ovako tko piše s jedne strane ne razumije uopće liječenje IVF metodom a s druge strane je očito vrlo brzo uspio kao ti - iz 2 IVF postupka roditi 3 djece i sad svoje iskustvo (vrlo usko) preslikava na sve ostale a vrište iz napisanog poluinformacije ili netočne informacije.
Ne znam je li neznanje ili svjetonazor u pitanju, ali svakako zadnja rečenica se mora ispraviti. I u tom duhu i za tvoje šire znanje - u prosjeku je potrebno 12 zrelih jajnih stanica kako bi se rodilo jedno živorođeno dijete. Ako hoćeš još više od prosjeka i statistike, svakako možeš pitati ako te zanima, rado ću odgovoriti. No ovako kako ti pišeš mi se čak čini da si maliciozna ali i potpuno nepoštena prema strašnoj!
U modernom liječenju neplodnosti će uvijek biti prekobrojnih zametaka - zametak koji može predstavljati tek potencijal a nikako ne predstavlja kako ti pišeš "djecu". Kao što sam već rekla, to očito govoriš iz svog uskog kuta gledanja i neznanja. Zato te ovim putem molim da se držiš činjenica.
I još nešto... i u drugim državama se prekobrojni zameci mogu donirati drugim parovima (u nekim državama i ženama u istospolnim vezama), u mnogo europskih država se mogu donirati zameci u istraživačke svrhe (od takvih znanstvenih istraživanja malena19 smo i ti i ja profitirale jer samo tako su desetljećima mogli izučavati kako pravilno oploditi, kako najbolje transferirati, kako kultivirati do faze blastociste, etc. a i sad istražuju kako bi neke buduće generacije mogle imati još uspješnije liječenje) a mogu se i uništiti. Prestanak čuvanja zametaka, kao što si rekla, uvijek će biti jer će biti rastave, jer će netko od partnera umrijeti i opet ta žena ne smije ići po zametak sukladno zakonu jer je suprug u međuvremenu preminuo, zato što je netko od partnera toliko bolestan da na trudnoću ne može ići, zato što jednostavno više ne žele djecu. I ovo što ti govoriš da ne treba oploditi svih 12 dobivenih stanica, ne znam je li tebi jasno da smo mi s Maltom jedina država u Europi s tako ridikulnim restrikcijama? To uvelike nažalost spriječava bolje rezultate liječenja IVF-om u HRvatskoj, nažalost, a to što si ti trebala samo 2 IVF postupka govori u prilog vjerujem vašoj blagoj dijagnozi, te sigurna sam tvojim vrlo mladim godinama. No treba nos dići malo iz svog svijeta i sagledati širu sliku, to te ovim putem mollim...

Odgovori s citatom