Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Krv iz pupkovine

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno Krv iz pupkovine

Najprije, ispričavam se ako sam temu stavila na krivo mjesto ili već postoji, malo sam tražila pa nigdje nisam našla, ni na zdravlju djece, ni nakon poroda, trudnoća i sl. pa molim admina da premjesti ako sam pogriješila.
    Naime, razmišljam o tome da nakon poroda sačuvam krv iz pupkovine, pa bi voljela čut neka iskustva i mišljenja onih koji su to napravili, ili znaju o tome nešto više od mene. Dobro bi mi došle informacije o tome gdje je to najbolje obaviti(navodno ima više firmi koje se bave s time) koje su zakonske zavrzlame(jer bi to valjda išlo u inozemstvo, prema onome šta sam dosad čitala navodno je tamo bolje i kvalitetnije čuvanje ), cijene i sl. Ukratko, koje su mi mogućnosti i opcije?
    Ali opet, iskustva ni nekog velikog znanja o tome nemam, pa bi molila savjete od onih koji znaju više od mene ili imaju iskustva s tim.
    Posljednje uređivanje od neolina : 21.03.2015. at 10:09

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam to napravila u prosincu 2014 pa mogu pomoci ako treba.... Pohranili smo ih na Rebru...

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Mi smo isto pohranili na rebru. Imas na njihovim stranicama sve informacije i mislim cak i primjerak ugovora.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Mogla bi onda pogledat to šta kažete za Rebro. Slobodno pišite na pp ili ovdje kako ide procedura, koliko dugo čuvaju, koje su opcije, koliko se plaća i sl. Više sam upućena za neke strane firme nego za to za Rebro, svako iskustvo mi je dobrodošlo, slobodno pišite ako imate volje i vremena

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Na rebru se cuva 18 god. Tek u 36 tt mozes potpisati ugovor. Onda preuzimas paket i nosis ga u rodiliste. Trebas se i u rodilistu informirati o proceduri. U petrovoj nema posebne procedure, samo dodjes roditi s paketom za uzimanje uzorka.

Cijena za pripremu krvi i cuvanje 18 godina je 16.000 kn, nesto manje. Mozda rodiliste naplati nesto za uzimanje uzorka.
    Ne znam nudi li rebro placanje na rate. Slobodno ih nazovi i pitaj sto te zanima, ima bas broj za takva pitanja.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Ok, budem se i tamo raspitala, puno hvala na info. Ako još tko ima iskustva s privatnim tvrtkama cijenila bi savjet.
    Hvala unaprijed

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Rebro prima kartice i moze na rate. Ja sam rodila na Svetom Duhu i prije treba uplatiti 1000 kuna za usluge vadjenja i ginekolog treba potpisati neki papir. Sa time svime i setom se dodje u rodiliste. Uzeto se nosi na Rebro u vlastitoj organizaciji.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

A gdje uzimam taj set za vađenje i potrebnu dokumentaciju? Ja sam u St. Tek sam 23. tjedan tako da stvarno nema žurbe ali eto, da navrijeme sve saznam

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na Rebru se dobije kada se plati ugovorni iznos. Najbolje ih je kontaktirati mailom. Znam da salju
    sve i postom.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

ok, puno hvala

strategija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Moje iskustvo od prije 5g. je da sam uredno sve platila i obavila. Nakon par dana na kućnu adresu stiže obavjest da je u pupkovini pronađena e.coli i da se to ne može pohraniti. Pola novca vraćeno a pola "bačeno u vjetar".

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da nazalost ako nije sterilno ne moze se pohraniti. Sada je to 600 eura dakle dobije se natrag 1400 eura...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a u kojem vremenu treba to dostaviti,nije svejedno dal se rodi u Petrovoj ili Dubrovniku.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U toku od 24 sata od poroda... Van Zg se obicno organizira kurirska dostava...

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ne znam jeli netko gore vec spomenuo ali recimo blizancima se ne moze uzeti krv iz pupkovine. Tako barem meni rekose kad su me primali u bolnicu. Nisam dobila odgovor zasto. Jos smo mi imali dvije posteljice.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Citiraj legal alien prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam jeli netko gore vec spomenuo ali recimo blizancima se ne moze uzeti krv iz pupkovine. Tako barem meni rekose kad su me primali u bolnicu. Nisam dobila odgovor zasto. Jos smo mi imali dvije posteljice.
    Ne znam za to, al na forumu je jedna cura pisala kako joj je prijateljica rodila blizance i dala krv na čuvanje. I da je platila 30 000 kn

strategija jesi to nosila na Rebro ili je neka privatna firma bila?

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Pa ako ja za jedno 15.000, logicno da je za dvoje 30.000.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Jel nije za jedno 16 000kn?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da. 1000 kuna za bolnicu gdje radjas posebno se placa

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

15.810,64 evo bas mi stigao racun neki dan... ali to je to.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ne znam da li to ima veze sa bolnicom u kojoj radjas, ali mojim blizancima je uredno pohranjena krv iz pupkovine u jednoj britanskoj banci (rodjeni u BiH, 2012, god.). Nije naplacen dupli iznos, za jedno dijete smo dobili popust.

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj greymalkin78 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam da li to ima veze sa bolnicom u kojoj radjas, ali mojim blizancima je uredno pohranjena krv iz pupkovine u jednoj britanskoj banci (rodjeni u BiH, 2012, god.). Nije naplacen dupli iznos, za jedno dijete smo dobili popust.
    Moze bit da je stvar u tome sto mi nismo htjeli pohraniti krv iz pupkovine za nas vec je donirati u banku. Ne znam jesam li se dobro izrazila? Znaci ne bi nas nista kostalo ali se krv ne bi cuvala za nas.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Cijene su kako gdje - npr. Biosave cijena osnovnog paketa(na njihovoj stranici je nabrojeno što sve uključuje i mislim da se čuva do 20. godine) je 18.500 kn. Ali sam čula da splitsko rodilište gdje bi ja trebala rodit komplicira s tim vađenjem krvi iz pupkovine, ne znam točno na koji način. Još mi samo fali njihovo petljanje. Ako im se plaća ne znam šta imaju filozofirat Iako na stranici od Biosave piše da oni uzimaju krv iz pupkovine i da je to uračunato u cijenu, tako da mi ništa nije jasno

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Moze bit da je stvar u tome sto mi nismo htjeli pohraniti krv iz pupkovine za nas vec je donirati u banku. Ne znam jesam li se dobro izrazila? Znaci ne bi nas nista kostalo ali se krv ne bi cuvala za nas.
    A gledaj, ili se nekome nije dalo bavit s time ili zaklada u tom momentu nije primala više uzoraka jer nisu imali sredstava za platit analize i pohranjivanje. Postoje medicinska stanja u kojima se krv ne može uzet al mislim da to nije bio slučaj kod tebe, valjda bi ti rekli da je tako

strategija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj neolina prvotno napisa Vidi poruku

strategija jesi to nosila na Rebro ili je neka privatna firma bila?
    Da, Rebro je bilo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •