-
Nisko nošenje
Cure, ne pronalazim ovu temu u novije doba, ako postoji slobodno mi linkajte.
Naime, zanimaju me vaša iskustva.
I 18.tj.mi je gin rekla da je beba nisko (uzv je radila kod i ispod linije carskog reza, dakle nisko) i da sam od iduceg dana na mirovanju( do tada sam radila). Smijem samo skuhat rucak je rekla i to neki lagani.
Zanima me koliko ste vi bile aktivne/neaktivne. Imam curicu od godinu i osam mjeseci i tata ne moze uvijek biti doma nakon posla jer radi jos jedan posao. Ne dizem je, prematam na krevetu na koji se sama popne, al svejedno imam nakon toga velik pritisak dolje. Stalno sam u panici i stalno me strah. Molim vas savjjet/pomoc,/iskustvo... Hvala
-
Meni iskreno nikada nije bio jasan taj termin. Jedino sto mi pada na pamet je da moze posteljica biti nisko. Meni je bila u tom periodu, ali dr je rekao da je rano za dijagnozu placenta plevia, jer se najcesce posteljica podigne i stvarno na uzv sa 22 nedelje se podigla. U medjuvremenu nikakvo mirovanje nisam primenjivala niti nesto slicno. Prema mom dr jedina indikacija za mirovanje bila bi neko krvarenje ili skracenje grlica materice.
-
meni je prošle godine beba bila nisko, i sa negdje 20 tjedana dobila sam uputu da prestanem radit, izbjegavam dugo sjedenje i duge šetnje, i općenito malo usporim
bilo mi je vidljivo teže od prve trudnoće, sad jel zbog toga ili ne teško je reći
ali često su me smetali ti udarci kod mjehura
a kukovi su mi bili koma, puno sam se više gegala, ako bi sjedila npr sat vremena na kavi, pa ustala, jedva bih došepala do wca koliko me boljelo u kukovima dok se to malo razgiba. u prvoj sam trudnoći do zadnjeg dana bila dosta aktivna, a ovdje jednostavno nisam mogla, nekoliko minuta hodanja i bila sam koma
ostala sam aktivna u normalnim kućnim aktivnostima, tipa ručak,suđe i slično, vodila starijeg na igralište.. samo bih češće stala da se odmorim. kasnije je na pregledima bilo sve ok, i dogurala sam do par dana prije termina.
-
Hvala cure. Pod mojim nisko se misli da je bebica doslovno sva u zdjelici a vec bi trebala biti puno više. Ležim, mirujem dok sam sama ali kad mi dođe kćerkica poigramo se i sl. Još imam i BH kontrakcije (za sada 2-3 dnevno) tako da pijem mg i normabel. uh...vidjet ćemo drugi ponedjeljak što kaže doktorica...
-
Sta znam, ja sam o ovome dosta pricala sa dr. Takodje imam kontrakcije povremeno, ali prema mom dr-u (a vidim i prema svoj literaturi) kontrakcije dodju normalna pojava. Opet jedini problem sa njima je ako deluju na grlic. Meni dr uvek izmeri grlic kad radi uzv i ako kontrakcije ne dovode do promena na grlicu smatra ih za bezopasne i normalnu "vezbu" materice. Naravno, ako osetim neki pritisak ili da mi nesto (stajanje, sedenje...) smeta, malo odmorim, ali sve po svom osecaju.
Ja bih trazila da se uradi cervikometrija, odnosno odredi duzina grlica i u zavisnosti od toga bih se i ponasala. Naravno i u zavisnosti od toga kako se osecam.
Posljednje uređivanje od lady.x : 16.03.2015. at 10:50
-
meni su oko 32 tjedna rekli da je beba jako nisko i stavili me na strogo mirovanje, sa napomenom da mirovanje znači ležanje, a ne sjedenje!
nisam bila otvorena nego samo "uloživa" sa dosta Bh kontrakcija.
5 tjedana sam tako strogo mirovala, i onda napravila jednu šetnju, isti dan puknuo vodenjak i ja rodila sa 37+1
tko zna da li bih još ranije rodila da sam išla šetati ranije...
uglavnom, ja sam u to vrijeme ionako imala jak pritisak i kao povlačenje prema dolje,
kao da je tijelo samo govorilo da treba mirovati.
Posljednje uređivanje od orange80 : 16.03.2015. at 11:02
-
i da, bilo mi je to prvo dijete, tako da sam si stvarno mogla priuštiti izležavanje,
sa drugim sigurno ne bih toliko dosljedno slušala dr.
-
-
-
-
može biti vezano a i ne mora. Prva trudnoća- nisko nosila, mirovala do kraja, rodila u 36 tt. Druga trudnoća- nosila još niže, trebala rodit još ranije, prvo mirovala a kasnije i ne baš, rodila na termin 40 tt.
-
Oboje sam nosila jako, jako nisko. Trbuh mi je cijelo vrijeme bio kao kad se zenama spusti neposredno pred porod. Do zadnjeg trenutka sam bila u pokretu. Prvo rodila sa 40+3, drugo 38+3, obje indukcije. Nitko nije spominjao mirovanje zbog toga.
-
Ja i dalje niti u šetnju...22tj. sam...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma