-
Osoblje foruma
@Malena19, lijepo da pratiš Rodin forum.
Ali molim te da malo baciš pogled na pravila foruma. Sljedeći tvoj upis koji bi vrijeđao bilo koju članicu, a tu se odnosi i na vrijeđanje mene kao administratorice, vjeruj mi, striktno ću se pridržavati ovlasti koje imam.
Isto tako, molim da se suzdržiš od davanja savjeta drugim forumašicama vezanih uz njihov spolni i obiteljski život.
Jer, jasno ti je, ti odlučuješ za sebe - kad ćeš imati spolne odnose iz koji se mogu dogoditi spontane trudnoće i što ćeš raditi sa svojim embrijima. Isto takvo pravo imaju i sve druge žene.
Da, imaju pravo ne željeti više djece i uništiti sve kriopohranjene embrije. Što god o tome tebi govori tvoj svjetonazor i kakvo god ti mišljenje o tome imala. Svaka žena, svaki par odlučuje za sebe.
A sada opet isto, ono što ću kao edukatorica o ljudskoj plodnosti i neplodnosti, redovna članica udruge, autorica informativnih i edukativnih materijala o neplodnosti i pravima pacijenata i administratorica Rodinog foruma, ponavljati sve dok se stanje ne promijeni i sve žene na VV dobiju priliku izbora odgovarajućeg načina otklanjanja boli pri aspiraciji jajnih stanica iz folikula na jajnicima.
1) Činjenica je da je VV jedina bolnica u Hrvatskoj koja pacijenticama ne nudi mogućnost izbora odgovarajućeg obezboljenja kod bolnog i invazivnog postupke.
Iz sale za aspiracije VV redovito se čuju vrištanja od boli, događaju se padanja u nesvijest od boli i slične sramotne situacije izlaganja žena nepotrebnoj patnji i boli, sve protivno stručnim smjernicama za aspiraciju i posve nespojivo sa poimanjem medicinskih postupanja u 21. stoljeću.
VV je nedavno preuredio svoj odjel i ništa se po tom pitanju nije promijenilo. Prije su izgovori za punkcije na živo bili skučeni prostorni uvjeti, koji su izgovori sada?
Mogu razumjeti žene koje pravdaju ovakve situacije iz razloga jer su na VV ostvarile trudnoću i rođenje djeteta/djece, ili su još uvijek kod njih u postupcima i polažu svoje nade da će u toj klinici i uspjeti, vaša subjektivnost je posve ljudska pojava.
Ali ja nemam svoju kliniku i nisam u postupcima i zato, još jednom - svaka pacijentica prilikom bilo kojeg invazivnog zahvata, pa tako i kod zahvata vezanih uz reprodukciju, ima pravo da ju se zaštiti od trpljenja nepotrebne boli. Na Vuku V. to nije slučaj.
Gotova priča.
Bit ću sretna kad ću moći ovdje na temi napisati da VV primjenjuje suvremene medicinske postupke otklanjanja boli u IVF postupcima.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma