Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Lakiranje ili promjena kuhinjskih fronti od mat medijapana

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Lakiranje ili promjena kuhinjskih fronti od mat medijapana

Pitanje je da li je netko od vas lakirao/prebojavao fronte kuhinje? Tko to radi lakirnica /stolar,kakve su cijene,da li se nakon lakiranja kuhinja normalno održava? Radi se o mat medijapanu. Pitam se da li se više isplati prebojati ili zamijeniti samo vrata elemenata?
    Osim kuhinje promjenu boje bi trebao i jedan dječji ormar za koji isto mislim da je materijal kao medijapan-šaren je a ja bi ga htjela bijeloga.Znam da se to sve može pomoću folija ali htjela bi ih izbjeći ako mogu.Malo sam tražila po netu ali dobro bi mi došla iskustva iz prve ruke.
    Unaprijed hvala.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Pratim...

plima avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Lakiranje ti obavljaju stolari tj. trebali bi imati lakirnicu u sklopu radionice. Medijapan se može lakirati. Ne znam točno cijene ali jeftinije ti dođe lakiranje/bojanje nego zamjena vrata. Održavanje nije problem, samo ne smiješ baš grebati po površinama.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj plima prvotno napisa Vidi poruku
    Lakiranje ti obavljaju stolari tj. trebali bi imati lakirnicu u sklopu radionice. Medijapan se može lakirati. Ne znam točno cijene ali jeftinije ti dođe lakiranje/bojanje nego zamjena vrata. Održavanje nije problem, samo ne smiješ baš grebati po površinama.
    Plima jesi li ti lakirala svoju kuhinju? Kako je ispalo?
    Imam još pitanja;što se bolje održava svijetli medijapan primjerice boja vanilije,ili tamni npr.kao orah?
    Da li se na kuhinjama izvedenima u visokom sjaju vidi svaki otisak prsta ili ne?
    I ono što me muči kod tog bojanja;koliko je taj lak ekološki? Da li strašno smrdi nakon lakiranja?
    Nekako mi je bljak što se to lakira u lakirnici-ipak ja u tome trebam držati hranu. Prosvijetlite me s informacijama.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Sto se tice boje, svijetlije boje su ti puno lakse za odrzavanje, ja imam kuhinju donji dio smedji, a gornji svijetlo krem, tamni je uzas, svaka packa se vidi....a sad to bojenje, nama je stolar lakirao djecje stepenice od kreveta i kad ih je donijeo nista se nije osjetilo da smrdi.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj leptirići prvotno napisa Vidi poruku
    Sto se tice boje, svijetlije boje su ti puno lakse za odrzavanje, ja imam kuhinju donji dio smedji, a gornji svijetlo krem, tamni je uzas, svaka packa se vidi....a sad to bojenje, nama je stolar lakirao djecje stepenice od kreveta i kad ih je donijeo nista se nije osjetilo da smrdi.
    Od kojeg materijala su stepenice,obično drvo ili medijapan?
    Ne bojim se lakiranja običnog punog drveta ali to s lakiranjem(lakirnicama) me zbunjuje.
    Hvala puno za ovaj info o svjetlijoj/tamnijoj kuhinji-baš mi to treba iskustva iz prve ruke.

plima avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Lak smrdi samo dok se ne osuši, ne ispušta nikakve kemikalije i možeš slobodno jesti s lakiranih površina.
    Visoki sjaj ti je kao staklo, vidi se svaki otisak prsta, znači što je svjetlija površina manje će se primječivati. Ja imam jedna tamna lakirana vrata i moram ih svaki dan prati. Kuhinja mi je svjetla i tamo se mrlje stvarno slabo primjete

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Stepenice su od hrasta, sad dali ima veze dal ce smrdit ili ne, neznam

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nakon što smo sve provjerili odustali smo od prebojavanja i naručiti ćemo nove fronte. Bojanje je preskupo (kvadrat bojanja je oko 100 eura).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •