-
Pozdrav svima, evo željela bih podijeliti samo informacije vezano uz testiranja na Covid i pretragu koju sam trebala obaviti (prohodnost jajovoda). Moj ginekolog je uputio e-uputnicu za Covid za KB Merkur, ako ste pacijent na VV samo kažete neka uputnica ode za Merkur, ne morate se naručivati, samo se s zdravstvenom iskaznicom pojavite u 7 i 30 bilo koji dan (rade i sub i ned) ispred glavnog ulaza na Merkuru i testiraju Vas. Bitno je da testiranje ne bude starije od 48 sati. Ako ste pozitivni nazvat će Vas, ako niste - nalaz bude u njihovom sustavu i osoblje na Humanoj može vidjeti nalaz kad dođete na pretragu/postupak za koju ste naručeni. Pretprošli tjedan sam obavila testiranje prohodnosti (sono Hsg), na dan kad sam bila naručena sam normalno došla na VV na 3. kat i rekla sestri da sam naručena. Pričekala sam da me pozovu u pred salu, tamo dobila čepić voltarena i nakon apliciranja čepića sam ležala pola sata da krene djelovati. Sam postupan nije ugodan, u maternicu ide kateter i kroz njega se ispusta tekućina. Bol je kao što je većina žena i opisala - jači menstrualni grč koji popušta kako se prestane puštati tekućina. Moja sreća je bila što su mi jajovodi prohodni pa nije bilo toliko bolno. Po završetku postupka Vas ponovo ostave ležati jedno 20 minuta u predsali, nakon toga dobijete otpusno pismo i idete doma. Ja sam se vratila na posao, nisam se previše kretala, sjedila sam u uredu, a kad sam doma došla još sam prošetala psa (lagana šetnja) jer osjećala jesam manji pritisak i tek onda legla. Nije me ništa više bolilo, samo sam sjećala lagan pritisak, drugi dan ko nova. Moram priznati da sam se bojala pretrage užasno, uz voltaren sam si popila i normabel za smirenje (nisam se baš osjećala smireno ni nakon toga XD), ali osoblje je bilo toliko divno, cijelo vrijeme me vodilo kroz postupak, ispitivalo kako se osjećam za vrijeme postupka i nakon i kad mi je baš bilo neizdrživo lagano bi se zaustavili pa smo kretali ponovo.
Nadam se da sam nekome pomogla. Lp svima
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma