Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3831

Tema: Potpomognuta na VUK VRHOVCU

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ima žena, mahom PCOS-ovki, zatim mladih i zdravih u postupku radi muškog faktora, koje dobiju u prvom postupku po 10 blastica i rode blizance. Tko ih može prisiliti da se vrate po treće, peto, sedmo dijete? Jesu li one "moralno obavezne" vratiti se po sve embrije? Što ako je obiteljska financijska, zdravstvena situacija takva da si naprosto ne mogu priuštiti još jedno dijete?
    Ja ih osobno znam više koje su se klele da će se vratiti po sve embrije, ali ih je život demantirao.
    Nema stimuliranog IVF-a bez potencijalnog viška embrija, i toga mora biti svjestan svatko tko u stimulirani IVF ulazi.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

pa ne mora se oploditi 12JS.. nakon punkcije mog drugog postupka doktorica mi je izvadila 18JS i odmah me pitala koliko cemo oploditi jer vec imamo jedno dijete koje sam dobila iz prve. S obzirom na uzasno los spermiogram ja sam rekla max, dobili smo 5 blastica. Iskreno nisam mislila da cemo imati srece da opet iz prve uspijemo, ali sam bila spremna doci po sve svoje zametke

Ako se doktori trude da ne bude viska embrija trebali bi i mi preuzeti svoj dio odgovornosti.. da, mogla sam i reci da oplode npr 4 pa da nijedna ne uspije i onda opet ici u postupak, ali i to je bolje nego ne otići po zametke ...
    Posljednje uređivanje od Kadauna : 02.03.2021. at 16:01 Razlog: NETOČNE i maliciozne INFORMACIJE

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj malena19 prvotno napisa Vidi poruku
    pa ne mora se oploditi 12JS.. nakon punkcije mog drugog postupka doktorica mi je izvadila 18JS i odmah me pitala koliko cemo oploditi jer vec imamo jedno dijete koje sam dobila iz prve. S obzirom na uzasno los spermiogram ja sam rekla max, dobili smo 5 blastica. Iskreno nisam mislila da cemo imati srece da opet iz prve uspijemo, ali sam bila spremna doci po svu svoju djecu.

Ako se doktori trude da ne bude viska embrija trebali bi i mi preuzeti svoj dio odgovornosti.. da, mogla sam i reci da oplode npr 4 pa da nijedna ne uspije i onda opet ici u postupak, ali i to je bolje nego ostaviti djecu u cjevcici...
    ovaj odgovor je isao na post od Argente, ali mi nije ulovilo citat

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj malena19 prvotno napisa Vidi poruku
    pa ne mora se oploditi 12JS.. nakon punkcije mog drugog postupka doktorica mi je izvadila 18JS i odmah me pitala koliko cemo oploditi jer vec imamo jedno dijete koje sam dobila iz prve. S obzirom na uzasno los spermiogram ja sam rekla max, dobili smo 5 blastica. Iskreno nisam mislila da cemo imati srece da opet iz prve uspijemo, ali sam bila spremna doci po svu svoju djecu.

Ako se doktori trude da ne bude viska embrija trebali bi i mi preuzeti svoj dio odgovornosti.. da, mogla sam i reci da oplode npr 4 pa da nijedna ne uspije i onda opet ici u postupak, ali i to je bolje nego ostaviti djecu u cjevcici...
    ovako tko piše s jedne strane ne razumije uopće liječenje IVF metodom a s druge strane je očito vrlo brzo uspio kao ti - iz 2 IVF postupka roditi 3 djece i sad svoje iskustvo (vrlo usko) preslikava na sve ostale a vrište iz napisanog poluinformacije ili netočne informacije.

Ne znam je li neznanje ili svjetonazor u pitanju, ali svakako zadnja rečenica se mora ispraviti. I u tom duhu i za tvoje šire znanje - u prosjeku je potrebno 12 zrelih jajnih stanica kako bi se rodilo jedno živorođeno dijete. Ako hoćeš još više od prosjeka i statistike, svakako možeš pitati ako te zanima, rado ću odgovoriti. No ovako kako ti pišeš mi se čak čini da si maliciozna ali i potpuno nepoštena prema strašnoj!

U modernom liječenju neplodnosti će uvijek biti prekobrojnih zametaka - zametak koji može predstavljati tek potencijal a nikako ne predstavlja kako ti pišeš "djecu". Kao što sam već rekla, to očito govoriš iz svog uskog kuta gledanja i neznanja. Zato te ovim putem molim da se držiš činjenica.

I još nešto... i u drugim državama se prekobrojni zameci mogu donirati drugim parovima (u nekim državama i ženama u istospolnim vezama), u mnogo europskih država se mogu donirati zameci u istraživačke svrhe (od takvih znanstvenih istraživanja malena19 smo i ti i ja profitirale jer samo tako su desetljećima mogli izučavati kako pravilno oploditi, kako najbolje transferirati, kako kultivirati do faze blastociste, etc. a i sad istražuju kako bi neke buduće generacije mogle imati još uspješnije liječenje) a mogu se i uništiti. Prestanak čuvanja zametaka, kao što si rekla, uvijek će biti jer će biti rastave, jer će netko od partnera umrijeti i opet ta žena ne smije ići po zametak sukladno zakonu jer je suprug u međuvremenu preminuo, zato što je netko od partnera toliko bolestan da na trudnoću ne može ići, zato što jednostavno više ne žele djecu. I ovo što ti govoriš da ne treba oploditi svih 12 dobivenih stanica, ne znam je li tebi jasno da smo mi s Maltom jedina država u Europi s tako ridikulnim restrikcijama? To uvelike nažalost spriječava bolje rezultate liječenja IVF-om u HRvatskoj, nažalost, a to što si ti trebala samo 2 IVF postupka govori u prilog vjerujem vašoj blagoj dijagnozi, te sigurna sam tvojim vrlo mladim godinama. No treba nos dići malo iz svog svijeta i sagledati širu sliku, to te ovim putem mollim...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •