otići i pitati da li će me htjeti uzeti