Citiraj KajTeBriga prvotno napisa Vidi poruku
evo i ja ću iz vrlo svježeg iskustva punkcije s vuka - da, boli, neugodno je i sigurno nepotrebno da se takav postupak u 2020. godini radi bez anestezije. ali, to nije zato što gore rade sadisti koji u tome uživaju nego eto, spletom okolnosti na koje se možda može a možda ne može utjecati i iskreno vjerujem da će u dogledno vrijeme i to biti riješeno.
dakle, kroz punkciju, kako mene, tako i sve ostale žene, vodi izrazito empatičan i stručan tim doktora i medicinskog osoblja, ljudi s izrazito puno suosjećanja za to što smo uopće kod njih na odjelu, a onda i za sam postupak kroz koji prolazimo. od prvog dana u sve njih imam maksimalno povjerenje, u njihovo znanje i iskustvo, i čvrsto sam uvjerena da je to ekipa uz koju ćemo uskoro dočekati proširenje naše obitelji. a da sam se u odabiru bolnice vodila samo time gdje se punkcija radi pod anestezijom a gdje bez nje, za to bih možda bila zakinuta. toliko o tome.
Suosjećajnost i empatičnost liječnika osobina je koja ne može zamijeniti činjenicu da ti isti liječnici NISU svojim djelovanjem osigururali standard skrbi za pacijentice u smislu otklanjanja boli.

MPO se na Vuku Vrhovcu radi više od 30 godina - i da, svih 30 godina punkcije se, kao nigdje u suvremenom svijetu i kao nigdje u Hrvatskoj rade "na živo" čak i sada nakon velikog renoviranja odjela.

Što se tiče rezultata uspješnosti postupaka, prirodno se nadati da će klinika u kojoj se liječimo biti ta u kojoj ćemo uspjeti i da je bolja od drugih.

Ali, podaci Ministarstva zdravstva, koliko god to Ministarstvo nastojalo prikriti, otkrivaju tužnu zbilju MPO liječenja u hrvatskim bolnicama.