Nakon dugo vremena naletim na forum jer ima ekipe koju povremeno pratim da vidim dal su uspjeli i ostanem zgrozena zadnjim postovima

Inesz, ti stalno na ovom forumu pljujes po VV. Zasto to radis? Neka osobna nezadovoljstva ili cisto dosada i neispunjen zivot?
Vidim i da te cure vecinom ignoriraju, ali shvati KONACNO da ekipa namjerno ide na VV unatoc uvjetima tome sto nema (tj nije bilo) anestezije, ali su ocito sa necim zadovoljni i zato su tamo. Tko nije zna koje klinike su alternativa i ode tamo gdje misli da ce imati vise srece.
Ja sam namjerno izabrala tu kliniku i „dali“ su mi troje predivne djece . Neopisivo sam im zahvalna na tome i davno sam zaboravila svu bol punkcije, neadekvatne prostorije, lose stolice u cekaonici.. sve je to nebitno u cijeloj ovoj prici bez obzira sto ti pisala ili mislila.. bitni su samo doktori i biolozi i sestre i njihova ljudskost, utjeha i bodrenje za vrijeme punkcije, veselje kad svi skupa uspijemo i iskrena tuga kad ne uspijemo. Vjeruj mi da bi i oni radije radili u bolnicama kakve gledamo u Uvodu u anatomiju, ali ovo je nasa stvarnost i zdravstvo i oni rade najbolje sto mogu u uvjetima koje imaju

Sto se smrznutih embrija tice ni ti ni ja ni nitko na svijetu ne moze reci dal ce se iz njega razviti fetus, ali dok su smrznutih iz svih se moze roditi dijete i tko ih unisti ubio je sansu svojoj djeci da dodju na ovaj svijet. Koliko god to ruzno zvucalo, ali je istinito

Kod nas nije islo prirodno i u svim nasim snovima i pricama sanjali smo o dvoje djece. Prvo smo dobili iz prvog postupka po starom zakonu. U drugom postupku sam dobila 5 blastica. Iz 3 smo dobili drugo dijete i ostale su jos 2 smrznute. Oba djeteta su rodjena carskim, ali unatoc tome nikad nije bila opcija da ostavim blastice na VV ili unistim. Treci klinac ima vec 2 godine i barem tisucu puta mi je kroz glavu proslo da sam ga mogla ostaviti gore ili ubiti i zasuze mi oci i zahvalna sam sto nisam..

Strasna i ja smo otprilike u isto vrijeme krenule u MPO. Ja sa vise uspjeha, ona bez i razdrago mi je da je uspjela prirodno, ali znala je da ih ima i ne razumijem da nije dosla po njih ranije.. i znam da je 10 puno, ali s obzirom na neuspjesne tranfere pitanje je i dal bi od svih 10 dobila dijete, ali bi im dala sansu.

Mozda moj osvrt potakne nekog da se ne dovede u tu situaciju i misli na embrije na vrijeme. Razumijem i da ne moze svatko doci po svoje embrije (netko se i rastane u medjuvremenu) i vjerujem da svi normalni ljudi koji to i naprave zale zbog toga, ali pisati da je to normalno i poticati ekipu da to radi je cisti bezobrazluk

A pisati i raspravljati o unistavanju embrija pred curama koje se bore za svoje embrije i bebice mi je u rangu da netko tu ispituje kako napraviti abortus.. malo postovanja i suosjecanja prema drugima bi dobro doslo