Za sve vas koje idete na prvi pregled na VV evo kako to izgleda (barem kod mene):

Dodete na 2.kat i javite se sestrama u sobu 411 (pretpostavka je da ste vec od svog soc.gin dobile uputnicu za prvi pregled neplodnosti, i da ste zvale VV na 1.dc)
Sjednete i cekate, prvo vas zovu na kratki razg. i tu uzimaju osnovne informacije, mjere tlak, obujam struka i bokova. To traje svega par minuta.
Nakon toga opet cekate da vas pozovu na pregled. Tu slijedi razg. s dr. (neka pitanja su ista kao iz prijasnjeg razg. ) Ja osobno sam imala kod sebe muzev nalaz sgrama, svoj nalaz PAPA testa i nalaze briseva (ne svih). Doktorica mi je dala papir na kojem pise koje jos briseve moram obaviti, koje uputnice moram traziti od svog gina, i sta sve mora biti navedeno na toj uputnici. Sve dobijete isprintano na papiru i ne morate pamtiti.
I naravno uzv ginekoloski pregled. Ono sto dr. vidi na uzv takoder cete dobiti isprintano tako da se u tom trenu ne morate fokusirati na pamcenje svakog detalja.
Takoder, i suprug i ja moramo u Petrovu (jer to se samo tamo radi) vaditi krv da se ustanovi krvna grupa, i markere koji su potrebni. Za Petrovu ja trazim uputnicu od gina a muz od dr.soc. prakse.

I odma sljedeci ciklus se opet na 1.dc moram javiti i od 3 do 5dc doci da se izvade svi ti hormoni (za koje soc.gin daje uputnicu) i uz to i inzulin. Tako da se na taj pregled dolazi nataste.

A onda ovisno o nalazima ce vam dr. reci kakav je plan dalje. Meni je receno da ako svi brisevi budu sterilni idem prvo na hsg odn. pregled prohodnosti jajovoda. A onda cemo vidjeti sta ce taj pregled pokazati.

Nadam se da sam bar jednoj osobi bar malo pripomogla.
Sretno svima ~~~~~~