Citiraj malena19 prvotno napisa Vidi poruku
U prvoj funkciji sam dobila 18js, u drugoj 15 zrelih i bilo je jako puno (manjih i srednjih) folikula pa nisu ni vadili sve jer je smo odgodili transfer Pa da me ne muce. Tako da jako dobro znam koliko boli punkcija.

Da se razumijemo i ja bi radije da ima anestezije i smatram da bi je u 21 stoljeću trebalo biti. Mislite da doktori uživaju u našem pikanju na zivo? Alternativa je da VV prestane raditi dok to ne osiguraju, a meni bi to bilo puno gore nego sadašnja situacija

Trenutno nema uvjeta za anesteziju i treba ih osigurati, a to je zadatak bolnice i to je daleko iznad dr Jukic. Znam da i ona pokušava osigurati anesteziju, ali do tad radi najbolje sto moze i ja sam joj zahvalna na to.

Citiraj malena19 prvotno napisa Vidi poruku
Eto ja sam otišla valjda sam luda kuzim te skroz i znam da nismo iste... moja oba poroda su bila horor pa sam svejedno isla po drugo dijete i sad po treće. Znam cure koje zbog prvog loseg poroda nema sanse da idu na drugo dijete. Ja pokušavam zaboraviti lose stvari jer mi ništa ne donosi ako ih vucem sa sobom u zivotu. Ali kuzim da ne moze to svako i zato mi je drago da postoje alternative koje će ženama olakšati... žao mi je samo sto to nosi losije rezultate sa sobom. Ali svaka od nas važe sto moze podnijeti i sto joj je bitnije
I ja sam na VV zato što smatram da su strucniji nego druge bolnice, a ne zato što volim punkcije.
A slazem se da treba malo uložiti da se osigura anestezija, ali nazalost to nije do doktora koji rade nase postupke
O ovom zadnjem dijelu tvog prvog posta ja pričam, to "trenutno nemaju uvjete" traje otkad su uspostavili odjel za MPO. Ima možda i 20 godina. Ja bi skoro pa rekla da bi radije da uopće i ne rade dok ne steknu uvjete za humane postupke, ali to je prebrutalno i za uvjete u HR nerealno. I ustvari, puno je djece u tih 20 godina rođeno pa je teško pričati o ukidanju. Naravno da za to nisu krivi liječnici koji rade, ali...s obzirom da postoji mogućnost aspiracije pod anestezijom na Merkuru (ali to tek unazad par godina) ja smatram i to je samo moje mišljenje, da se aspiracije više od 2-3 js ne bi uopće trebala raditi bez neke vrste anestezije. Liječnik koji vodi postupak je taj koji planira postupak i koji bi trebao ponuditi pacijentici to kao opciju. Naravno da nije isto aspirirati 5, 15 ili više js. Ja sam ih tad imala preko 40. I plakala sam, i bježala sa stola, i padala u nesvijest.
I ja smatram da sam imala "sreće", pa uspjela sam iz prvog pokušaja čak i tako izmaltretirana. Ali mi nismo imali nikakve teške dijagnoze i tada sam imala 23 godine. Nema to ustvari veze sa srećom, ali ima sa biologijom, godinama, dijagnozama...na kraju krajeva, nije doktor taj koji odlučuje hoće li doći do implantacije ma koliko god on dao sve od sebe.
Razumijem te, ostvarila si tamo tri trudnoće i to je predivno. Ali ja sam u tome očito suprotna, ja ne mogu ići nazad na mjesto s kojeg nosim odvratna iskustva, bez obzira na uspjeh koji sam imala.

Citiraj Kengurica prvotno napisa Vidi poruku
... No što reći na činjenicu da jedna mariborska klinika ima veći broj zivorodjene djece iz postupaka od svih hrvatskih bolnica zajedno (a nema veci broj postupaka). Kako je živjeti s mišlju da možda nemaš dijete zbog naših uvjeta u zdravstvu..
Ovo je meni zastrašujući podatak, i ako je točan (ne znam koji ti je izvor) stvarno je katastrofa stanje kod nas. Ustvari, možda je kod nas ustvari jedan od većih problema što se ne vodi prava baza podataka na razini Ministarstva da se točno zna koliko je postupaka na kojoj bolnici obavljeno po pacijentici s koliko živorođene djece. VV tad nije znao da sam ja rodila zdravo dijete, niti me tko pitao niti tražio da javim...Ne znam kako je s tim sada.